pátek 1. srpna 2014

Hydratační krém Logona

Zdravím všechny u prvního srpnového článku! Možná si pamatujete, jak jsem si v dubnu hezky od plic zanadávala na rádoby hydratační krém od Misshy. Když jsem pak v LOHAS balíčku objevila krém od německé značky přírodní kosmetiky Logona, který hydrataci taktéž sliboval, těšila jsem se, že to tentokrát třeba klapne. Jak to nakonec dopadlo? ;-)

Logona PUR Hydratační krém

Logona PUR Hydratační krém (50 ml, cena: 444 Kč)
Hned zkraje mě solidně vyděsila věta na obalu, totiž že krém byl vyroben ve spolupráci se svazem atopiků a lupénkářů. Zaplať přírodo, ani jednou z těchto chorob netrpím, ale ten krém jsem stejně chtěla zkusit. Pochopila jsem, že je určený pro přecitlivělou pleť. Tu taky nemám. Ale hydrataci jsem chtěla, protože od loupajícího se nosu mi pořád nic nepomáhalo.

Český popis na boku krabičky

Krém je zabalen v klasické šroubovací tubě, ta je schovaná ještě v papírové krabičce. Líbí se mi to podstatně více než kelímek, takhle aspoň vím, že si do krém nezanesu zbytečné bakterie (samozřejmě ho nanáším čistýma rukama, ale i tak).

Jak asi všichni čekali, co se týče konzistence, je to poměrně hutný bílý krém, který se ale dobře roztírá a vstřebává. Pleti dodá potřebnou výživu bez zatížení, když se večer namažete, ráno se vzbudíte s téměř dokonalým obličejem. Má být bez parfemace, já z něho ale jednoznačně cítím nějaké oříšky, možná arašídy? Nevím jistě.

Konzistence krému

Ve složení najdeme na prvním místě vodu, za ní glycerin, jojobový olej (Simmondsia Chinensis), alkohol, olej z hroznových jader (Vitis Vinifera), bambucké máslo (Butyrospermum Parkii), olivový olej (Olea Europaea), cetearyl alkohol, cetearyl glukosid, olej ze semen lopuchu většího (Arctium Lappa), kyselinu palmitovou a stearovou, xanthanovou gumu a vitamín E (Tocopherol). Pro všechny, co si zakládají na čistém složení je to docela splněný sen. ;-)

Složení

Krém používám asi dva měsíce vždy večer na očištěnou, trochu navlhčenou pleť. Doopravdy skvěle hydratuje, nedráždí (ještě aby) a vůbec mi neucpává póry. Obličej se mi po něm nemastí o nic víc než jindy a všechny šupinky suché kůže dávno zmizely.

Detail šroubovacího uzávěru

Závěr? Doporučuju ho všema deseti, bez nějakých dalších keců. Ať už máte pleť smíšenou, mastnou nebo suchou či citlivou a hledáte kvalitní přírodní krém, tohle by mohl být ten pravý kandidát na vyzkoušení. Cena je, pravda, trochu vyšší, ale je ho celých 50 mililitrů a můžu říct, že se Vám ta investice určitě vrátí. No, kdo by nechtěl mít pěknou vyživenou pleť? :-)


Co Vy a Logona? Jaký pleťový krém používáte?

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

16 komentářů:

  1. Já jsem tenhle darovala v giveaway - krém mám svůj Aloe Vera od Apeiron a pak ještě jeden hlemýždí (oba jsou nejskvělejší na mastnou a problematickou pleť). Naopak ty hydratační vůbec nemůžu. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já se taky plánuju vrátit ke krémům určeným pro mastnou a smíšenou pleť, ale primárně jsem se chtěla zbavit těch suchých míst, co se mi čím dál víc objevovaly na obličeji. Apeiron mám už dlouho na seznamu značek, od kterých bych v budoucnu moc ráda něco vyzkoušela. ;-)

      Vymazat
    2. No já mám hodně výrazně smíšenou a krém putoval k tátovi :) Protože trochu lepil a strašně pomalu se mi zapíjel, připadala jsem si jako mastný buřt :D jinak jsem se na něj těšila ale pro mě bohužel nic moc, táta chválil ale v jeho věku to chce zase něco silnějšího

      Vymazat
    3. Já ho dávám jenom maličko, hutný je dost. Ale jako mastnej buřt si po něm naštěstí nepřipadám. :-D

      Vymazat
  2. Já z něj odvařená moc nejsem. Jak píše Janča, vpíjí se pomaličku a lepí. Asi nejsem cílová skupina :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si ho sama taky nejspíš nekoupila, ale vyzkoušela jsem ho ráda. Suchých míst mě zbavil, jak píšu výš, teď se pěkně vrátím ke krémům, co jsou určené pro můj typ pleti. ;-)

      Vymazat
  3. Ráda bych ho vyzkoušela, je pravda, že cena je ale opravdu trošku vyšší...

    Nominovala jsem tě do Blogger tagu, více informací u mě na blogu :-)

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, ale zase toho je 50 ml - tím Tě teda nechci přemlouvat, jen konstatuju. ;-) A děkuju za nominaci.

      Vymazat
  4. moc mě zaujal snad na něj nezapomenu až mi dojde můj olejíček na pleť ¨.-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda! A třeba nezapomeneš, budu držet palce. ;-)

      Vymazat
  5. Super. Tento krém ještě neznám :) Taky mám radši krémy v tubě sic si ho nanášim také čistýma rukama, ale i tak se může do kelímku vnést "něco" a vydrží podstatně kratší dobu :) Momentálně používám krém od Mary Kay - bude recenze.

    OdpovědětVymazat
  6. O této značce jsem ještě neslyšela, ale krém asi vyzkouším, hodně mě zaujal. Díky za recenzi!

    A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co, jsem ráda, že jsem Ti trefila do vkusu. :) A jestli si ho nakonec koupíš, určitě dej vědět, jak Ti sedí.

      Vymazat
  7. Dobrý den , moje známá nechtěla se dát fotit, jelikož začala mít problém růstu chloupků na obličeji. Vyzkoušela všemožné a ne se zbavit se jich. Na klinice podstoupila tento zákrok. Teď musí používat pleť přírodní kosmetiku.

    OdpovědětVymazat