sobota 9. března 2013

Brněnské street foto

To mě tak jednou kamarád ukecával, abych s ním, jeho foťákem a samozřejmě i svým panem foťákem vyrazila do ulic. Brněnských ulic. V první chvíli jsem to jednoznačně zamítla s tím, že já prostě lidi bez jejich svolení nefotím, nepotřebuju, aby na mě někdo ječel nebo mi chtěl rozbít hubu nebo obojí. Jenže bylo krásně, sobota volná (což se bohužel nestává tak často), tak jsem si řekla, že mu budu aspoň dělat doprovod a sem tam třeba taky něco vyfotím.

Ehm, no... nakonec jsem tomu docela přišla na chuť, aspoň do té doby, než se na mě rozkřikla paní, kterou jsem ale k absurditě celé situace vůbec nefotila. Mohla jsem jí vysvětlovat, co jsem chtěla, furt si mlela tu svou, a tak jsem prostě radši odešla do bezpečné vzdálenosti a po zbytek dopoledne fotila jenom neživé objekty.

Mates Matess - foceno s jeho souhlasem

Sobotní ráno

Pán bez domova - i toto je foceno se svolením, takže to není to pravé street foto

Irony

Kovboj ve městě

Po kolejích



Petrovské zrcadlení

Víc než světlo

Zátiší s lucernou

Pat a Mat

Opravdický street fotograf by mi nejspíš vynadal, že tohle vůbec neodpovídá tomu, čemu to odpovídat má, a že se s lidma nemám bavit a už vůbec ne se jich ptát na souhlas s focením, protože pak vypadají hrozně toporně a nepřirozeně... ale mně je to jedno. Takhle jsem to chtěla a takhle se mi to líbí.

A co Vy, líbí se Vám aspoň jedna fotka ze série? Která? :)

Mějte se krásně,
Ilka

20 komentářů:

  1. Ono je to sporné. Je lepší se lidí zeptat, ale zas na druhou stranu když o tom neví... má to takové své kouzlo. Nicméně jáz těch fotek vůbec nepoznala, že lidé věděli o tom, že je fotíš. ;)Zkrátka všichni vypadjí opravdu přirozeně. Nemohu vybrat jednu, líbí se mi to jako série, která dokumentuje městký život ve všech podobách :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) Když už jsem byla hodně blízko a bylo zcela zřejmé, že fotím "ty lidi", prostě jsem pozdravila a zeptala se jich. Kromě paní, která na mě vyjela úplně bezdůvodně, nikdo nic nenamítal. ;-)

      Vymazat
  2. Z těch prvníích fotek jsem měla husinu. A to myslím zcela vážně!!! Každopádně je lepší se vždy zeptat, než dostat na budku, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Husinu? A to je dobře nebo špatně? :-) Rozhodně je lepší se slušně zeptat. :)

      Vymazat
    2. Zcela jednoznačně dobře.

      Vymazat
  3. Zajimavé fotky.... Rada jsem si je prohlidla:-)
    Nejvíc se mi líbí pan na kolejích:-)

    OdpovědětVymazat
  4. To já mám teda raději fotky o kterých vím, když mě někdo vyfotí bez mého vědomí vypadám naprosto příšerně :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si jenom namlouváš, že vypadáš příšerně! :)

      Vymazat
  5. Pěkné fotky :) Taky nejraději sednu na lavičku a třeba celý den fotím lidi. Většinou se mi povede jen 1 nebo 2 fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však to je krásný, i ta jedna nebo dvě fotky stačí ke štěstí. :)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Děkuju! :) S nadcházejícím jarem už budou přibývat jen samé pozitivně laděné fotky... doufám. ;-)

      Vymazat
  7. Hezké :). Já lidi na ulici moc ráda nefotím, spíš když mi někdo pózuje :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu, naprosto Tě chápu, taky mám radši to focení, když o mně lidi ví. :)

      Vymazat
  8. To jsi se ptala pána, který nemá domov, jestli ho můžeš vyfotit? To bych se asi neodvážila, bylo by mi to blbé.. ale každopádně je to pěkná fotka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ptala a pak mu tam nechala dvacku, se kterou hnedka zamířil do obchodu s potravinami. Netuším, co si za ni nakonec koupil, ale vzhledem k tomu, že chlast z něj cítit vůbec nebyl, pevně věřím tomu, že si koupil něco k jídlu. :)

      Vymazat
  9. mně přijde taky lepší se ptát, ale skoro nikdy se neodvážim. Ale taky se moc neodvážim fotit bez ptaní... takže bych byla asi naprosto na nic street-style fotograf :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jinak jsou to moc zajímavé fotky... jakože zajímavý výběr objektů. Jak píše Bella, může to působit trochu depresivně, ale zas to docela odráží realitu...

      Vymazat
    2. Nic si z toho nedělej, já jsem taky street fotograf na prd. :-D Prostě radši zůstávám u focení lidí, kteří o mně ví, a tohle přenechám těm zkušenějším... a drzejším fotografům. ;-)

      Vymazat