neděle 16. června 2013

Krásné nohy s Avonem

Během svého krátkého působení v kosmetické blogosféře jsem si stačila všimnout, že Avon není zrovna nejvyhledávanější a nejoblíbenější značkou. Já si ale myslím, že občas se mu pár věcí povede, takže když se ke mně dostal dubnový katalog a v něm jsem našla několik novinek za symbolickou cenu, řekla jsem si, že jim dám další šanci. Vybrala jsem si sadu s papájou, která obsahuje peeling, chladivý krém a sprej na nohy. A jak výrobky obstály při mém testování? :)

Sada péče o nohy s papájou (ručník a pemza nejsou součástí) :-D

Peeling na nohy s výtažky z papáji (75 ml, běžná cena: 139 Kč)
Hnedka na začátek jedno šlápnutí stranou, tohle prostě nemůže být peeling na nohy, protože to neobrousí vůbec nic! I v peelingu na obličej, který používám, jsou větší zrníčka... Se ztvrdlou kůží na patách si musela poradit klasicky pemza a tady tímhle "zázrakem" si masíruju nohy vlastně jenom pro potěšení. Abych ho jenom nepomlouvala, doopravdy pěkně voní po papáje, sice je v tom cítit trocha chemie, ale velkoryse mu to promíjím. Každopádně, za plnou cenu bych si ho v životě znova neobjednala.

Složení: AQUA, POLYETHYLENE, GLYCERIN, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, CARBOMER, PHENOXYETHANOL, PARFUM, METHYLPARABEN, POTASSIUM HYDROXIDE, DISODIUM EDTA, ALCOHOL DENAT., CARICA PAPAYA (PAPAYA) FRUIT EXTRACT, CI 15510, CI 14700, CI 19140, LINALOOL, LIMONENE.

Peeling na nohy

Ukázka konzistence

Chladivý krém na nohy (75 ml, běžná cena: 139 Kč)
Co se týče krému, je to jiné kafe než u peelingu. Naštěstí. Po rozetření chviličku lepí, ale rychle se vsákne i do sebetvrdší kůže a začne čarovat. Nohám jednoznačně pomůže, zčásti je ochladí, zjemní a krásně ovoní papájou (tentokrát opravdovou, ne chemickou). Když mám říct konečný verdikt, nejsem si jistá, až ho vymažu, zkusím něco jiného, a když nenajdu nic lepšího, vrátím se k němu.

Složení: AQUA, ALCOHOL DENAT., GLYCERIN, CANOLA OIL, DIMETHICONE, ISOPROPYL PALMITATE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, PARFUM, MAGNESIUM ALUMINIUM SILICATE, XANTHAN GUM, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM HYDROXIDE, CARICA PAPAYA (PAPAYA) FRUIT EXTRACT, CI 15510, CI 19140, CI 14700, LINALOOL, LIMONENE.

Chladivý krém

Chladivý sprej na nohy (75 ml, běžná cena: 149 Kč)
Když už myslím, že nezvládnu ani krok, nohy mi hoří a vím, že mě čeká ještě spousta pobíhání, přijíždí můj osobní rytíř na bílém koni. Stačí třikrát šplíchnout tímhle sprejem na každé chodidlo a běhám jako laňka. ;-) V první chvíli Vás sice praští do nosu silný závan alkoholu, ale rychle vyprchá a vystřídá ho podobná vůně jako u krému. A co je nejdůležitější, vážně funguje, chladí a ulevuje unaveným nohám. Za to palec hore, až ho spotřebuju, musím mít další.

Ještě přidám aktuální poznámku: Včera se mi v nových botách podařilo rozedřít si nohy do krve, vyrobit si puchýře na patách a tak vůbec. Když jsem se přibelhala domů a bezmyšlenkovitě nastříkala sprej, myslela jsem, že vyskočím z kůže, jak to pálilo. Statečně jsem to ale vydržela a světe, div se, nohy přestaly bolet, a když jsem rány pečlivě umyla, vydezinfikovala a puchýře zalepila náplastmi Compeed, dneska ráno jsem se probudila s novýma nohama. :-)

Složení: ALCOHOL DENATURED, AQUA, PEG-6, GLYCERIN, PARFUM, TOCOPHERYL ACETATE, CARICA PAPAYA (PAPAYA) FRUIT EXTRACT, LINALOOL, LIMONENE.

Chladivý sprej

Slovo na závěr, výsledný dojem ze sady je jasný, peeling - na nic, krém - dobrá věc a chladivý sprej - učiněný zázrak. Takže vlastně 2:1 pro lepší dojem, kdyby to tak nepokazil ten peeling, byla bych nadšená. Takhle jsem "jenom" spokojená, že jsem vyzkoušela něco nového a neutratila stovku zbytečně. :-D


A co Vy? Znáte/máte/používáte? ;-)
Jaký peeling nebo krém byste mi doporučily?

Mějte se krásně,
Ilka

21 komentářů:

  1. Mmm, papája :D Zauvažuji o spreji na nohy, to je nutná věc na léto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně zauvažuj, ten sprej je z celé sady absolutní top. ;-)

      Vymazat
  2. Já jsem kdysi měla nějaká patlátka na nohy z Avonu, ale nic moc. Hlavně ten peeling, ten opravdu nic neobrousil, takže to samé, co popisuješ ty. Ale ten krém a sprej vypadají úžasně, kor pokud voní po papáje :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem od Avonu ještě péči o nohy neměla, tohle byla premiéra... a i když jsem tomu nedávala moc šancí, ve výsledku mě to mile překvapilo. Sprej i krém voní parádně, občas si hlavně k tomu krému prostě jen tak čichám... ach jo. :-D

      Vymazat
  3. Dneska jsem k této sadě čuchala u kamarádky a vážně skvělá vůně :).

    OdpovědětVymazat
  4. Avon dělával skvělý hřejivý krém na nohy se skořicí. Bohužel, když se jim něco povede, tak aby si to člověk rychle nakoupil do zásoby, protože sortiment se poměrně rychle mění.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hřejivý krém už jsem v katalogu nenašla, třeba se zase časem vrátí. :)

      Vymazat
  5. Ještě nikdy jsem neviděla peeling na nohy, který by byl tak účinný, jako pemza! :)

    Škoda, že mi sada unikla, za tuhle cenu bych neodolala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych takový peeling chtěla najít... pemzu nemám ráda. :-)

      Vymazat
  6. Chystám podobný post:-), právě s celou sadou jsem maximálně spokojená:-)
    http://glamourandbeautyforyou.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se budu těšit, ráda si přečtu názor někoho dalšího. :)

      Vymazat
  7. to vypadá moc dobře :) akorát já teda bohužel nemám možnost katalog avonu sehnat a nějak objednat, ale objednávám oriflame a ten je taky super! :)
    H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase nemám přístup ke katalogu Oriflame. :) Ale co jsem od nich pár věcí zkoušela, ani mě to nemrzí. :-D

      Vymazat
    2. tak to já vyzkoušela i Avon a jsem spokojená s oběma :)
      a ještě k mému článku na blogu: tak Maybelline se to určitě nevyrovná :) ale zase je to fajn, že jsou většinou levné :) .. ale snad bude teďka už každá limitka u nás,taky mě vždycky mrzí, když nějaká není :( .. ale Fantasia u nás byla, já mám z ní dva laky na nehty :) Vintage District bohužel ne no :( ta byla fakt nádherná :)
      H.

      Vymazat
  8. Drahá, máš to všechno úžasně nafocené, ale k nákupu mě to prostě nepřesvědčí. Já ten Avon snad dokonce nenávidím:D. Nejlepší peeling na nohy je písek na pláži.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, vůbec mi nevadí, že jsem Tě k nákupu neukecala, stačí mi, když se Ti líbí fotky. ;-)
      O ty jde totiž především. :)

      Vymazat
  9. Taky mám tuhle sadu a ten peeling je opravdu úplně k ničemu ale dá se využít na tělo. Sprej mám strašně ráda ale při častém používání mě z něj svědí nohy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tělo používám Baleu... ale až mi dojde, vyplácám tady tenhle, díky za tip. :)
      Mně z něj nohy zatím naštěstí nesvědí a pevně doufám, že ani nebudou.

      Vymazat
    2. No já si ho začla plácat na tělo až jsem měla ten z minulýho roku ještě teď skoro plnej a potřebovala jsem ho vypotřebovat:)

      Vymazat
    3. To naprosto chápu, nesnáším se za tu kupu napůl spotřebovaných věcí, co mi leží na poličce. :-D

      Vymazat