pondělí 3. června 2013

Souboj tekutých mýdel

Mýdlo má umývat špinavé ruce, to především. Není vůbec na škodu, když Vám z nich obratem neudělá sušínky, ale naopak je alespoň trochu hydratuje. Jo, a když bude hezky vonět, tak se taky nikdo zlobit nebude, o tom jsem přesvědčená. :) Dneska se podíváme na zub (nebo na pumpičku?) dvěma stálicím, které to u nás doma už nějaký ten pátek vyhrávají.

Dva krasavci z naší koupelny

Mandlové jemné tekuté mýdlo Sphere (500 ml, cena: 30 Kč)
Nemám ráda mandle, ale u tohohle mýdla mi jejich vůně překvapivě vůbec nevadí. Není totiž cítit chemicky, ale opravdu jako nějaký kvalitní mandlový likér (říká někdo, kdo alkohol vůbec nepije, ale očuchanej ho má sakra dobře :-D). Pění spíše méně až středně a s mýma věčně zaprasenýma rukama si poradí docela hravě. Nevysušuje, ale bohužel ani nijak extra nehydratuje, takovej zlatej střed. Vůně je cítit jen těsně po umytí, velmi rychle vyprchá.

K mému údivu jsem na mýdle nikde nenašla složení. Ať jsem ho obracela, jak jsem chtěla, prostě tam nikde není napsané.
Mýdla Sphere kupuju v menších maloměstských drogériích, tohle konkrétně jsem ulovila v prodejně s potravinami, kde mají i koutek s drogerií. Kromě mandlové vůně je k dostání ještě ve variantě růže, pomeranč, zelené jablko a broskev. :-)


Krémové mýdlo Dark Glamour Balea (500 ml, cena: asi 40 Kč)
Tohle mýdlo jsem poprvé vybírala vlastně podle obalu, křídlo mě jednoduše dostalo. Až doma jsem ho očichala a zjistila, že voní jako nějaký květinově kořeněný parfém, vůně je po umytí jemně, ale poměrně dlouho, cítit. Dark Glamour pění hodně, myje velmi dobře a ruce nevysušuje, ale nechává je lehce hydratované. Jak si z fotky níže můžete všimnout, patří do limitované edice, takže čert ví, jak dlouho bude ještě k dostání (já to jistím a mám ještě jedno v zásobě). Teoreticky by měla existovat ještě jedna varianta mýdla, White Barock, ale tu jsem nikde v obchodech neviděla.

Složení: AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, GLYCERIN, COCAMIDE DEA, SORBITAN SESQUICAPRYLATE, SODIUM BENZOATE, PARFUM, POTASSIUM SORBATE, PEG-120 METHYL GLUCOSE DIOLEATE, SODIUM LACTATE, SODIUM CHLORIDE, CITRIC ACID, TETRASODIUM DICARBOXYMETHYL GLUTAMATE, CI 74160, CI 12490.


Porovnání u mě pro tentokrát vyhrála Balea, ale to neznamená, že přestávám hledat své dokonalé mýdlo.
Dříve nebo později ho totiž najdu! :)

Čím si myjete ruce Vy?

Mějte se krásně,
Ilka

27 komentářů:

  1. Yey pekné recenzie. Ja som na mydlá veľmi prísna:D v dnešnej dobe to že mydlo umyje zďaleka nestačí...
    To prvé mydlo ani nepoznám ale tu Baleu si prisámbohu kupim!
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že ani o nic nepřicházíš, když mýdlo Sphere neznáš. :-D Balea je rozhodně lepší. :)

      Vymazat
  2. Mají pěkné balení..tekutá mýdla s pupičkou jsou nejlepší. Daleko lepší než obyčejné klasické mýdlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to rozhodně, umatlat špinavýma rukama kostku tuhého mýdla... fuj! ;)

      Vymazat
  3. :) Antibakterialnym mydlom od palmolive :) po nom sa cítim najčistejšia a ešte dove alebo dettol, nivea.... :) moje topky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tipy! Na to antibakteriální mýdlo si posvítím. :-)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Luci, i Tobě děkuju, zase mám v drogérii co zkoumat a okukovat. :)

      Vymazat
  5. Já mám ráda mýdla od Isany, kupuju jenom náhradní pytlíky a přelívám je do své mýdelničky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Isana je značka z Rossmanu, že? Při nejbližší příležitosti ji prozkoumám! ;-)

      Vymazat
    2. Ano, momentálně jsou náplně v akci za dvacku (půllitr)! :) Doporučuju broskev, voní úžasně!

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Po zážitcích s malinovými produkty od Yves Rocher už nemám maliny v kosmetice ani zpoloviny tak ráda jako předtím. :) Ale tu Baleu si aspoň očuchám, když už nic. ;-)

      Vymazat
    2. Jaké zážitky? :-O To mě zajímá!

      Vymazat
    3. Dva roky zpátky jsem dostala celou malinovou sadu YR - vůní, sprcháč a tělový mlíko. Když pominu, že jsem voněla jako obří malina, což se mi ale tehdy líbilo, po tom tělovém mléku se mi osypaly nohy. Jakože fest. Nikdy se mi to s ničím nestalo, ale najednou, večer namažu a ráno nestačím zírat. Rozhodně to nebylo prošlý nebo zkažený nebo cokoli, ale okamžitě to letělo do koše. Voňavka a sprcháč pak zůstaly zastrčený hluboko v polici, až se jich ujala máma a dopoužívala je. Takže já a maliny, zvlášť ty z Yves Rocher, už nikdy více.

      Vymazat
  7. Upřímně řečeno...já dokonalé mýdlo nehledám. Myju si ruce tím, co mamka koupí :D Momentálně máme, stejně jako slečna v komentáři nademnou, mýdlo od Insany s vůní oliv a jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám ráda jakákoliv krémová mýdelka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi taková správně nenáročná. ;)

      Vymazat
    2. No, zas nenáročná ani ne, já jakožto správná sušenka potřebuju nějaké fakt krémové, které nevysušuje, takže takové ty gelovité želovité ne-e. Takže fakt krémové typu Dove nebo Nivea, ale ona i ta Balea dělá něco krémového, pokud si dobře pamatuju :) Momentálně máme doma cosi krémového od Mitia, to je taková docela levná značka, přítel to odněkud donesl :-D

      Vymazat
    3. Balea má myslím krémové Mléko a med. A Mitiu znám, taky jsme od ní někdy něco měli. ;-)

      Vymazat
  9. Ty fotky vypadají dokonale profi. Já si nejraději myju ruce přírodními tuhými mýdly. Také se připojuji k žádosti o objasnění tvé malinové situace:***

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu fotek, Šári! ;-) Rozepsala jsem se o pár komentářů výš. :)

      Vymazat
    2. Já tu malinovou toaletku dostala od sestry a tu vůni jsem upřímně nesnášela. Jako šťáva na pití, nebo voňavka pro malou holku - brr... Jsou to sajrajty, tak se vyrážce nedivím.

      Vymazat
    3. No, taky už tu vůni nemám ráda. :-D Ale vždycky jsem myslela, že Yves Rocher je hodně přírodní kosmetika... jenže od té doby, co poctivě čtu složení, jsem ztratila veškeré mylné iluze. :(

      Vymazat
  10. Nikdy jsem se na to, jaké mýdlo na ruce doma používám nekoukala a prostě používala to, které kupoval otec, vím, že to bylo takové to nejlevnější, ale v poslední době, jak se o sebe starám, tak jsem si koupila mandlové od Alverde a beru si ho sebou na praxe, no uvidíme, jak překvapí. :) Ale pokud jsi spokojená i s Baleou, tak bych to mohla taky zkusit :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, moje jediný kritérium "hlavně, aby to mylo" se změnilo, když jsem tekutých mýdel vyzkoušela více a zjistila, že některý buď neumývají, nebo Ti udělají z ruk sušenky. :-D Baleu vyzkoušej, já ji mám moc ráda. :)

      Vymazat