středa 12. června 2013

Zázraky na počkání od CHI

Na konci března jsem Vám v článku o nákupech představila své úlovky z e-shopu Biosilk.cz, kde jsou k dostání výrobky americké firmy Farouk System. Od té doby jsem vlasové hedvábí nedala z ruky a výsledky jsou sakra dobře vidět. Keramickou výplň na nehty si strašně nenápadně půjčuje i máma a obě jsme z ní nadšené. A já se o všechny zážitky s CHI s Vámi dneska podělím... :)


CHI Silk Infusion (177 ml, cena: 353 Kč)
Vlasové hedvábí CHI jsem si oblíbila po vyzkoušení vzorečku z listopadového Senzaboxu. Konzistencí připomíná hustý olej a voní jako kolínská mého dědečka. Někomu by docela výrazný pach mohl vadit, ale já si ho zamilovala. Dlouho jsem nevěděla, k čemu může hedvábí na vlasy sloužit, ale teď už jsem si naprosto jistá, prostě přijde k Vašim vlasům a řekne jim, aby byly krásné, hladké a lesklé. A ony to bez keců urychleně splní. ;-)

Malá patnácti mililitrová lahvička má jen šroubovací uzávěr, ta velká má praktické dávkování, se kterým si přesně naměříte jakékoliv množství produktu. Po umytí vetřu hedvábí do konečků a do délek a nechám vlasy buď volně uschnout, nebo je vyfénuju, podle aktuální potřeby. Výsledek je pokaždé stejně ohromující. Na zadní straně láhve je napsáno, že přípravek byl stvořen speciálně pro práci s keramickou žehličkou... já ji nepoužívám a slouží mi taky skvěle. A nezatěžuje ani mé docela jemné vlasy.

Posledním zajímavým faktem shledávám to, že na malé krabičce od vzorku je uvedené velmi zkrácené složení (foto níže). Kompletní ingredience jsem musela vykuchat zpod nálepky s českým popisem na zadní straně velké lahve. (Nesnáším, když je složení přelepený tak, že nejde přečíst! Máte to taky tak?)

Složení: CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOTETRASILOXANE, DIMETHICONOL, C12-15 ALKYL BENZOATE, PHENOXYETHANOL, HYDROLYZED SILK, HYDROLYZED CORN PROTEIN, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, HYDROLYZED SOY PROTEIN, PARFUM (FRAGRANCE), BENZYL BENZOATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, HEXYL CINNAMAL, CITRONELLOL, COUMARIN, LINALOOL, GERANIOL, YELLOW 11 (CI 47000), RED 17 (CI 26100).

Kdybych to špatně pochopila a tohle bylo složení něčeho jinýho... tak se předem omlouvám. :-D

Porovnání velikostí

Detail uzávěru (vlevo) a konzistence hedvábí (vpravo)

CHI Ceramic Ridge Filler (15 ml, cena: dárek k nákupu, jinak 264 Kč)
Lahvičku něčeho, o čem jsem neměla tušení, na co se používá, jsem dostala darem k nákupu vlasového hedvábí. Na netu jsem si pak našla, že je to vlastně keramická výplň nehtové destičky posilující nehty. A kromě toho se taky dočtete, že:
  • vyživuje a zpevňuje nehty
  • vytvoří na povrchu nehtové destičky vyhlazující vrstvu
  • zakrývá nedokonalosti nehtu
  • obsahuje nanočástice stříbra, které chrání nehtovou ploténku před plísněmi a infekcemi
  • neobsahuje zdraví škodlivé sloučeniny, jako jsou formaldehyd, toluen a dibutylftalát
  • obsahuje přírodní hedvábí a keramiku

Používám ho jako podklad pod lak, krátce po nanesení na nehty má 10 až 20 sekund barvu bílé kávy, po zaschnutí je průhledný a lesklý. Já s nehty problémy nemám, takže těžko můžu soudit jeho účinky, ale mámě se ty její třepily, lámaly a kdoví co ještě. S tímhle zázrakem to dělat přestaly. I když je to poměrně drahá záležitost, myslím, že až ho spotřebujeme, koupíme ho znova. :-)

Složení: ETHYL ACETATE, BUTHYL ACETATE, ISOPROPYL ALCOHOL, ADIPIC ACID /NEOPENTYL GLYCOL/ TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER, NITROCELLULOSE, TRIPHENYL PHOSPHATE, TRIMETHYL PENTANYL DIISOBUTYRATE, STEARALKONIUM BENTONITE, ETHYL TOSYLAMIDE, DIACETONE ALCOHOL, SUCROSE ACETATE ISOBUTYRATE, TOSYLAMIDE/EPOXY RESIN, STEARALKONIUM HECTORITE, BENZOPHENONE-1, CITRIC ACID, DIMETHICONE, SILVER, CERAMIC, HYDROXYPROPYLTRIMONIUMHYDROLYZED SILK, HYDRATED SILICA.


Nahoře moje nehty, dole též mé nehty, ale krásnější, s CHI Ceramic Ridge Filler ;-)

Detail štětečku

Tolik k dnešní oslavné ódě na produkty CHI. A co Vy, vlastníte hedvábí nebo dokonce keramickou výplň?

Mějte se krásně,
Ilka

8 komentářů:

  1. To hedvábí jsem jednou měla (také tu malinkou lahvičku) a bylo fakt výborný, akorát mi trošku vadila ta vůně. Nepříjde ti taková pánská? Mně tak přišla... A to na nehty teda vůbec neznám, ale vypadá to skvěle, to asi musím mít! I když ta cena teda brutus... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však hned na začátku píšu, že voní jako kolínská mého dědečka. :-D Mně se to tak líbí... ;)

      Vymazat
    2. Promiň, já se přiznám, že kolikrát jsem z těch tvých fotek tak unešená, že nečtu všechno a rovnou koukám na ty fotky. Příště se polepším :)

      Vymazat
    3. Peti, to nevadí, já jsem ráda, že se vůbec koukáš, i kdyby jenom na ty fotky. :-)

      Vymazat
  2. Ten zázrak na nehty zní dost dobře - moje se věčně lámou a třepí... Na vlasy jsem našla super alternativu od Skinfoodu, takže Chi ani Biosilk nevyhledávám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, mamce dělaly nehty taky strašnou neplechu, třepily se, vyloženě se jí kousky nehtů odštípávaly, jen když o něco zavadila. S tímhle to dělat přestaly a asi ani nemusím říkat, jak je z toho máma nadšená. :)
      Alternativou od Skinfoodu myslíš Extra Virgin Olive Hair Essence? Teprve teď jsem o něm našla u Tebe článek.

      Vymazat
  3. Na ten CHI si už brúsim zuby. Dá sa kúpiť aj niekde inde ako na nete? Nejako som ho nikde nepostrehla.
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás v Tišnově měli CHI (ale značně omezený výběr) i v jednom kadeřnickém salonu, tak možná se prodává i jinde po republice... jistě to ale nevím, bohužel. Já jsem objednávala z netu a při registraci dostaneš 10% slevu, což Ti skoro pokryje poštovné. :)

      Vymazat