úterý 2. července 2013

Driclor versus Rexona

Moc dobře vím, že se právě pouštím do porovnání nesrovnatelného, tyhle dva produkty mají společný jedině účel - omezit (či snad dokonce zamezit?) pocení. V zimě je to u mě ještě celkem v normálu, ale léto bývá katastrofické. Nesnáším pomyšlení, že fotím, rukama mávám kdesi nad hlavou a v podpaží mám předpisové koláče. Takže... jak se jim vyhnout?


Driclor solution (20 ml, cena: 173 až 225 Kč)
Ještě než jsem objevila první kosmetický blog, hledala jsem v různých internetových poradnách přípravek silnější než obyčejný antiperspirant, který by zredukoval nadměrné pocení. Našla jsem Driclor. A taky stránky popsané jeho strašně škodlivými účinky.

Driclor je čirý, bezbarvý roztok, který se aplikuje do podpaží na zcela suchou kůži těsně před spaním. Podle letáčku byste si neměli podpaží depilovat 24 hodin před a po použití přípravku. Já to několikrát nedodržela, a i když mě Driclor jindy nepálil ani neštípal, na čerstvě oholené podpaží ho vážně nedávejte! První týden ho aplikuji každý večer, dalších 14 dní 2x týdně, potom už jen jednou a dál podle potřeby, když se zase začnu trochu potit.

Co se účinků týče, je to to nejlepší, co jsem zatím vyzkoušela. Bez keců. Doopravdy pocení téměř naprosto zarazí (úplně to samozřejmě nejde, pocení je normální fyziologický proces, kterým se tělo zbavuje odpadních látek a ochlazuje se), při velké fyzické námaze se ale potím normálně, takže myslím, že potní kanálky totálně neucpává.

Složení: ALCOHOL, ALUMINIUM CHLORIDE, AQUA.
Z webu Driclor.eu: 20% hexahydrátu chloridu hlinitého Ph. Eur. (185 mg/ml), ethanol a čištěná voda.

Klasický kuličkový aplikátor, který si musíte po rozbalení na lahvičku sami nasadit (podle podrobného návodu). ;-)


Rexona Maximum Protection (45 ml, cena: 132 až 174 Kč)
Hned po uvedení na trh mě tahle novinka, prý dvakrát účinnější než běžný antiperspirant, začala zajímat. Potom se objevila v Senzaboxu a já jen netrpělivě čekala, až bude v drogeriích, abych si ji mohla taky koupit.

Vybrala jsem si variantu Clear Scent, která voní... ehm, čistě. Budu se opakovat po všech blogerkách, které o ní psaly přede mnou, ale nejvíc mi to připomíná čistě vyprané prádlo. Vůně je relativně silná a vydrží přibližně hodinu až dvě po aplikaci. V návodu se píše, že se má používat na noc, pokud chcete, můžete ji však použít i ráno, účinkuje, i když se zrána osprchujete. Já ji používám před spaním, ráno se jenom navoním oblíbeným parfémem a jdu.

Rexona mi pocení omezí na dobu asi 24 hodin, ale výrazně méně než Driclor. Při námaze nebo stresu se zpotím, přes to nejede vlak. Mám z ní lepší pocit, není to takový dryák jako Driclor, ale za tu cenu, že i když ji aplikujete každý večer, nepůsobí tak dobře.


Složení


Sečteno a podtrženo, Driclor funguje lépe a má dlouhodobější účinek, ale momentálně používám Rexonu Maximum Protection, protože mi stačí a mám ze sebe malinko lepší pocit.

Co používáte proti pocení Vy? Máte zkušenosti s Driclorem nebo s Rexonou?

Mějte se krásně,
Ilka

9 komentářů:

  1. Driclor z www.driclor.eu . Driclor není dryák, je to v podstatě to stejné co rexona (hexahydrát chloridu hlinitého u Dricloru vs. Aluminium Zirconium u Rexony) - ta účinná látka. Jenom tam jsou jiné koncentrace. Stačí si tak dávat Dricloru méně a tak účinně redukovat pocení a zároveň neredukovat obsah peněženky :DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teprve při psaní tohoto článku jsem objevila web Driclor.eu a taky to, že se na něm dá koupit Driclor ve větším balení za mnohem nižší cenu. Až dopotřebuju Rexonu, nejspíš se k němu vrátím. Chápu, že účinná látka obou bude velmi podobná (krom koncentrace). :) A děkuju za komentář!

      Vymazat
  2. Rexonu mám z Ladyboxu a oblíbila jsem si jí, ale když se člověk opravdu potí, tak tomu nezabrání ani ona, ale aspoň se necítím. Jsem zvědavá, co budu dělat až mi dojde, protože je dražší než ostatní deodoranty a nevím, jestli mi za to stojí :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je dražší, to je pravda, ale taky účinnější než třeba Rexona antiperspiranty ve spreji.
      Jasná úvaha marketingu: 2x účinnější = 2x vyšší cena. :-D

      Vymazat
  3. Mám Driclor, je to zázrak :D Obyčejným deodorantům z drogerky se směju, a hlavně ty vůně nesnasim, nepotrebuju abych vonela po nevimcem pokazde kdyz se zpotím:-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu Tě, výrazně voňavé antiperspiranty taky neprožívám, když už, tak radši takové "čisté" vůně jako má Rexona.

      Vymazat
  4. Po Dricloru jsem si v podpaží málem vydrbala díru jak moc mě po něm svědila kůže. Od té doby se raději mírně potím než podstupovat taková muka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi máš citlivější kůži, já jsem takovej hroch, tak mě to nesvědilo ani nepálilo (jen při aplikaci na čestvě oholenou kůži, ale to byla v každým případě moje blbost). :-D

      Vymazat
  5. Používala jsem driclor na střední, protože jsem se opravdu hodně potila (a to nejen v letních měsících, ale i v zimě) a tvořili se mi takové ty koláče v podpaží, což u dívky v šatičkách rozhodně není nic pěkného. Nakonec jsem zjistila, že to bylo ze stresu a dnes už se s tím nepotýkám, ale hodně mi s tím pomohlo dnes populární CBD, které jsem si kupovala z https://www.cibdol.cz/ a dokázalo mě zbavit stresových situací.

    OdpovědětVymazat