pátek 5. července 2013

Kopej hlouběji s Lumene

Finskou kosmetiku Lumene určitě většina z Vás zná, jejich řasenku Blueberry Volume jste mohli najít v Ladyboxu, a dokonce i v jednom vydání Greatboxu. Já ale od této značky testovala jinou věc, pleťový peeling Dig Deeper z řady Natural Code pro problematickou pleť. A co si o něm myslím? Čtěte dál...


Lumene Dig Deeper (75 ml, cena: 169 Kč v parfumeriích Fann)
I když už bych měla mít pubertu dávno za sebou, mastná pleť a černé tečky mi zůstaly. A taky jsem nadšeně skočila po tomhle zázraku, který slibuje vyčištění ucpaných pórů do hloubky, odstranění odumřelých povrchových buněk a eliminaci tvorby nežádoucích černých teček. To mi zní jako dost velký závazek.

Dost mě baví samotný název výrobku a vůbec i všech ostatních z řady Natural Code. Balení peelingu je docela obyčejná tuba se zaklápavacím víčkem, dávkuje se tak akorát. Moc příjemně, tak nějak sladce bylinkově, voní. Konzistence mě překvapila, modrá zrníčka jsou totiž celkem hrubá a je jich tam hodně. Bála jsem se, že se to mé pleti nebude líbit, ale snesla to bez protestů, výborně si s tímhle peelingem rozumí. Pro citlivou pleť by ale hrubost peelingových zrn mohla být problémem.

Peeling používám dvakrát týdně na zlehka navlhčenou kůži, chvíli si s ním masíruju obličej a opláchnu ho. Výsledky jsou nečekaně dobré! Nemůžu sice říct, že se mi černé tečky přestaly dělat úplně, ale je jich trochu míň. A co je jasně prokazatelné, pleť je jemnější, vláčnější a drobná krupička, která se mi každé jaro udělá a zmizí až na podzim, se letos rozloučila dřív. :-)

Složení: AQUA (WATER), GLYCERIN, POLYETHYLENE, PROPANEDIOL, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, PHENOXYETHANOL, ALLANTOIN, SALICYLIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, STYRENE/ACRYLAMIDE COPOLYMER, HYDROGENATED JOJOBA OIL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, DISODIUM EDTA, BUTYLENE GLYCOL, PLANTAGO MAJOR LEAF EXTRACT, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, PARFUM (FRAGRANCE).

Ukázka konzistence

Ze složení můžete vyčíst, že peeling obsahuje jojobový olej a taky extrakt z listů jitrocele (vím, že ho tam nebude kdoví kolik, ale líbí se mi to). Naopak je výrobcem garantováno, že v něm nenajdete žádné parabeny, sulfáty, silikony, etylalkohol ani barviva a více než 90% surovin má přírodní původ.


Závěr je jasný, až dorazím tohle balení, koupím si nové.
A Vám všem, kteří taky vlastníte smíšenou nebo mastnou pleť a bojujete s jejími vrtochy, bych to taky doporučila. ;-)

Používáte peeling na pleť? Jaký?
Vyzkoušeli jste už nějaký produkt od Lumene?

Mějte se krásně,
Ilka

12 komentářů:

  1. Zajímavá recenze, tuhle kosmetiku neznám, ale určitě se na ní do parfumerie podívám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak o tom budu určitě přemýšlet, pokud někde na peeling narazím, určitě s ním letím k pokladně!<3
    zvu tě na giveaway:)
    http://vendulajirmannova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho doporučuju všema deseti. :) A děkuju za pozvání, mrknu se ráda.

      Vymazat
  3. To je super recenze! :))
    Chci tě pozvat na giveaway:http://barbarasway.blogspot.cz/2013/07/first-giveaway.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
  4. já peeling na pleť nepoužívám vůbec, protože mám pleť docela dost citlivou :( ale tenhle teda rozhodně nevypadá špatně! ;)
    H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jasný, asi bys nadělala víc škody než užitku... :)

      Vymazat
  5. Já se zrovna po peelingu rozlížím. Myslím, že moje brada by ho uvítala a tento se mi podle tvé recenze moc zamlouvá. Lumene jsem ještě nezkoušela, protože nekrabičkuju, tak je možná na čase.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak dej vědět, jestli sis ho pořídila a hlavně jestli vyhovuje. :) Budu držet palce! ;-)

      Vymazat
  6. Vyzkouším děkuji za tip :-))

    http://thevoguebyme.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat