neděle 13. dubna 2014

Hydratace, která se nekonala

Zdravím všechny u nového článku! Jen podle názvu Vám musí být jasné, že dneska chválit nebudu. Už je to nějaká doba, co jsem spotřebovala hydratační krém od Misshy. Původně jsem o něm ani nechtěla psát, protože jsem si (bláhově) myslela, že bude stejně dokonalý jako hydratační esence. No, nebyl. Ale pojďme si o něm říct trochu víc...

Missha Super Aqua Deep Hydro Cream

Missha Super Aqua Deep Hydro Cream (50 ml, cena: asi 400 Kč)
Když v názvu čehokoli zmerčím slovní spojení "hluboce hydratační", očekávám, že daný produkt bude hydratovat. Podotýkám, že mám snadno se mastící pleť, suchých míst, která se objevují hlavně přes zimu, je na ní opravdu minimum.

Na podzim, ze začátku používání krému, všechno vypadalo pohádkově. Pak ale přišlo ochlazení, studený vítr a neustálé přecházení z tepla do zimy a naopak. Mně samotné se to nelíbilo, takže jsem ani nečekala, že se to bude líbit kůži na obličeji, která pokaždé dostávala "plnou palbu". A tak se mi začal loupat nos, tváře, pleť nepříjemně pnula. Vystřídala jsem několik make-upů, bází, odličováků, pleťových vod... teprve když jsem byla na dně superhydratačního zázraku a začala jsem používat jiný krém, docvaklo mi, kdo za to mohl. Že mi to občas myslí trochu pomaleji, to už víme dávno, ale že až tak? To jsem si o sobě teda nemyslela! :-D

Ukázka konzistence (zleva): naneseno, rozetřeno a... ztraceno v překladu

Na fotce výš jsem se pokusila zachytit to, co na obličeji sice neuvidíte, ale zato to ucítíte. Namažete se, dvě minuty si užíváte pocitu krásné, vyživené pleti... a konec. Můžete se matlat znova. A co víc, po necelé půlhodince pleť začne pnout, jako by se chystala na opuštění Vašeho ctěného ksichtíku. Asi chyba v Matrixu, nebo co!

Abych jenom neplivala síru, tak balení má krém krásné, na bytelné skleněné kalíšky mě užije. :-) Konzistence je lehoučká, snadno (až příliš!) se vstřebává. Voní jemně květinově, nic agresivního. Jenže, co je mi tohle všechno platné, když neplní to, co slibuje - takhle si totiž "vynikající hydratační schopnosti" ani omylem nepředstavuju. :-(

Složení krému

Ať to máme kompletní, mrkneme se ještě na složení, hezky popořádku: na prvním místě voda, kdo by to byl čekal, že... když ale čtete dál, objevíte i mořskou vodu - ta ale vysušuje, nebo ne? Teď to přijde, výstavka syntetických silikonů: cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane a dimethicone. To, že cyklopentasiloxan se používá hlavně v kondicionérech, aby zabránil elektrizaci vlasů a zlepšil rozčesávání, klidně můžeme ignorovat. To, že dimethicon sice zabraňuje tvorbě pěny, ale taky výrazně znečišťuje životní prostředí, bychom už ignorovat neměli. Polyethylenglycol (PEG) zvyšuje prostupnost pokožky, aby se do ní všechny tyhle chuťovky mohly snáze vstřebat. Dvojsodná sůl (disodium EDTA) jednoduše oslabuje buněčné membrány. A to přece každý chceme!

Co se mi ve složení líbí: extrakt z kosmatce olednatělého (Mesembryanthemum Crystallinum) - v některých zemích se z tohoto sukulentu běžně dělá salát. ;-) Bílý včelí vosk (Beeswax Cera Alba) je lepší než drátem do oka a to, že se nějak musel vybělit, se pokusíme zanedbat. Dalšími sympatickými rostlinnými složkami jsou: extrakt z lotosu indického (Nelumbo Nucifera), extrakt z japonské meruňky (Prunus Mume), voda z růže damašské (Rosa Damascena), extrakt z bílého jmelí (Viscum Album) a extrakt šruchy zelné (Portulaca Oleracea).


Doufám, že jste se přes můj neplánovaně obsáhlý rozbor složení ve zdraví prokousali a je Vám jasné, že žádný hydratační krém Vám nenahradí poctivé dodržování pitného režimu. :-)

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

10 komentářů:

  1. Aj, tak to bych od hydratačního krému vážně nečekala... nic moc no. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem to taky nečekala. A ještě jsem mu dávala tolik dalších šancí, aby tenhle dojem napravil... :-(

      Vymazat
  2. Za ty prachy bych teda tak nějak čekala víc... Škoda. :/ Kalíšek ale krásný! :D
    thechangeofmissy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kalíšek se mi taky moc líbí, plánuju ho naplnit něčím vlastní výroby. ;-)

      Vymazat
  3. Je to drahé a ještě k tomu žádné výsledky, ruce pryč od toho :( :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. no, to bych teda od toho čekala víc :-/ při takovém názvu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten název mě právě nalákal ke koupi (což byl zjevně cíl)... a přitom pěkně kecal! :-(

      Vymazat
  5. Jé, tak to by mě zklamalo,, navíc zrovna u Misshy o které všude slyším jen chválu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však toto je první věc, která mi od Misshy nesedí... a doufám, že je na dlouho i poslední. :-)

      Vymazat