neděle 4. května 2014

La Vie Est Belle

Život je krásný... tak by se do češtiny dal přeložil název jedné z nejslavnějších vůní od Lancôme. A protože jsem zjistila, že jsem o žádném parfému na blog ještě nepsala, rozhodla jsem se to v prvním květnovém článku napravit. :-)

Lancôme La vie est belle

Lancôme La vie est belle (75 ml, cena: 1 650 Kč)
Nikdy bych se neodvážila recenzovat parfém. Je to totiž tak moc individuální záležitost, že by Vám to stejně k ničemu nebylo. Nejen, že mně i Vám voní různé věci, ale taky sám parfém na každém voní tak trošku jinak. Ale protože mi spousta lidí píše, že sem stejně chodí koukat hlavně na fotky, dneska jich tu najdete habaděj. ;-)

Hlavní modelkou mi byl flakónek, který jsem nadělila mámě k letošním narozeninám. Sama jsem La vie est belle měla v menším, tuším, že 30 ml balení. Ještě na podzim a v zimě jsem ji měla doopravdy ráda, ale najednou mi ta tuna vanilky, co do ní přidávají, začala lézt krkem. Takže momentálně se mi na mamce líbí, protože k ní prostě patří, ale na sebe si ji nějakou dobu nedám. A hledám místo ní svůj dokonalý parfém na léto. Bez vanilky, prosím.


Aby tohle celé mělo aspoň minimální informační hodnotu a článek nebyl jen výkřikem do tmy, mrkneme se společně na to, co z parfému cítím já v kontrastu s oficiálním složením:
  • Hlava: hruška, černý rybíz
  • Srdce: květ pomerančovníku, jasmín, kosatec
  • Základ: pražené ořechy, fazole tonka, pačuli, vanilka


Hned na první přičichnutí mi zlehounka zavoní hruška, černý rybíz nezachytím vůbec. Ze srdce to přebije jasmín, ale hrozně rychle nastoupí základ vůně, žádné pozvolné rozvíjení se nekoná. A pak už je to jasné: "Tady, tady jsem! Cítíte mě všichni?" volá nadšeně vanilka a zběsile kolem sebe mlátí lusky, aby žádná jiná přísada nedostala šanci. Když se na chviličku objeví oříšky a pačuli, vanilka je jedním dobře mířeným úderem srazí zpátky do kouta, aby věděli, kdo je tady pánem. ;-)





Na závěr si neodpustím dvě otázky, na odpovědi se budu těšit v komentářích.

Jaký parfém teď nosíte Vy? A který byste mi na léto doporučily?

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

30 komentářů:

  1. já celoročně Dior Miss Dior verzi le parfum (voní jinak než edp) a až budu starší přejdu na Chanel °5, na kterej si myslim, že jsem teď ještě mladá
    jinak na léto je super Daisy od MJ, nebo citrusovej j'dore, cool water

    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím Chanelem to máš dobře naplánovaný, Luci! :-) Daisy mám teď v atomizéru, co jsem si kupovala v Sephoře, ale nelíbí se mi, že strašně rychle vyprchá. Vím, že je to jen toaletka... ale čekala jsem delší výdrž. :-(

      Vymazat
    2. táta mi v dobré víře koupil větší balení a myslel si že je to edp a toaletka nic nevyrží, ale edp je od nich totálně něco jinýho, vůní od MJ mam docela dost a vždycky voněly tak dva dny :D

      Vymazat
    3. Tak sortiment Marca Jacobse budu muset očichat poctivěji. Jestli od něho něco vydrží dva dny (teď nevím, jestli jsi myslela pořád Daisy nebo už nějakou jinou vůni), tak to mě vážně zajímá! :-)

      Vymazat
  2. Tak tenhle parfém vypadá naprosto dokonale, přesně takový s vanilkovým základem, už dlouho hledám. :-) Opět jsi nezklamala krásnými fotkami :-)
    Já se teď voním vůní od Hugo Boss - Boss Orange. :-) A s výběrem vůně na léto ti bohužel nepomohu, sama jsem tu svou totiž ještě nenašla :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu i za návštěvu, Domi! Jestli miluješ (o nějakém "mít rád" tady už nemůže být řeč :)) vanilku, tak směle do ní, La vie est belle je sázka na jistotu. ;-)

      Vymazat
  3. Vypadá úžasně :P Máš krásné fotky hned mě zaujal tvůj blog ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Kyrkys, mám radost, že se Ti tu líbí. :-)

      Vymazat
  4. Mě tahle vůně úžasně uklidňuje, mám ji ráda. :) Nicméně teď na jaře dodělávám Acqua di gioa (a teď jsem to určitě napsala špatně, budiž mi odpuštěno) od Armaniho, a nebo See&bee seen Sasha od Benefitu, což je skvělá květinovka, jenže moc nevydrží. Strašně toužím po Jardin sur le Nil od Hermése, ale zatím nebyla příležitost se tak moc rozmazlit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, mě ještě na podzim taky uklidňovala, teď se to nějak změnilo. :-) Jardin Sur Le Nil mi moc neříká, ale co koukám na složení, musí to být nádhera (a hlavně nic přeslazeného). Díky za tip!

      Vymazat
  5. Vypadá to nádherně. :) Já mám momentálního oblíbence Roses od Chloe (ale zatím jen vzorečky, na plné balení se chystám..). Jinak jsem spíše na deodoranty a jen takové ty jemné voňavé vodičky, mazadla atd. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Chloé de Roses znám, mám očicháno, ale nelíbí se mi. Nebo spíš, nelíbí se mi tolik, abych ji musela mít doma. :-D Parfémům teprve přicházím na chuť, dlouho jsem byla taky jen na toaletky, nic moc výrazného. ;-)

      Vymazat
    2. No jenže já i toaletky moc dobře nesnáším.. Spíše třeba takové ty spreje od Avonu :D Ale mám i nějaké ty toaletky co snesu, jen nezvládám drtivou většinu (bolí mě z toho hlava).

      Vymazat
    3. To je zajímavý... Mně rozbolela z parfému hlava jen jednou a to byl teda vážně dryák. Ale ber to pozitivně, aspoň ušetříš! Parfémy, co vážně stojí za to, jsou na můj vkusně nechutně drahý. :-(

      Vymazat
  6. Mně na opravdu horké letní dny vyhovuje třešňový květ od L'Occitane nebo lehká malinovka od Yves Rocher :)
    A konečně vidím, jak vypadá La vie est belle is ze strany :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malinovka od YR mi přijde moc slaďoučká, třešňový květ připisuju na čichací seznam. ;-)
      A aspoň k nečemu byla ta záplava fotek, mezi kterýma jsem se nemohla rozhodnout, dobrá. :-D

      Vymazat
  7. Jůů to ho musím jít očmuchat :) Momentálně se voním Trussardi, moc mi ta vůně sedí.

    Nicole

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně! :-) A co konkrétně od Trussardi používáš?

      Vymazat
    2. tady jí mám přímo vyfocenou sadu - http://nicolexs.blogspot.cz/2014/03/new-in-unor.html
      myslím, že se jmenuje Donna 2011 :)

      Vymazat
    3. Děkuju za odpověď! :-)

      Vymazat
  8. já teď nosím Daisy, ale na léto mi přijde moc sladká, to mám nejradši Calvin Klein One Summer, jak mají vždycky ty limitky. a teda přiznám se, že jsem si (podruhé) koupila vůni Tezenis, protože se nějak strašně zalíbila příteli (ten normálně nosí samé Chanely, docela mě překvapil :D). je to taková vyloženě sportovní vůně, svěží, ani náznak sladkosti. akorát je jí málo a moc nevydrží, což jsem ale ani nečekala.
    a tenhle jsem zkoušela, ale je na mě moc sladký. ovšem jako vždy - perfektně nafocené :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Jsem asi špatná blogerka, ale vůbec jsem netušila, že Tezenis má v nabídce i parfémy... stydím se. :-)

      Vymazat
  9. Ja aktuálne používam od CK Sheer Beauty Essence, ktorá vonia krásne (za mňa) orgovánovo, len naozaj málo vydrží, aj napriek tomu, že je to toaletka.. Chcela by som ale Guerlain, ale niektorú z ľahších vôní..Uvidíme..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že šeřík (orgován) mi v parfémech vůbec nevoní. Ale Guerlain bude určitě dobrá volba. :-)

      Vymazat
  10. Ilko, tak já teda taky přispěju :) Už dlouho jedu CK Euphoria Forbidden, to je celoživotní láska. Ale teď podle nálady střídám s Eclat D'Arpege od Lanvinu. To byl sice dárek naslepo, ale celkem jsme se sžili :) Z takových těch mainstreamových levných, co moc nevydrží, mám ráda Vintage od Kate Moss, ale ta už, myslím, není k dostání....
    P.S.: Husy zavřený? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si myslela, že je to Forbidden. :-) D'Arpege od Lanvinu asi neznám, budu si muset doplnit (nebo obnovit) znalosti, až zase půjdu očuchávat do parfumérky.
      P.S. Husy samozřejmě zavřený! ;-)

      Vymazat
  11. Víš o tom, že kromě toho všeho i stejně voníme_? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím o tom, Šári, psalas o ní někdy v zimě, že jo? ;-) Já už ji ale opustila, ta vanilka se mi "přejedla". :-D

      Vymazat
  12. Tak právě s touuto vůní nejsme kamarádky a můj nos odmítl věřit tomu, že je jedna z nejprodávanějších.. Na mě je zbytečně sladce ulepená. A příliš přímočaře sladká. Bohužel. (protože ten flakon je naprosto nádherný!) Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sladce ulepená je výstižné. :-) Taky se mi moc líbí ten flakónek, hlavně to, že má "uvázaný šátek kolem krku". ;-)

      Vymazat