sobota 31. května 2014

Tvářenka pro divošky

V únoru jsem si koupila na e-shopu Galaxie přání tvářenku KIKO z loňské limitované kolekce Colours in the World. A teprve teď jsem se konečně dostala k tomu, že o ní napíšu... no, aspoň ji mám pořádně vyzkoušenou a nebudu tady vykládat bludy, že jo? Pohodlně se usaďte, nalaďte se na barevnou vlnu a čtěte dál! :-)

KIKO Colour Explosion multi-tone blush

KIKO Colour Explosion Multi-tone tvářenka (9 g, cena: 239 Kč)
Než se zděsíte nad naprosto šílenými barvami, které tvářenka má, měli byste vědět pár věcí. Začnu od balení, to se designérům vážně povedlo, jak papírová krabička, tak samotná kazetka jsou vymazlené do posledního barevného cákance. Všechno je bytelné, drží a vrchní část obalu je zrcadlová. Takže to s Vámi po ránu může šlehnout ještě dřív, než ji vůbec otevřete! :-D Ne, to si samozřejmě dělám srandu, věřte tomu, že po týdnu už bude zrcátko tak zapatlané, že se uvidíte jen mlhavě, jestli vůbec.


Poslední odstín, co zbýval na skladě, byla 01 Wild Sienna. Někdo by mohl namítat, že si nemá z čeho vybírat (kolekce totiž původně obsahovala čtyři varianty), ale já jsem byla ráda. Aspoň jsem nemusela nad ničím sáhodlouze váhat. :-)


Teď už k vlastnostem samotné tvářenky: dvě tmavší části jsou matné, pruh úplně vpravo obsahuje shimmer. Můžete používat každý zvlášť nebo všechny dohromady. Tvářenka vůbec nepráší, je naprosto jemňounce namletá. Na mé pleti vydrží celý den, od šesti ráno do šesti večer. Samozřejmě, odpoledne trochu poleví v intenzitě, ale pořád je znát, kam jste ji nanesli.

A že s tím nanášením musíte být sakra opatrní, protože tahle krasavice je, s prominutím i bez něj, pigmentovaná jako sviňa. Neuvěřitelně lehce to s ní přeženete, sama jsem si to zkusila. :-) Troufám si tvrdit, že je to moje nejvíc pigmentovaná tvářenka vůbec. Barví víc než MAC, Bourjois, Catrice, Essence, a dokonce i více než Sleek!

Ukázka barev na ruce

Abychom to měli kompletní, přidávám i složení:
TALC, ALUMINIUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, MICA, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, PHENYL TRIMETHICONE, SILICA, SORBIC ACID, TIN OXIDE.
Může obsahovat: CI 15850 (RED 7 LAKE), CI 19140 (YELLOW 5 LAKE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 15850 (RED 6), CI 45410 (RED 28 LAKE), CI 77492 (IRON OXIDE), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77007 (ULTRAMARINES).


Zkusím složení přeložit do srozumitelnější podoby: na první místě je mastek, na třetím slídaAluminium Starch Octenylsuccinate je podle těchto stránek docela velká hnusárna, dráždí pokožku (tu mou naštěstí ne), má vliv na viskozitu výrobku, zabraňuje hrudkování. Ale najdete ho i v make-upu od Chanelu.

Teď už se trošku ztrácím, sbírka oxidů křemene, železa, cínu a titanu dává tvářence s největší pravděpodobností barvu. Kyselina sorbová je konzervant. Stearáty jsou syntetické látky na bázi lipidů, ty drží tvářenku pohromadě.


Wild Sienna je momentálně moje druhá nejoblíbenější tvářenka, hned po Sakuře od MACu. A jestli bude v ČR k sehnání nějaký další skvost KIKO, určitě budu vážně uvažovat nad jeho koupí. A Vám doporučím to samé! ;-)


Znáte KIKO? Vlastníte od této značky něco?

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

32 komentářů:

  1. znám, ale nic od nich nemám, nikde jsem na ně ještě osobně nenarazila.
    tvářenka je naprosto úžasná, na ten obal by mě dostali okamžitě! barvy se mi líbí, nevyužila bych asi jen tu poslední, třpytky nejsou úplně moje parketa. ale nedivím se, že je to tvoje favoritka, fakt vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se těch třpytek taky bála, ale není to žádná katastrofa. Dá se to využít buď jako nenápadný rozjasňovač, nebo klidně i oční stín. A na očích to drží jak beton. :-D

      Vymazat
  2. Tvářenka vypadá moc dobře, nejvíc se mi líbí ale ten nápad cákanců..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to stejně, ten obal prostě nejde nemít rád. :-)

      Vymazat
  3. No konečně :D. Já už se tě tuhle chtěla zeptat, jak to s ní vypadá. Víš co je blbý? Že se mi moc líbí a samozřejmě mám smůlu, ale ono možná lepší, protože bych zase utrácela a pak z toho byla nešťastná, takže zase dobře pro mě (asi). Jinak teď studuju tvářenky od Nyxu a vypadá to, že nic moc, tak nevím, jestli do toho Taupe jít, nebo ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dávala jsem si načas, vím. :-) Mně se z NYX tvářenek líbí jenom Taupe a Mauve... a Taupe určitě potřebuju! ;-)

      Vymazat
  4. kráásna, zvnútra aj zvonku a aj tie farby sú geniálne, úplne pre mňa :) od kiko ale nemám vôbec nič

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že většina krásných věcí bývají jenom limitky... :-(

      Vymazat
  5. Tvářenka vypadá skvěle :) Já od nich mám stíny, tužku na rty, laky.. Mám tuto značku ráda :)

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už je solidní sbírka! Malinko Ti ji závidím. :-)

      Vymazat
  6. Ta je vážně překrásná! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Kiko už nějaký čas znám, ale stále mě moc neláká, ale on určitě nastane nějaký zlom :D.

    OdpovědětVymazat
  8. Dodnes jsem jí neznala :) vypadá opravdu dobře .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem Ti rozšířila kosmetické obzory. ;-)

      Vymazat
  9. Krááása.. Ikdyž nejraději mám barvy podobné té uprostřed a třeba tu vpravo bych možná ani nevyužila a to by byla škoda.. Jdu mrknout co jiného v eshopu mají. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se přiznám, že tu třpytkatou část mám taky nejmíň dotčenou, nějak neubývá. :-D

      Vymazat
  10. Vypadá tak skvostně, že bych jí snad i využila :-))

    OdpovědětVymazat
  11. krásne farby, milujem lícenky ktoré sú skombinované v 3 farbách. potom máš na výber ktorú farbu si dáš

    pls follow me:
    http://anahjalliyah.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím, vícebarevné tvářenky mě prostě baví. :-)

      Vymazat
  12. vypadají krásně, ale na sobě bych se je neodvážila použít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S nejvyšší opatrností a lehkou rukou se dá docílit i jemného zbarvení. ;-) Myslím, že je to otázka zvyku. :-)

      Vymazat
  13. mne sa strasne pacia hned by som ich brala! aj to balenie je wow wow wow!

    OdpovědětVymazat