úterý 22. července 2014

Primavera versus Alverde

Ahoj všem! Dnešní článek jsem se rozhodla věnovat srovnání dvou pleťových vod. Těm, kdo se orientují v kosmetických značkách a vědí, kolik která stojí, musí z nadpisu připadat, že jdu porovnávat mercedes s trabantem. Možná ano... ale ne všechno je ve skutečnosti takové, jaké na první pohled čekáte. Pohodlně se usaďte a čtěte dál! :-)

Primavera Vilínová voda a Alverde Pleťová voda šípková růže

Alverde Pleťová voda šípková růže (200 ml, cena: 79 Kč)
Hned za názvem je dovětek "pro suchou a citlivou pleť". Tu já teda rozhodně nemám, ale vysvětlím Vám to. Samozřejmě jsem si v DMku prohlížela i variantu pro smíšenou pleť, jenže pak jsem si k ní čichla a bylo to jako vrazit nos do Alpy. :-/ Až si budu chtít mazat obličej Alpou, tak si vezmu rovnou Alpu a nebudu si kupovat žádnou pleťovou vodu, že jo.

Logickou úvahou jsem dospěla k závěru, že ve vodě pro suchou pleť by toho alkoholu nemuselo být tolik. No... je ho tam dost, ale cítím přes něho i ty růže inzerované na obalu. Voda je čirá, na obličeji nelepí a překvapivě ani moc nevysušuje. Používám ji na odlíčenou pleť, vždycky ještě dočistí poslední zbytky make-upu. Pak na sebe napatlám krém a jdu spát.


Zadní strana obalu je zahlcena nadšenými hesly typu:
  • Více než 20 let odborných znalostí!
  • Bez syntetických vonných, barvících a konzervačních látek!
  • Suroviny z kontrolovaného biologického zemědělství!
  • Bez obsahu látek na bázi minerálních olejů!
  • Dermatologicky testováno!

To je všechno krásný, ale co to složení? Voda, květová voda z damašské růže, glycerin a alkohol poprvé, tentokrát jako ingredience certifikovaného organického zemědělství. Extrakt ze šípkové růže, parfemace, laktát sodný a... alkohol a glycerin podruhé, bez hvězdiček, úplně obyčejní. Neříkám nic.

Složení Alverde

Primavera Vilínová pleťová voda bio (100 ml, cena: 315 Kč)
Jo, dala jsem za pleťovou vodu tři stovky. Teda skoro, protože na Den matek byla 10% sleva. Ale i tak se mi to zdálo drahé - kdyby měla 200 mililitrů jako Alverde, jsme na solidních 630 korunách! Čekala jsem od ní vynikající výsledky.

Voda je zabalena v zelené skleněné lahvičce s rozprašovačem. To sklo mi přijde u takového výrobku absolutně nepraktické. Rozprašovač vystřikuje jemňoučkou mlhu, ale voda mě pálí v očích (ano, měla jsem je zavřené - nepomohlo to), takže jsem ji musela našplíchat na vatový tampon a teprve s ním otřít obličej. Vyplýtvala jsem ji za měsíc, fakt jsem na sebe pyšná. :-(


Složení je velmi krátké: voda z listů vilínu virginského a přírodní alkohol. Co by se patřilo zmínit, alkohol z té vody fakt táhne na míli daleko. A kromě něho, zatuchlý bylinkový smrad. To chceš! Nevím, proč jsem si myslela, že Primavera alkohol neobsahuje.

Podle textu na lahvičce má voda z vilínu silný tonizační účinek, čistí pokožku, působí antisepticky a zjemňuje póry. Ani jedné věci jsem si u sebe během používání nevšimla, bohužel.

Složení Primavery

Abych to teda nějak rozumně zakončila: z těchto dvou pleťových vod Vám nedoporučím ani jednu. Primavera to u mě projela na celé čáře a nemám absolutně žádnou chuť zkoušet od této značky něco dalšího. Alverde neurazí ani nenadchne.


Měli jste něco od Primavery? Doporučíte mi nějakou lepší pleťovou vodu, prosím?

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

20 komentářů:

  1. Já mám tuhle růžovou řadu Alverde ráda-měla jsem vodu i mléko a nemohu nic vytnout! ;) Mám atopickou pokožku, hodně citlivou a tyto přípravky nedráždí, což je pro mě podstatné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu. :-) To mléko bych ještě mohla časem vyzkoušet, žádné pleťové mléko jsem nikdy neměla... a připadám si jako rebel, když používám produkty určené pro suchou pleť. :-D

      Vymazat
    2. No obličej mám zrovna lepší díky homeopatické léčbě, ale dříve to bylo fakt peklo a po každém prdu jsem byla podrážděná, po růžovce Alverde nikdy ale :) Ale každý má jiné požadavky... Jinak strašně fajn přípravky na pleť má Rival de Loop (Rossmann, většinu věcí mají s vegan certifikátem), není to tedy přírodní kosmetika, ale neobsahuje barviva, silikony a parabeny. A ta cena je na tom nejlepší :)

      Vymazat
    3. Děkuju moc za tip, podívám se v Rossmannu po tom Rival de Loop. :-)

      Vymazat
  2. Mám ráda pleťové vody od Hádka. Já si vybírám ty s alkoholem (7% jestli se nepletu), ale mají i verze bez alkoholu úplně. Nejvíce mi seděla Rozmarýnová a Citrónová :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak já "pleťové vody" asi nepoužívám vůbec.. Jediné podobné v mé sbírce je (pro mě zázračný) Kivvi pleťový koktejl, který použiju když se mi něco nehezkého vytvoří na obličeji.. a jinak denně jen tonikum od Hauschky (po čištění pleti). Jinak jsem zkoušela ještě květinovou vodu Saloos a termální vodu La Roche-Posay a přišly mi jako úplně zbytečné věci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to je taky zajímavý přístup. :-) Tonikum od Hauschky mám vyzkoušené a bylo fakt dobré.

      Vymazat
  4. Alverde pleťové vody nemám ráda, vždy se mi po nich zhoršila pleť :/ Ale doporučit bych ti jednu mohla - asi před 3 měsíci jsem vypotřebovala Vichy Pureté Thermale, s ní jsem byla spokojená. Jenže se mi nechce dávat 300 Kč za takovou srandu :D (já si počkám, počkám si na akci :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám k Vichy tak trochu vypěstovaný odpor... a vlastně ani nevím proč. :-D Ale děkuju. :-)

      Vymazat
  5. Teda valím oči , že to Primavera takhle projede jsem nečekala, láca to zrovna není, čekala bych víc, ale přiznám se bez mučení po delší době mě pálí i čistě přírodní vilínová voda od jiné značky :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, ani já jsem to nečekala. :-( S tím vilínem asi bude něco špatně, teď ho nějakou dobu nechci ani vidět!

      Vymazat
  6. Ach takový závěr jsem nečekala, happy end nebude, já mám růžovou řadu od Alverde ráda - ty krémy, ale do mlíka ani vody jsem nešla ještě, hm tak do té vody nepůjdu asi vůbec, narozdíl od krémů má teda alkáč hned v popředí a to nemusím, suchou pleť mám a jednu alkoholickou vodu od Alverde už mám na té-zónu :-). primavera mě vůbec neláká dle mého je to předražená přírodní záležitost, měla jsem vzorek krému - neurazil, nenadchnul, abych tě citovala. Dlouho jsem měla oblíbenou růžovou vodu od purity vision, teď to nějak v létě s tou vodou flákám a když tak si uvařím levandulovou :-)..ale nějakou bych zas koupenou chtěla, asi to jistí čistá růže opět....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Happy end se nekonal, eM. :-( Já jsem byla připravená si z Primavery sednout na prdel a po zbytek života už nechtít nic jinýho... a leda kulový. Růžovou vodu od Purity Vision pravidelně okukuju v DMku, ale ještě jsem si ji nekoupila. :-)

      Vymazat
  7. nemala som ani jednu a teraz aspoň viem, že po nich ani nemusím tužiť, skúšala si už ružovú vodu, tiež ju mávajú v DM-ke, teda aspoň u nás:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžovou vodu jsem ještě nezkoušela, ale chystám se na ni. Časem. ;-)

      Vymazat
  8. Já se chystám koupit vodu od Nobilisu. http://eshop.nobilis.cz/pece-o-plet/cisteni-a-odlicovani-pleti/exkluzivni-pletova-voda-ruzova-1.html. Paní od nich mi ji přímo doporučila, takže kouknu k Bobalovi (mívá to tam levnější) a jdu do ní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám na ni, Šári, kromě růžové se mi líbí i ta mateřídoušková. :-)

      Vymazat
    2. Za 135,- 200 ml, to je myslím super. Sice to nemám vyzkoušené, ale věřím jim :). V týdnu to pořeším:)

      Vymazat
    3. Vzhledem k Primaveře je to krásná cena. :-) Jsem zvědavá, jak budeš spokojená. ;-)

      Vymazat