sobota 23. srpna 2014

Bižuterie z Rose Wholesale

Zdravím Vás u dalšího článku! Dneska to bude výjimečně na nekosmetické téma a strašně se stydím, že mi to celé trvalo tak dlouho. Ale popořádku... loni na konci prosince (jo, čtete dobře) mě oslovil asijský e-shop s oblečením a doplňky Rose Wholesale a nabídl mi spolupráci. Za napsání recenze a umístění jejich banneru do postranní lišty si mám vybrat věci za 12 dolarů a oni mi je úplně zdarma pošlou. Neříkám, že mě to nepotěšilo, ale žádné reklamy na blogu nechci, a tak jsem s díky odmítla.

Slečna (nebo paní) Cherry, která si se mnou psala, se s touhle odpovědí ale nějak nesmířila a nabídla mi, že mi zaplatí ještě dalších 10 dolarů za banner. Znovu jsem pěkně poděkovala a napsala, že nemám zájem. Cherry už zjevně nevěděla, co se mnou, takže v dalším mailu bylo, že žádný banner není potřeba, ať si prostě vyberu věci za 12 dolarů a napíšu o nich.

Brilliant Rhinestoned Leaf Shaped Pendant Alloy Necklace

A protože tu vidíte fotky bižuterie a určitě jste si přečetli název článku, je Vám jasné, že jsem teda nakonec kývla. Jako první mě zaujal statement náhrdelník. Balíček docestoval do deseti dnů a já jsem po vybalení byla nadšená, vypadal doopravdy krásně. Jenže mi na krku vůbec neseděl, kroutil se a celý se zdál dost mizerně navlečený. Moje úžasná mamka mi ho ale před nedávnem spravila, teď vypadá přesně tak, jak ho vidíte na obrázku výš a věřím, že ho ještě určitě unosím. :-)

Vintage Style Lifelike Owl Shape Openwork Carving Necklace

Na řetízku se sovičkou se přece nedá nic pokazit. Dá. Je to sice detail, ale kamínek v levém oku je nalepený křivě. Já vím, já vím, je to blbost, ale kdybyste jenom věděli, jak mě to rozčiluje! Mnohokrát jsem se snažila ten zatracenej šutr vyloupnout, že ho tam potom nalepím znova a správně... nejde to! :-( Samozřejmě to není důvod k tomu, abych řetízek hodila do popelnice nebo ho vůbec nenosila, ale nemám z něho takovou radost, jako kdyby byl úplně v pořádku.

Pair of Elegant Graceful Style Rose Shape Rhinestone Decorated Earrings

Poslední položkou k recenzi jsou náušnice s růží a perličkou. Jak moc blbej nápad byl si je vybrat, jsem pochopila ihned po vybalení. Na obrázku vypadaly naprosto jinak než ve skutečnosti a ze všech tří věcí byly nejvíce odfláklé. Zavírání má každá jiné, ani jedno nedrží, růžičky lítají bez ukotvení na kroužcích a zcela nečekaně Vám po náušnicích zůstanou černé dírky.

Byla jsem naivní, když jsem čekala, že mi přijdou stejné náušnice jako na fotkách dole. Za těch pár dolarů, že jo. Napsala jsem to i Cherry, ta se mi omluvila, prý mám napsat aspoň o náhrdelnících. Tak o nich sice pozdě, ale přece jenom, píšu. Nedoporučím Vám je a ani si sama znovu z asijských e-shopů objednávat nebudu. Radši si odporně připlatím a koupím si to, co se mi bude doopravdy líbit, v českém kamenném obchodě. Kam to stejně předtím dovezli odněkud z Číny. :-/

Zdroj: dresswholemall.com

A co Vy, nakupujete z asijských e-shopů? Jste s nimi spokojené?

Mějte se krásně a užívejte víkendu,
Vaše Ilka

29 komentářů:

  1. Já bižu nakupuji převážně z ebay, což je vlastně taky Čína a zatím jsem spokojená. Je to za pár korun, takže občasný nedostatek s klidem přehlédnu.

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už se chystám asi dva roky, že si na eBay založím účet, ale pořád jsem se k tomu nedokopala. :-D

      Vymazat
  2. Sovička se mi líbí :-) Já moc bižu nenakupuji ani u nás, takže nemám důvod ani z asijských obchodů (ani hadry). Ale co tam koukám po blozích, málo kdy jsou výrobky totožné s obrázky a to by mě pekelně naštvalo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se líbí. :-) Taky nemám spousty bižuterie a vždycky mě pobaví, když někdo říká, že už to nemá kam dávat... mně se mých pár řetízků a náramků vejde do jedné malé krabičky a jsem spokojená.

      Vymazat
  3. Ale nafocené to máš pěkně, takže se mi ta bižu nezdá tak strašná. Mimochodem i u nás najdeš křivě nalepený kamínek v bižu naušnicích za 250Kč :( Jak píšeš, stejně je to vše Čína... Naušnice jsou teda dost daleko od jejich fotky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. ;-) Já vím, že vadné kousky najdu bez velkého hledání i v obchodech u nás, ale právě se mi na tom líbí to, že hned vidím nedostatky a můžu si vybrat jiný kus, popřípadě to nekupovat vůbec.

      Vymazat
  4. Jůů, vybrala sis moc pěkně a ten kamínek u sovičky, chápu jak tě to štve, ach my perfekcionisti :D
    Osobně bych měla trošku strach objednávat z asijských eshopů náušnice, aby to nedopadlo přesně takhle :( Ale mas alespoň celkem pěkné náhrdelníky..:)*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochopení, to jsem přesně potřebovala. :-) Já už to taky víckrát neudělám, nestojí to za to.

      Vymazat
  5. Líbí se mi ten první :). Jinak se přiznám, že z asijských eshopů neobjednávám... když už se mi líbí nějaká bižu, hlavně náhrdelníky, tak třeba ze Zary apod., i když jak říkáš, je to předražené a stejně z Číny. Ale aspoň vím, co kupuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně Ti rozumím, já nejraději nakupuju bižuterii v Reserved, občas tam mívají i pěkné věci ve slevách. ;-)

      Vymazat
  6. Z Asie neobjednávám. Ale já fakt, že šperky prakticky nenosím, jenom náušnice, u nich se vyžívám v těch drobných černostříbrných, co jdou sehnat ve všech obchodech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, a já zrovna náušnice nosím ze všech šperků nejmíň, dokonce jsem asi půl roku neměla v uších vůbec žádný a bála jsem se, že mi zarostly dírky. :-D Ale naštěstí to tak rychle nestihly. :-)

      Vymazat
  7. Mně se líbí ta sovička, škoda toho šutru.
    Jinak já bižu nakupuji v klasických obchodech CA, NY apod., dříve jsem na tom dost ujížděla, ale poslední dobou nosím spíše jednodušší kousky. Asi stárnu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky moc bižuterních věcí nemám, asi mě to období úplně minulo... stačí mi pár kousků a nějaké to stříbro a zlato. :-)

      Vymazat
  8. Z těchto eshopů nenakupuju, oni sami jsou stejně jenom překupníci z ebay, takže když už, koupím si to za poloviční cenu tam ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš, že to jsou překupníci, Sabi? Já se v tom absolutně nevyznám, takže jsem si docela naivně myslela, že mají třeba nějakou vlastní výrobu nebo něco takovýho...

      Vymazat
    2. Tu sovičku jsem kupovala loni pro sestru za dolar ;) Náušnice jsou určitě taky dolarové a náhrdelníků je na ebay mrtě, včera jsem si jeden za 4 dolary koupila :)

      Vymazat
    3. Ne, že bych neměla takhle v noci co na práci (třeba spánek :)), ale jdu prozkoumat náhrdelníky na eBay. Bez prstýnků se obejdu, bez náušnic taky, ale na krku mít něco prostě musím. ;-)

      Vymazat
  9. Ten první náhrdelník je moc krásný!

    OdpovědětVymazat
  10. Alespoň se na tebe nevykašlali :D :D :D. Ten náhrdelník se "žraločíma zubama" vypadá moc pěkně. Si ho ale na tobě neumím vůbec představit. Tak snad jednou budu mít příležitost:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevykašlali, to je pravda. :-) Náhrdelník Ti někdy předvedu. ;-)

      Vymazat
  11. Bižu jsem celkem ráda kupovala v kamenných obchodech dřív, nosívala jsem to ráda. Od té doby co mám děti, jsem jakékoli šperky přestala nosit, protože mě za to neustále tahaly. A nějak jsem si odvykla. Tvoje náhrdelníky jsou pěkné, ten kamínek v sovičce by mě teda ale taky rozčiloval. A ty náušnice... To je jak kdyby se někdo pokusil podle toho obrázku vyrobit něco podobného. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dovedu si to představit, i když děti ještě nemám. Stačí mi ty cizí, co mě strašně rády tahají ať už za řetízky, náušnice anebo nejlíp za vlasy, které mám podle nich asi až moc dlouhé. :-D

      Vymazat
    2. No vidíš, na vlasy bych zapomněla. Taky mám dlouhé vlasy a kvůli dětem je už několik let nosím téměř výhradně v culíku, jinak to prostě nejde. Když někdy vyjdu s rozpuštěnými vlasy, připadám si skoro nesvá, jak jsem odvykla. :-D A to jsem to dřív měla přesně naopak.

      Vymazat
    3. Chápu. :-D Vždycky mě hrozně překvapovalo, proč si některé mladé maminky nechaly radikálně zkrátit vlasy, i když před dětmi měly mega dlouhou hřívu... a ono to vlastně není až tak nepochopitelné. :-)

      Vymazat
    4. Hm, tak zas až tak velké oběti bych nepřinášela. :-D Dlouhých vlasů bych se nevzdala, culík to jistí.

      Vymazat
    5. Viděla bych to úplně stejně, svoje vlasy mám ráda. :-D

      Vymazat