úterý 5. srpna 2014

Jak důležitý je oční krém?

Zdravím Vás nad dalším článkem! Dneska to bude takové zamyšlení na téma očních krémů včetně stručné recenze jednoho z nich. Popravdě, nebyla jsem si jistá, od kolika let se má oční krém používat, tak jsem si prostě řekla, že jeden zkusím a uvidím. Pro začátek jsem si vybrala ten od Nonique, který stojí pár korun (oproti jiným za stovky, ne-li tisíce) a je přírodní.

Nonique Hydratační oční krém

Nonique Hydratační oční krém (15 ml, cena: 114 Kč)
Krém jsem kupovala v únoru na Parfums.cz a vydržel mi doteď. Stačí ho doopravdy miniaturní množství (a taky ho poslední dobou nepoužívám úplně každý den, stydím se). Balení mi přijde celkem obyčejné, ale účelné - z tubičky se šroubovacím uzávěrem a úzkým hrdlem si můžete nadávkovat množství malé skoro jako špendlíková hlavička, to Vám bude bohatě stačit k oběma očím.


Docela pozdě jsem si přečetla, že je krém určen pro suchou a namáhanou pleť (zase!), ale konzistencí naštěstí není přespříliš hutný, takže můžu s klidem prohlásit, že vyhovuje i pleti smíšené. A hydratace tenké kůže v očním okolí? Tu zvládá dobře.

Ukázka konzistence

Co se složení týče, je doslova napráskané nejrůznějšími oleji. Na začátku je sice voda, ale hned za ní najdete olivový olej, jojobový olej, avokádový olej, bambucké máslo, včelí vosk, limetkový olej, slunečnicový olej, aloe vera a kyselinu mléčnou. Hodně mě zaujaly extrakty z plodů a listů noni (Morinda Citrifolia), ty mají totiž regenerační a antiseptické účinky.

Složení krému

Málem bych zapomněla, krém krásně citrusově voní. Není to nijak agresivní vůně, ale spíš taková jemná a nedráždivá. :-)


Jaký je konečný verdikt? Krém určitě hydratuje - dělá tedy to, co slibuje. Každopádně, největší vliv na moje kruhy pod očima má prostě pořád to, jestli se dostatečně vyspím nebo ne. Ze začátku jsem myslela, že si oční krém poradí i s nimi, ale byl to spíš jen placebo efekt - skončilo zkouškové, takže jsem prostě o trochu více spala. Nemyslím si, že bych v jednadvaceti oční krém potřebovala. Spotřebuju tenhle a dám si ještě pár let volno, než budu hledat nějaký, který bude zpomalovat vznik prvních vrásek.


Co si myslíte o očních krémech Vy? Používáte nějaký?

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

12 komentářů:

  1. oční krémy jsem neřešila do 30 určitě, od 30ti se snažím, mám období, kdy mažu pravidelně a pak období, kdy nemažu, pokud nemám právě nějaký problém např. s otoky, tak rozdíl nevidím, ale jako prevence je to asi důležité. Právě jsem jeden domazala, trvalo mi to cca rok a půl, nyní bych snad měla mít na cestě další. Uvidíme, jak se osvěčí...
    jinak tento krém vypadá dobře, složením i cenově, kdybych neměla na cestě, tak bych se po nem možná i poohlédla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumím a obdivuju, že jeden oční krém Ti vydržel na rok a půl! I když, myslím, že tento mi taky ještě nějakou chvíli bude sloužit - mám totiž podezření, že je bezedný! :-)

      Vymazat
  2. Stále dobrý oční krém hledám, nevím jestli mám jít do lékárenské kosmetiky nebo drahé v parfumérce. Netuším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na ně zatím moc odborník nejsem, ale mrkni i na ostatní oční krémy od Nonique, třeba si vybereš. ;-)

      Vymazat
  3. Já oční krémy používám už několik let, i když mi je 25. Protože zkrátka tam nějaké ty mimické vrásky už jsou, navíc si oči líčím hodně, takže je asi dost zatěžuju. Když si je nenamažu (třeba přes víkend nestíhám a akorát se odlíčím micelárkou), tak mám i pocit, že kůže okolo očí je jakoby papírová...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se dost líčím, ale mám docela štěstí (nevím, jestli se tomu dá říkat štěstí), že mám i v okolí očí celkem mastnou pleť. Takže spoléhám na to, že díky tomu se mi vrásky třeba začnou dělat až později. Možná.

      Vymazat
  4. Myslím, že to jednou za čas neuškodí. Je mi o kousek více než Tobě, a snažím se oční krém používát alespoň 3x týdně. Asi preventivně. Tenhle Nonique vypadá dobře, nalákala jsi mě na něj ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Preventivní přístup je úplně v pořádku! A kdyby ses rozhodla si ho koupit, určitě pak dej vědět, jak jsi spokojená. :-)

      Vymazat
  5. A ja si zas myslim, ze ocni krem pitrebuje kazdy a v kazdem veku - neumim si vez nej predstavit den a hlavne noc. Kdyz vynecham, uz me svedi oci, supinky a vyrazka :( Navic na prevenci vrasek neni nikdy pozde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uf, tak problém se svěděním ani se šupinkami díkybohu nemám. A máš pravdu s tou prevencí, to nepopírám.

      Vymazat
  6. Mě je 19 a možná je brzy nějaký krém používat, ale když vidím, jak u nás v rodině mají všichni to oční okolí děsné, tak jsem si taky jeden pořídila.. ale zatím nemám takovou potřebu, tak ho nepoužívám denně... Kruhů pod očima se ale asi taky jen tak nezbavím :/ plus v rodině máme problémy s ledvinama a těch vaků pod očima co má mamka se fakt děsím.
    Jinak snad ti to nebude vadit, ale nominovala jsem tě do tagu http://mishughetaphotodiary.blogspot.cz/2014/08/tag-liebster-award.html .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky koukám na svou mámu a obdivuju, že v padesáti vypadá mnohem mladší než je. :-) A modlím se, aby tohle byla přesně ta super věc, kterou po ní zdědím. :-D Díky za nominaci, hned se na to mrknu.

      Vymazat