úterý 19. srpna 2014

Milani versus Bourjois

Ahoj všem! Hned na začátku bych Vám chtěla moc poděkovat za dosažení počtu 200 pravidelných čtenářů Deníku fotografky! A taky děkuju těm, co mě čtou přes Bloglovin, chvíli jsem se tam nekoukala a najednou je tam 66 lidí! Tyhle čísla a zvolna stoupající množství komentářů mi dělají neuvěřitelnou radost a snad i znamenají, že na to, co tady tvořím, se občas dá i koukat. :-D

Zpátky k hlavnímu tématu, dneska se pokusím porovnat růžičkovou tvářenku z limitované edice Milani s tvářenkou od Bourjois. Cenou i odstínem jsou si celkem podobné, ale u toho jejich veškerá příbuznost končí.

Milani a Bourjois tvářenky

Milani tvářenka Romantic Rose (17 g, cena: 199 Kč)
Jediný odstín, který mě z celé limitované kolekce doopravdy zaujal, byl právě tento, poeticky nazvaný Romantic Rose. Tvářenku jsem objednávala z oficiálního e-shopu Milani, s jejich komunikací a dodáním zásilky jsem naprosto spokojená.

I když jsem dopředu věděla, že Milani tvářenky jsou hodně veliké, teprve když jsem ji měla v ruce, uvědomila jsem si, kolik je vlastně těch 17 gramů. Myslím, že asi tolik, abych téměř nedotčenou tvářenku odkázala v závěti svým vnoučatům. :-D

Milani Romantic Rose

Balení je sice jen plastové, ale působí hodně bytelným, luxusním dojmem. Reliéf zdobí květ růže a samotná tvářenka prý obsahuje rozemleté růžové lístky. Při nanášení nedělá šmouhy, ale trochu práší a je tak nějak chemicky cítit. Odstín na fotkách úplně neodpovídá, bohužel se mi ho nepodařilo věrohodně zachytit, ve skutečnosti má spíš studenější nádech. Díky matnému finiši se dá použít buď jako tvářenka, nebo i místo konturovacího pudru.


Původně jsem chtěla i nějak detailněji rozebrat složení, ale po jeho přečtení mě to docela přešlo. Na první místě najdeme mastek, za ním syntetický vosk a kupu dalších látek včetně lanolinu, vazelíny, cyclomethiconu, dvou parabenů a řady pigmentů.

Složení na zadní straně obalu

Bourjois tvářenka Cendre de Rose Brune (2,5 g, cena: asi 220 Kč)
Tvářenku Cendre de Rose Brune od Bourjois jsem si koupila loni v září na Dnech Marianne. Od té doby jsem ji používala společně s MAC Sakurou vážně často. A vůbec to na ní není poznat! Bod pro zapečené tvářenky! ;-)

Roztomilé pidibalení s velmi praktickým magnetickým zavíráním obsahuje sice "jenom" 2,5 gramu produktu, ale ani tak nemám ani v nejmenším pocit, že by bylo v mých silách dohrabat se dna. V krabičce je společně s tvářenkou schovaný i štětec (viz další fotky) a světe div se, v případě potřeby se dá v klidu použít, štětiny má středně hrubé.

Bourjois 48 Cendre de Rose Brune (Ashes of Roses)

Zpočátku se mi zdálo, že je tvářenka málo pigmentovaná. Tím, jak je zapečená, doopravdy barví méně než její obyčejně slisované kolegyně - a z toho plyne jedna výhoda - podstatně hůř to s ní přeženete. :-D Odstín bych popsala jako matnou tmavší růžovou, vydrží mi na tvářích většinou asi půl dne. A hodně silně voní po růžích (jak v krabičce, tak ještě i chvíli po nanesení), někomu by to mohlo vadit, ale já to na ní mám ráda.


O složení Vám toho moc neřeknu. Jediné, co z tvářenky vyčtete, je to, že neobsahuje parabeny. Do ostatního nám asi nic není. :-)


Závěr, aneb porovnání Milani s Bourjois:
  • cenově vychází lépe Milani, seženete je většinou pod dvě stovky, u Bourjois byste museli mít velké štěstí na slevu
  • u balení jsem si nebyla jistá, ale štěteček a magnet mě přesvědčili hodit bod Bourjois
  • v množství produktu válí Milani, sedmnáct gramů je vážně nářez
  • výdrž... tak to je remíza, Bourjois se chytí a drží, Milani je silněji pigmentovaná a ztrácí se, ale časově je to nastejno
  • konzistence - bod pro Bourjois za to, že vůbec nepráší
  • Milani je jasný vítěz co se pigmentace týče, však se podívejte na fotku níže
  • možná je mimo hodnotit parfemaci, ale pro ty růže ráno v mojí koupelně, Bourjois má ještě plus navíc

Ukázka pigmentace

Kdo si to rychle spočítal, vidí, že tentokrát to dopadlo nerozhodně. Kdyby se mi zalíbil nějaký další odstín tvářenky od těchto dvou značek, nebudu moc dlouho váhat, obě totiž mají na svědomí kvalitní věci a jejich koupě by určitě nebyla krokem vedle.


Preferujete Milani nebo Bourjois? Máte s něčím od těchto značek zkušenost? Napište mi do komentářů!

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

30 komentářů:

  1. Super recenze. Tuto růžičkovou tvářenku od Milani nemám, ale moc se mi líbí. Ovšem mám jiné dvě zapečené a ty jsou super. Od Bourjois mám také dvě tvářenky, tu jednu mám snad už 3 roky a není na ní vidět snad žádný úbytek a to je používám vážně často. Takže bych to asi taky viděla na remízu :)

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jsem ráda, že jsme se shodly. A jsem zvědavá, jak bude ta moje tvářenka vypadat ještě za další dva roky. :-)

      Vymazat
  2. Já mám raději Bourjois, u Milani se mi moc nelíbí obaly, tak jsem se pořád neodhodlala k tomu si něco pořídit... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, mě by asi na tu jejich klasickou řadu taky neutáhli... ale růžičkám jsem neodolala. :-D

      Vymazat
  3. Preferuju Bourjois, protože Milani žádnou nemám :D i když bych by mi vůbec nevadilo nějakou vlastnit...
    Bourjois jsem ze začátku měla hodně ráda, byla to jedna z mých prvních "opravdických" tvářenek (elf a essence se nepočítá!), ale teď po ní sahám míň a míň. Mám jiné oblíbence a teď v létě u mě totálně válí Silk Naturals :)
    Napíšeš i o té od MACu? Prosím... :)
    Měj se krásně, Ilko!
    x

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super zdůvodnění! :-D A ne, vůbec teď neprojíždím webový stránky Silk Naturals... ach jo. :-)
      O Sakuře od MACu už jsem psala, myslím, že loni v červenci - tady je článek. ;-)

      Vymazat
    2. No počkej, na SN chystám samostatnej článek. Pleťovku a dekorativku :)
      Už jsi o Sakuře psala? Jéj promiň, jdu to hnedka najít... jo a dneska jsem zjistila, že Tě mám na Bloglovinu, takže Tě pilně čtu na mobilu, ale na GFC jsem Tě nesledovala... už jsem to napravila :)

      Vymazat
    3. Na ty články se těším. Teda netěším. Moje peněženka se jich děsí! Doufám, že se to v ČR vůbec nedá sehnat a že sem neposílají. :-D A v pohodě, nic se nestalo, aspoň jsem měla důvod zapátrat v blogových archivech. ;-)

      Vymazat
  4. Milani obaly jsou opravdu laciné a rozhodně u mě podle tvé recenze vítězí Bourjois, až mi dojde Astor s kterým jsem hodně spokojená vyzkouším právě tuhle :) A těším se na tu vůni po růžích

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, že jsem Tě nalákala! :-) A doufám, že Ti bude sedět stejně jako mně.

      Vymazat
  5. Mě hrozně láká ta tvářenka od Bourjois, připadají mi hrozně kouzelné:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec se Ti nedivím, Bourjois sice je malinká, ale o to roztomilejší. ;-)

      Vymazat
  6. Mám tvářenky od obou značek a u mě vítězí Milani. S Bourjois jsem se nedokázala příliš sžít.. Mně prostě vadí, jak musím na štětec tlačit, aby vůbec něco nabral, což se mi s Milani nestává. Ta by zase ale mohla déle vydržet, bohužel mi nedrží tak dobře, jak se většinou dočítám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se Milani z tváří taky postupně ztrácí, trošku jsem doufala, že na tom bude s výdrží ještě krapet líp...

      Vymazat
  7. Ta Milani se mi zamlouvá více, ta pigmentace je úžasná a to obří balení mě překvapilo, i když bych spíše uvítala menší, tím pádem i nižší cenu, protože si myslím, že to člověk nemá šanci vypotřebovat, teda aspoň já ne, protože ráda kosmetiku střídám :). Jinak moc pěkný článek, je to super, takový porovnávací :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za pochvalu a mám pro Tebe tajný tip, menší (a mnohem levnější) tvářenku s úplně totožnou barvou najdeš u značky Jordana, která je s Milani do přízně. ;-) Koukej po odstínu Rose Silk.

      Vymazat
  8. Teda, tu první tvářenku už vidím na několikátém blogu, ale teprve teď mi došlo jak je velká! 17g tvářenky jsem asi v životě neměla. A rozhodně by to u mě vyhrála i díky té pigmentaci, nesnáším málo pigmentované tvářenky.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sedmnáct gramů je spíš pořádnej pudr než tvářenka, že? :-D Chápu Tvoje důvody, ale uvaž, že Milani nevoní zdaleka tak krásně po růžích jako Bourjois... ne, nebudu Ti ji vnucovat. ;-)

      Vymazat
  9. Milan jsem ještě nezkoušela, ale Bourjois už mám asi 3 kus :)

    Sororessa
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to už se začíná rýsovat pěkná sbírka... asi se taky nenápadně budu poohlížet po dalším odstínu. :-)

      Vymazat
  10. Mám jenom Bourjois, ale přijde mi, že na mně moc nevydrží:( A Milani má strašně ošklivý obal :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, že s Bourjois nejsi spokojená. A hodnotit kosmetiku podle obalu... jo, taky to dělám. :-D

      Vymazat
  11. Tie lícenky Burjous sú pomerne legendou medzi blogerkami, raz ich určite vyskúšam. Na svojom blogu som nedávno uverejnila Liebster Award TAG a nominovala som ťa naň.

    OdpovědětVymazat
  12. Raději Bourjois :))) . Na mém blogu probíhá *GIVEAWAY* o bělící pásky na zuby od CREST, přijď se podívat a zasoutěžit!♥ Budu moc ráda, když se přidáš :) Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za další pozvání na giveaway, už jsem se na ni ale dívala minule...

      Vymazat
  13. Od Milani jsem nic neměla, nevím, nějak mě ta značka neláká. A 17g tvářenky... uf, to je teda nálož. :-D To podle mě trochu přehnali, to se přece nedá spotřebovat. Já radši max nějakých 9g. Bourjois miluju a kdysi před lety (kdy ještě tolik nefrčely blogy a já kosmetiku tolik neřešila... ach kde jsou ty časy :-D) jsem měla a používala jednu jedinou tvářenku, byla to právě tahle (Rose de Jaspe) a při denním používání jsem ji spotřebovala až do dna za rok, možná nějaký ten měsíc přes rok. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, tak to Tě obdivuju, vážně jsem si myslela, že všechny ty zapečené tvářenky se prostě spotřebovat nedají. :-) Třeba někdy časem se mi to taky podaří... A co se gramáže Milani týče, přijde mi to šílený, ale mám doma ještě jeden kousek minerální tvářenky od polské značky Glazel a ta má dokonce 20 gramů! ;-)

      Vymazat
  14. ta Milani je krásná, taky jednu mám a obávám se, že se s ní bude malovat i moje vnučka :D Bourjois jsem kdysi měla a vydržela mi asi tři roky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tři roky jsou ještě dobrý, já moc nevěřím ani tomu, že bych se za 3 roky přiblížila ke dnu... snad se mi nezkazí. :-)

      Vymazat