neděle 3. srpna 2014

Zapudrováno s Glazelem

Ahoj všem! Kompletně propršená neděle je ideální příležitost k tomu, abych konečně sepsala svoje poznatky z testování dvou sypkých pudrů od polské značky Glazel. Od paní Lucie z Bestmakeup.cz jsem dostala na vyzkoušení vzorky fixačního voděodolného pudru a klasického sypkého pudru. Poctivě jsem je spotřebovala a dnes Vám přináším minirecenzi s mými dojmy. :-)

Pudry Glazel

Glazel Sypký pudr (25 g, cena: 270 Kč tady)
Přišel mi v odstínu 4 a musela jsem se nejdřív trochu opálit, potom mi barvou perfektně sedl. Má jemňoučkou, hedvábnou texturu, drží na pleti jako přibitý. Problémem pro mě ale bylo ho na tu pleť dostat. Trošičku jsem si ho odsypala do dlaně, nabrala na štětec... a zvedl se obláček prachu, jak jsem příliš zprudka dýchla. Je mi jasný, že s plným balením by to bylo mnohem snadnější a ze své nešikovnosti pudr v žádném případě nemíním obviňovat. :-)

Jak je na tom pudr s výdrží? Skvěle! V normálním počasí se mnou zvládne čtyři hodiny, než je nutné se znova přepudrovat. Podotýkám, že mám vážně rychle se mastící pleť, ať dělám, co dělám. V tropických vedrech dal dvě hodiny, občas něco přes.

Chtěla jsem vyfotit i to, jak vypadá na obličeji, ale vůbec mi to nešlo - není vidět, dokonale splyne s make-upem nebo BB krémem. Nanášení chce trochu cviku, protože když to s ním přeženete, budete vypadat, jako byste vymáchali ksicht v mouce.

Glazel Sypký pudr v odstínu 4

Glazel Voděodolný fixační pudr (20 g, cena: 467 Kč tady)
Jednoznačnou výhodu tohohle pudru vidím v tom, že nemusíte vybírat odstín - je totiž transparentní, prostě sedí všem. Má úplně stejně hedvábnou strukturu jako jeho kolega a na pleti je moc příjemný, lehoučký. Musím jenom souhlasit, že je ideální na focení nebo slavnostní příležitosti, člověk s ním vypadá skoro jako projetý Photoshopem.

Obličej mi udrží matný až šest hodin! To se mnou ještě žádný jiný pudr nedal. A ani po šesti hodinách nevypadám jako čerstvě usmažený koblih, spíš se tak mírně zdravě lesknu. Těžko to s ním přeženete, i když jsem vrstvila jako divá, pořád zůstával neviditelný. Za to palec nahoru, pro ranní nešiky, jako jsem třeba já, úžasný společník. :-D

Jen tak z hecu jsem s ním vlezla i pod sprchu a fakt že jo, název nekecá, pudr je voděodolný! Po obličeji se mi koulely kapky vody a když jsem se velmi opatrně ubrouskem osušila, pořád jsem měla matnou pleť.

Glazel Fixační voděodolný pudr

Závěr? Ani jeden z pudrů mě nezklamal, víc mě nadchl ten fixační. Byla jsem téměř definitivně rozhodnutá, že si koupím plné balení, ale... když ráno spěchám (což se mi stává docela často), sypký pudr prostě zdržuje. Nejsem tak zdatná, abych dvakrát mávla štětcem a měla hotovo. Spíš párkrát máchnu a zapudrovaná je celá koupelna, kromě mého obličeje. A tak se teda vracím ke kompaktním pudrům, i když vím, že přes den nevydrží zdaleka tak dlouho jako ty sypké.

Jaký pudr máte v oblibě Vy?

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

24 komentářů:

  1. používám fixační Dermacol pod oči a trochu na nos a jinak na celý obličej klasický slisovaný, nanáším houbičkou, štětcem mi to nejde :D momentálně miluju od Rochera v takové velké zlaté krabičce, dělá naprosto úžasně sametovou pleť a krásně drží celý den. Glazel jsem zkoušela fixační a moc mi nesedl, přišlo mi, že hodně zvýrazňoval chloupky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jakou používáš houbičku? Něco na způsob Beauty Blenderu? To jsem totiž nikdy na nanášení pudru nezkoušela. :-)
      Pudr od Rochera okouknu, až příště nebudu ve městě vědět co s časem. :-D

      Vymazat
    2. takovou tu pěnovou od Ebelin, kupuju v DM. jednou jsem zkoušela i z Rossmana, ale ta byla látková a s tou mi to tak nevyhovovalo

      Vymazat
    3. Díky za odpověď! :-)

      Vymazat
  2. Tak ten fixační mě tedy vážně zaujal!!! Já jsem v těnhle tropech taky takový mastný koblih :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli Ti nedělá problém to, že je sypký (jako mně :-)), tak ho určitě doporučuju vyzkoušet! ;-)

      Vymazat
  3. Ten fixační zní úžasně. :)

    OdpovědětVymazat
  4. dokonalé fotky :-) možná po nich mrknu, takže děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadají super :) Já používám spíš jen meteority od Guerlain nebo YSL pro takový ten lehce vyretušovaný efekt :) A když potřebuji pleť opravdu zmatnit, tak použiju clinique almost powder :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Clinique Almost Powder jsem se nedávno dívala, má úplně nádherné balení. :-)

      Vymazat
  6. vypadá suprově :)

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. To vypadá hodně dobře a i ty ceny jsou pěkné. Konečně recenze v češtině :-)
    Jinak já mám sypké pudry mnohem raději než kompakt, ten mám jen jeden a vozím ho do cesty (má v sobě zrcátko). Ale na nějaké delší výjezdy stejně beru rýžový od Bourjois a štětec. Se sypkými pudry mám mnohem lepší zkušenosti, ty kompaktní se mi prostě moc nedaří nanést,vždycky mi dělají hroznou omítku. Kdežto štětcem se sypkým lehce popráším a neviditelný pěkný efekt je na světě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak to mi nezbývá než Tě mlčky obdivovat, jak jsem zjistila, já jsem na sypké pudry prostě levá. :-D

      Vymazat
  8. zaujal ma ten fixačný :) ja používam teraz Wet n Wild, ale nič moc :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Wet n' Wild jsem ještě nic nezkoušela... asi ani nebudu. :-)

      Vymazat
  9. Popravdě mám taky radši kompaktní pudry, ale používám spíš ty sypké (paradox, no). Vlastně i mnou milovaný MMU je sypký, takže jsem jasná. Jaký štětec používáš, že ti to až tak nejde?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je taky dobrý. :-D Používám Hakuro H55, nic jemnějšího nemám.

      Vymazat
  10. O tom fixačním jsem onehdy četla u Rendy, která ho vychvalovala až do nebes, tak jsem si ho hned zapsala jako první položku wishlistu 2015. :-D Tak mám radost, že ho taky chválíš. Fixační sypké pudry miluju a nemohla bych bez nich žít. Na zafixování makeupu jedině sypké pudry. Kompaktní mají prostě slabší výkon (a to nemám mastnou pleť) a používám je jen během dne na případné přepudrování. Sypké používám tak, že maličko odsypu do víčka a neměla jsem s tím nikdy problém. No, tento Glazel musím mít, objednávám ho hned jak spotřebuju něco ze svých zásob. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím s tím, že sypké pudry zastanou svou práci líp než ty kompaktní. Jenže fakt nejsem ráno schopná odsypat trošku do víčka, jak píšeš, mám pak pudr úplně všude, jenom ne tam, kde jsem ho chtěla mít. :-D

      Vymazat
    2. No jo, možná jsem to trochu přehnala, když jsem napsala, že jsem s tím odsypáváním do víčka neměla NIKDY problém. Pravda je taková, že u mě jsou to roky a roky tréninku. :-D

      Vymazat
    3. Rozumím. :-D Takže ještě mám nějakou naději, že se ta moje nešikovnost může s trochou tréninku zlepšit, jo? ;-)

      Vymazat