neděle 5. října 2014

Jíl, uhlí a giveaway!

Zdravím všechny, kteří se nezalekli nadpisu a otevřeli tenhle článek! :-D I když to podle názvu tak nevypadá, i dnes to bude na kosmetické téma, konkrétně o dvou výrobcích Missha, z řady Black Ghassoul. Už hezky dlouho mám totiž doma mýdlo na aknetickou pleť a slupovací masku na problematickou pleť a chci se s Vámi podělit o dojmy z jejich používání.

Slupovací maska a mýdlo od Misshy

Missha Black Ghassoul Foam Cleansing Bar (80 g, cena: 244 Kč)
První mýdlo jsem si koupila ještě v brněnské prodejně Missha, na doporučení slečny prodavačky. Krátce na to jsem ještě jedno dostala v Misshaboxu. Když jsem ho konečně vyzkoušela, hodně mě zklamalo. Balení je pěkné, tu zvláštní vůni bych mu taky odpustila, ale co fungování? To má znamenat jako co? Ale nepředbíhejme.

Missha Speciální mýdlo na aknetickou pleť

Podle návodu na webu jsem ho nacpala do přiložené síťky a snažila se vytvořit hustou pěnu. Ta se tak úplně nekonala, ale nějaké bublinky jsem nakonec vykouzlila. Nanesla jsem je na obličej, chvíli nechala působit a zase opláchla. Doopravdy jsem měla pocit dokonale vyčištěné pleti, ale... po delším používání mi vysušilo kůži natolik, že se mi na nose a na tvářích začaly dělat šupinky.


Napěněné mýdlo

Ale nebojte, má to happy end! ;-) Po nějaké době jsem se rozhodla dát mýdlu další šanci a vyzkoušet ho na záda a dekolt, kde se mi bohužel občas nějaký pupínek taky udělá. A ono to fungovalo! Kůži na zádech nemám zdaleka tak citlivou jako na obličeji a mýdlo si se všemi nedokonalostmi hravě poradilo. Pro dobrý pocit ho používám jednou za týden nebo za čtrnáct dní doteď.

Lísteček přiložený u mýdla

Missha Black Ghassoul Peel-off Nose Pack (50 ml, cena: 285 Kč)
Zároveň s mýdlem jsem si koupila i slupovací masku, protože jsem se chtěla zbavit černých teček na nose. Předtím jsem si pravidelně kupovala pásky na nos od Montagne Jeunesse, jenže je čím dál tím těžší je sehnat.

Missha Slupovací čistící maska na problematickou pleť

Maska je zabalená v obyčejné tubičce, pohodlně si nadávkujete přesně tolik, kolik chcete. Jemně voní, ehm, jako hlína s bylinkama? :-) Pří první aplikaci se mi zdála hodně hustá a mazlavá, ale nějak se mi podařilo ji rozetřít po nose a nechat ji 15 minut zasychat. Pak jsem se ji pokusila sloupnout. Jenže to nešlo, pořád nebyla dost suchá. Nechala jsem ji schnout dalších deset minut. A ještě dalších deset. Dýl jsem to nevydržela a začala ji hystericky drhnout z nosu pryč. Kdyby to tak šlo! Strašně jsem se bála, že mi ten černý nos už zůstane. :-D Naštěstí po deseti minutách a pěti různých odličovadlech maska kapitulovala a posléze byla už navždycky vyloučena z mé koupelnové poličky.

Ukázka konzistence

Popisek na zadní straně balení

Závěrečné poučení: masku nekupujte, je otřesná a vůbec neplní to, co slibuje. Mýdlo je dobré, ale asi ne na obličej, spíš na záda a dekolt. Ani u jedné z věcí se mi nepodařilo dohledat české nebo anglické složení a korejsky neumím, takže smůla.

Detail tuby

A protože mám mýdla dvě a to první skoro neubývá, chtěla bych se o to druhé podělit s Vámi.
Kdo by si o něj chtěl zasoutěžit, tady jsou podmínky:

1. Buďte mým čtenářem (ať už přes GFC nebo Bloglovin).
2. Napište mi pod článkem komentář a nechte mi tu na sebe mail.
(Místo znaku @ prosím vypište (zavináč), ať tu neděláme adresář pro spamovací roboty. Děkuju!)

Soutěž ukončím příští sobotu 11.10.2014 v 11:00 a jednu z Vás vylosuji.

Mýdlo do giveaway

Co Vy a Missha? Máte zkušenosti s řadou Black Ghassoul?

Mějte se krásně a užívejte neděle,
Vaše Ilka

P.S. Moc Vám děkuju za nominaci v soutěži Blogerka roku 2014, hodně to pro mě znamená a pořád to vůbec nechápu. :-)

40 komentářů:

  1. Ahoj, já mám pupínky na opravdu rozmanitých částech těla, takže bych mejdlíčko užila, je to s nimi věčný boj. Měj se, gemini.qoi(zavinač)seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím věčným bojem naprosto souhlasím, třeba se na Tebe usměje štěstí v soutěži. :-)

      Vymazat
  2. Misshu miluju (dekorativku), ale s touhle pečující řadou zkušenosti nemám - používám jinou - korejskou - slupovací masku s uhlím...a je super, za poloviční peníz :-). Jinak - s tím schnutím - ta moje taky schne pomalu, ale dá se to urychlit fénem :D...nebo být prostě v teple. Kvůli pomalému schnutí bych asi žádnou masku nevyhodila :-). P.S.: Já jsem snad v životě nedodržovala dobu působení masek, vždycky je nechávám na obličeji přes půl hodiny...a ty výživné i hodinu.
    marketa.krocilova(zavináč)email.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, fénem? To by mě v životě nenapadlo! :-) Já se schnutím masek žádný problém nemívám, ale tuhle jsem pak zkoušela ještě na ruce a ani po hodině se s ní nic nestalo. K napatlání na obličej bych se znova už neodhodlala.

      Vymazat
  3. Na beďary na zádech doporučuju levandulové mýdlo Alterra. Stojí asi 15 korun a je to skoro zázrak. Mám jich v koupelně několik a navíc mi moc pěkně voní, takže se s ním myju i celá (vím, že ty tuhá mýdla nemáš v oblibě), ale fakt bych ho zkusila. Vlastně všechny ty mejdla jsou fan. Pomeračové voní naprosto úžasně a konvalinka taky není vůbec marná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podívám se na ně, Šári, děkuju za tip. Ale odhadlas mě přesně, kromě mýdel z mýdlárny Leontýnka jsem si žádná nijak zvlášť neoblíbila. Jsem na jejich používání prostě příliš nešikovná. :-D

      Vymazat
  4. Tak z té pleťové masky bych se asi zbláznila :D Ale to mýdlo se mi celkem líbí, už jsem na něj pár recenzí četla, ale momentálně mám v koupelně víc věcí na zkoušení :)
    vera.p(zavináč)centrum.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, pleťová maska je koncentrovaný zlo v tubičce! :-D

      Vymazat
  5. Blah, nesnáším masky, které slibují, že jsou slupovací a pak nejdou! O černím mýdle jsem toho dost slyšela, kdo ví, co by to udělalo s mou mastňáckou pleťí. crazygingersdiary(at)gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že je to hlavně pěkně hnusný klamání zákazníka! A to fakt nemám ráda. :-(

      Vymazat
  6. Oba dva produkty vypadají opravdu super! Pořád hledá ten správný produkt na akné,protože už s ním léta bojuji a zatím pořád nic, jediné co u mě platí čím méně je více,opravdu když na pleť nic nepatlám je čistá a začnu používat různé gely,krémy apod a okamžitě olezu :)
    kajush.01 (zavináč)centrum.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káji, ta maska možná vypadá, ale rozhodně není super... četla jsi ten článek?

      Vymazat
  7. Já mýdlo používám na obličej 2x denně a vyhovuje mi. Nijak mě nevysušuje, pleť hezky vyčistí, sice pupínky nijak extra nelikviduje ale řekla bych že jim docela předchází. Sice to není nejlepší mýdlo co jsem vyzkoušela, ale rozhodně funguje jak má. Za mě tedy spokojenost. Masce se ale obloukem vyhnu.

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že někomu dalšímu mýdlo vyhovuje a nevysušuje pleť tolik co mně. :-)

      Vymazat
  8. S manželem používáme to mýdlo, já i na dekolt i na obličej a oba strašná spokojenost!!

    Sororessa

    A.

    OdpovědětVymazat
  9. Super! Dárečkem bych potěšila kamarádku, kterou pupínky také hodně trápí. Sada vypadá zajímavě, nejvíc asi slupovací neslupovací maska, která drží jako přibitá :D.
    Sleduji GFC - Ivana Mikuličková (hezkakytka). hezkakytka(zavináč)seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slupovací neslupovací maska... to jsi vystihla úplně přesně! :-D

      Vymazat
  10. wow, missha je super!))
    krysiik(zavináč)email.cz
    sleduji tě už dávno jako mnauu))

    OdpovědětVymazat
  11. Sleduji jako Lady eS
    lady.eees(zavináč)gmail.com

    Výhra je super, ještě jsem o tomhle neslyšela.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Ilko, tak já, ač dávno vyrostlá z let pubertálních, mívám pěkně hnusný kousky na krku a pod vlasy. Jednou za čas se mi udělají boláky, který jsou snad vidět i na dálku. Takže mýdlo bych určitě zkusila na tato místa ;-) Ivča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivčo, úplně Ti rozumím! A zrovna jsem Ti chtěla napsat o mail, ale vidím ho o komentář níž, tak dobrý. :-)

      Vymazat
  13. Komentuji jen nesoutěžně:
    Mýdlo mám taky z Misshaboxu, používám ho na obličej, nějak mi nevadí. Ale spíš už mě nebaví, protože fakt neubývá. Tak že bych vzala do sprchy na ramena, dekolt a záda, jako ty? Díky za tip, protože mě to samotnou vůbec nenapadlo. Přitom se mi ucpávají póry (a když je hnípu, tak se mi dělají pupínky) přesně i na těchto místech. Jsem zvědavá, jestli s tím mýdlo něco udělá. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neubývá, to je přesně ten problém. :-D Člověka pak trošku přestane bavit... ale na dekolt a záda ho určitě zkus!

      Vymazat
  14. No adresu samozřejmě zapomenu... kacerkakacerka(zavináč)centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Mně by to mýdlo zajímalo, ale popravdě asi ne natolik, abych si ho sama sháněla... :-)
    cosmetic.jam@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  16. Jestli vysušuje, tak to by bylo super na můj ultramastný xicht.. :o))
    enkaquanium (zavináč) gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. gfc ervulenka
    ervulenka(zavinac)seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. sledujem cez GFC :)

    reichlova.petra (zavináč) zoznam.sk

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Ilko, ze kterého Misshaboxu to prosím Tě bylo? Já jen že jsem v minulosti zaregistrovala jen jeden a v tom jsem to černé mýdlo neviděla, a jeden jsem si objednala zrovna teď nedávno (můj první). Tak to asi nebude z toho aktuálního, že? Já jen že kdybych v boxu našla něco takového jako právě tohle černé mýdlo, byla bych asi trochu zklamaná, protože to by nebylo nic pro můj typ pleti. Do boxů by měli dávat spíš více univerzální produkty, ne? No jsem na ten svůj zvědavá. :-) Jo a z komentáře je asi zřejmé, že je nesoutěžní, i když vypadá to všechno fakt hezky černě. :-) No při představě, jak se snažím drhnout černotu z nosu a zaboha to nejde, jsem se nejdřív zasmála a pak spíš vyděsila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, tohle mýdlo bylo v druhém Misshaboxu - článek tady, teď je v prodeji třetí vydání. :-) Váhala jsem, jestli si ho objednat, ale zatím jsem odolala. Taky si myslím, že by tam měly být univerzální produkty, já jsem třeba moc neskákala nadšením z krému na vrásky. Ale mamku potěšil, takže ve výsledku dobrý. ;-)

      Vymazat
    2. Aha, tak to jsem to druhé vydání nějak zaspala. Díky za info. Já jsem nikdy neměla ani žádný ladybox ani nic podobného, nikdy mě to nelákalo, nepřišly mi tyhle boxy zas až tak super. Když jsem na blozích koukala na jejich obsah, myslím že ani jednou jsem si neřekla jé to jsem si měla objednat. Ale Misshabox mě lákal, tak se těším a doufám, že s obsahem budu spokojená. :-)

      Vymazat
  20. S Mishou mám zkušenosti jen s dekorativkou (obligátní bbčko a řasenka). O mýdle jsem uvažovala, ale přece jen kromě černých teček na nose, které mě asi nikdy neopustí, s pupínky zásahní problém nemám, tak jsem to nechala být..
    vyroubalovab(uzenáč)seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z dekorativky jsem od Misshy taky vyzkoušela dva BB krémy, Perfect Cover používám vlastně doteď. Řasenky mě nějak neoslovily, ale zato tvářenky, ty bych brala z fleku. ;-) P.S. Uzenáč fakt pobavil! :-D

      Vymazat
  21. na ten marocký jil (ghassoul nebo jak se to jmenuje) mě už dávno nalákala Miša z kissabee, pry je super na plet a aji na vlasy, ale zatim pořád čekám na nakou přiležitos za kterou bych se mohla odměnit a objednat si ho tak uvidíme po zkouškovém :) Ale teda dávat si na obličej mýdlo mi přijde docela brutálni, ale proč ne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na vlasy jsem si marocký jíl dala jednou jedinkrát. Žádný ohromující výsledek se nedostavil a to, že jsem pak půl hodiny drhla jak šílenec vanu, mě nepřesvědčilo o tom, že to chci znova zkoušet. :-D

      Vymazat
  22. Sleduji přes GFC...
    Mýdlo bych určitě ráda vyzkoušela:)
    anda.v(zavináč)email.cz

    OdpovědětVymazat
  23. n.princesszavinacazet.sk
    sledujem cez gfc
    ja y som určite hocičo rada vyskušala čo je na čierne bodky :D bojujem s nimi velmi
    skusala som pilaten a musim povedať že trošku to funguje

    OdpovědětVymazat
  24. gfc nela richterova
    nelarichterova(zavinac)gmail.com

    OdpovědětVymazat