pátek 10. října 2014

Nuxe, luxus z přírody

Ahoj všem! Při poslední návštěvě Chytré lékárny jsem dostala na vyzkoušení vzorky dvou produktů od francouzské značky Nuxe. Její název vznikl spojením slov Nature (= příroda) a Luxury (= luxus). Nejprofláklejším výrobkem je bezpochyby slavný suchý olej Huile Prodigieuse, na který jsem měla dlouho políčeno. Mimo něj jsem otestovala i pleťovou vodu z řady Aroma-Perfection pro mastnou a smíšenou pleť. Ještě chvíli a budu přes pleťové vody úplná odbornice. :-D

Dva vzorečky a letáček

Nuxe Aroma-Perfection Skin-Perfecting Purifying Lotion (200 ml, cena: 307 Kč)
Původně jsem si byla téměř jistá, že recenzi budu psát, až když mi doma na poličce budou stát obě věci v plných velikostech. Jenže po spotřebování pytlíčků jsem razantně přehodnotila nutnost je vlastnit a přece jenom bych Vám o tom něco ráda řekla. Vzorečky byly docela štědré, každý měl po 4 mililitrech a vystačilo mi to na několik použití.

Pleťová voda v prvé řadě naprosto nádherně voněla, nejsem si jistá, jestli to bylo přímo po rozmarýnu a kosatci, jejichž výtažky má obsahovat, nicméně jsem z koupelny večer odcházela v obláčku božské květinové vůně.

Jak na tom byla voda s funkčností? No... slibovala, že bude stahovat póry a matovat. A musím jí přiznat, že matnější obličej jsem rozhodně měla, aspoň do té doby, než jsem si ho namazala krémem. ;-) Ale že by mi nějak stáhla rozšířené póry? To ani omylem. Sice nelepila, nedráždila, voněla, ale stejnou službu mi udělá nedávno zmiňovaný Rival de Loop, navíc za desetinu ceny.

Nuxe Aroma-Perfection pleťová voda pro smíšenou a mastnou pleť

Teď čekáte aspoň krásné přírodní složení, že jo? A já Vás úplně nezklamu, hned po vodě a glycerinu přichází na scénu voda z listů rozmarýnu lékařského (Rosmarinus officinalis), butylen glykol, glukonolakton, fenoxyethanol, zinková sůl, parfemace,... a když trošku přeskočím, tak ještě hydroxid sodný, arabská guma z akácie senegalské, extrakt z kůry africké vrby (Enantia Chlorantha), kyselina salicylová a zádrhel - PEG-40 hydrogenovaný ricinový olej. Obsažen je i benzyl alkohol, extrakt z kořenů kosatce florentského (Iris Florentina), tropolon, kyselina dehydrooctová, kyselina oleanolová a sorban draselný.

Složení pleťové vody

Nuxe Huile Prodigieuse Multi-Purpose Dry Oil (50 ml, cena: 369 Kč)
Na suchý olej jsem se těšila nejvíc. A to byla možná ta chyba. Četla jsem hodně nadšených ohlasů a předpokládala jsem, že si z oleje taky sednu na zadek. Zkraje mě zaujala zvláštní vůně, je dost výrazná, taková květinově orientální.

Nejdřív jsem olej vyzkoušela na vlasy, pěkně podle návodu na Parfums jsem ho naplácala na umyté konečky a už neoplachovala. Druhý den jsem měla vlasy v délkách mastné tak, jako kdybych si je nemyla čtrnáct dní. :-D Další pokus taky nedopadl nijak slavně, před mytím jsem si olej vetřela do konečků, normálně si vlasy umyla šamponem, vysušila... a vůbec nebylo poznat, že bych si na ně nějaký olej dávala. :-( Poslední šanci dostal olej na moje vysušené nohy, zbytky jsem si natřela lýtka. A asi po dvou hodinách jsem se šla umýt znova, protože se olej absolutně nevsákl a já si nechtěla umastit peřinu. :-)

Nuxe Huile Prodigieuse multifunkční suchý olej

Po tom všem jsem si přečetla v letáčku, že se na světě každých 6 sekund prodá jeden tenhle olej. Rok má 365 dní, den 24 hodin, hodina 3 600 sekund... podle mých výpočtů to tedy dělá něco přes 5 a čtvrt milionu olejů ročně! A to už je pořádná hromada! Jsem asi divná, protože to vůbec nechápu a po plném balení oleje ani trochu netoužím.


Ze kterých olejů se tento zázrak vlastně skládá? První je makadamiový olej (Macadamia ternifolia), za ním mandlový olej (Prunus amygdalus dulcis), olej z lískových oříšků (Corylus avellana), čajovníkový olej (Camellia oleifera), olej z brutnáku lékařského (Borago officinalis), olivový olej (Olea europaea), slunečnicový olej (Helianthus annuus), dále voda z listů rozmarýnu lékařského (Rosmarinus officinalis), extrakt z třezalky tečkované (Hypericum perforatum) a extrakt z rajčete jedlého (Solanum lycopersicum).

Složení suchého oleje

Na konec přikládám ještě leták s kompletní nabídkou produktů Nuxe, mě osobně zatím nic dalšího k vyzkoušení či rovnou nákupu nenalákalo, ale třeba na tom budete jinak. :-)


Znáte Nuxe? Máte od téhle značky něco? Co byste rády zkusily?

Mějte se krásně a užijte si víkend!
Vaše Ilka

24 komentářů:

  1. Teda. tolik profláklý olej a tak na nic? A v toniku Peg? No tak to je teda překvápko, člověk by za to uvalil spoustu peněz a nakonec byl ještě naštvaný. A propočty o tom, kolik se oleje prodává jsou dobré fakt že jo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně je možný, že je fakt chyba ve mně, protože se mi to samotné nezdá... ale Nuxe prostě zklamalo. A děkuju! ;-)

      Vymazat
  2. A zkoušela jsi použít olej na vlhké umyté vlasy? Já takto používám olejíčky na vlasy a nemastí to, ale třeba ten Nuxe je jiný.

    nakupujirada.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že to mám ve článku popsaný trochu jako tatar, nevadí, já to opravím... :-) Myslela jsem to tak, že poprvé jsem ho dávala do umytých vlasů, které jsem neměla ještě úplně usušené (popravdě si je pokaždý vysuším fénem jen u hlavy a zbytek nechávám volně doschnout). A stejně se mi to strašně zmastilo. :-(

      Vymazat
  3. Ha, ja to tusila. Dobre jsem udelala, ze jsem nekoupila :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem zatím nezkoušela, popravdě mě ta značka až tak neláká. Ikdyž mě by olej možná vyhovoval na vlasy, mám je tak suché, že nic moc nepomáhá :D. Na tělo bych ho ale také nesnedla, nemám ráda když jsem pak celá umaštěná a lepivá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na suché vlasy by to mohlo být úplně o něčem jiném, však jestli máš někde poblíž Chytrou lékárnu, zkus ho zajít omrknout a řekni si o vzoreček. :-) Mají ho i na Parfums.cz, ale bohužel jen v plném balení, vzorky jsem tam neviděla.

      Vymazat
  5. Zajímavé, vždycky jsem na ten olej četla tolik chvály a chtěla si ho i pořídit.. ale teď teda asi potřebuju nutně sehnat spíš vzoreček :D

    Sororessa
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejdřív sehnat vzoreček nebo si ho někam aspoň dojít vyzkoušet, s tím úplně souhlasím. :-)

      Vymazat
  6. Produkty vypadají skvěle, ale asi se ke koupi nějak nepoženu, spíš vzoreček sehnat a uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře děláš, aspoň podle mě. :-) Radši nejdřív ozkoušet ze vzorku než pak litovat...

      Vymazat
  7. A já si myslela jaká to nebude pecka. Zase na druhou stranu, buďme rády že jsi si nekoupila tolik toužené plné balení. No ale kdyby ti sedl, měla by jsi z něj radost a splnil by očekávání, takže vlastně nevím jestli je dobře že stojí za prd, nebo ne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nevím, Šári. :-D Ale asi je to nakonec dobře, aspoň nebudu muset zase utrácet. :-)

      Vymazat
  8. Pěkný článek :)
    Nominovala jsem tě na Liebster Award Tag. Mrkni na info na http://city-fairy.blogspot.cz/2014/10/liebster-award-tag.html

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělá recenze, bavilo mě to číst až do konce! :D :) Taky jsem si ho chtěla pořídit, koukal na mě z každého časopisu. Ale strašně, strašně moc děkuju, že jsem narazila na tvůj článek. :) Rozhodně do něj nejdu! :D
    http://novakovakristyna.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za komentář, udělal mi obrovskou radost. :-) A že jsem Tě odradila od nákupu oleje... úkol splněn! :-D

      Vymazat
  10. Oceňuju fotku letáku s přehledem produktů, ani jsem nevěděla, co všechno vlastně Nuxe v sortimentu má. Už dlouho mě láká ten balzám na rty v kelímku, ten bych fakt ráda vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně ten by mě lákal taky, jenom kdyby nebyl v kelímku... dávám přednost balzámům v tyčince nebo tubičce. :-)

      Vymazat
    2. Ani já nemusím balzámy v kelímku, ale na tento jsem slyšela tolik chvály, že bych ho prostě vyzkoušet chtěla. (Abych náhodou o něco nepřišla. :-D) Třeba jako takový balzám na noc. A ani ty tubičky já moc ráda nemám, tyčinky jsou zkrátka nejpraktičtější.

      Vymazat
    3. Jo, tak na noc, to by šlo! :-) Četla jsem o něm zatím jen jednu pozitivní recenzi, ale možná prostě sleduju málo blogů...

      Vymazat
    4. Na blozích jsem na něj taky nenarazila zas až tolikrát, ale třeba na různých zahraničních eshopech, kde píšou zákazníci hodnocení, jsem viděla nadšených ohlasů hodně. Ale třeba si to ty eshopy píšou samy. :-D

      Vymazat
    5. To ne, přece by e-shopy takhle nepodváděly! Teda doufám. :-D

      Vymazat