úterý 28. října 2014

Zápisky z popelnice

Ahoj všem! Po krátké pauze jsem tu s novým článkem. Nikdy dřív jsem na blog nepsala takové to klasické a všem známé spotřebováno za určité období. Když jsem ale procházela a uklízela svoje kosmetické zásoby, objevila jsem spoustu věcí, kterých už zbývala jenom úplná troška, a já se nebyla schopná donutit k tomu, abych je dorazila. A tak jsem se rozhodla, že se pustím do focení a krátkého recenzování toho, co jsem fakt vypotřebovala až do dna. No a protože se nebojím nazývat věci pravými jmény, tahle nová "rubrika" se bude jmenovat Zápisky z popelnice! :-D


Náhodně jsem vytáhla devět (protože devítka je skvělý číslo!) kousků z tašky a povím Vám o nich něco víc. Pleťovou vodu se šípkovou růží od Alverde jsem v červenci srovnávala s Primaverou v tomto článku. Nijak zvlášť mě nezklamala, ale ani neuchvátila. Další balení jsem si nekoupila, i když úplně nevylučuju, že to třeba někdy v budoucnu udělám.

Alverde Pleťová voda šípková růže

U čeho jsem si ale absolutně jistá, že si znova nekoupím, je další pleťová voda, tentokrát ta vilínová od Primavery. Dát za takovou věc tři stovky? Proč ne, že jo! Kdyby to aspoň fungovalo! Měla čistit pokožku a zjemňovat póry, u mě se ale ani jedno nekonalo. Každopádně, aspoň tu skleněnou lahvičku s rozprašovačem vydezinfikuju a uložím pro další použití, určitě se ještě bude hodit. :-)

Primavera Vilínová pleťová voda bio

Vzorek Biosilku jsem dostala v loňském únorovém Ladyboxu (všímáte si té rychlosti spotřebovávání?). Už tehdy s mými vlasy nic neudělal a ani teď se to nezměnilo. Nutno podotknout, že už mi ani vlasové hedvábí od CHI tak zázračně nepomáhá posílit oslabené konečky, takže je dost možná chyba ve mně a ne v těchto produktech. :-(

Biosilk Silk Therapy

Šampon Aussie Aussome Volume mi loni poslala Romča z Anglie, samozřejmě ještě před tím, než Aussie zaplavila DMka a každý si ji mohl koupit téměř na každém rohu. Šampon jsem spotřebovala, fakt hodně se mi líbili ti klokani na obale i bylinková vůně, která ve vlasech vydržela až do druhého dne. Ale ten úžasný objem? Ten se zapomněl dostavit, takže palec dolů pro Aussie!

Aussie šampon Aussome Volume

Konečně se dostáváme k věcem, které miluju a kupuju pořád dokola! :-) První z nich je Pore Refiner od Biodermy. Mám už tak čtvrté balení a používám ho místo báze pod make-up nebo BB krém. Nádherně zmatní pleť a jednoznačně prodlouží výdrž celého make-upu. Těm z Vás s mastnou nebo smíšenou pletí určitě doporučuju vyzkoušet!

Bioderma Sébium Pore Refiner

Málokdy se stane, že mě sprcháč dostane tolik, abych si kupovala stejný hned po vypotřebování jednoho. Tomuhle sprchovému gelu od Dermacolu se to podařilo, protože černá třešeň? Voní naprosto nádherně! A nevysušuje!

Dermacol sprchový gel Černá třešeň

O odličovacích olejích od české značky Saloos jste si tu mohli celkem nedávno počíst. Moje láska k nim stále trvá, dokonce jsem si už koupila velké balení (250 ml) toho neutrálního. A taky ho doporučuju úplně všem! :-)

Saloos Hydrofilní odličovací oleje

Velký článek o suchých šamponech Batiste chystám, čekejte ho v nejbližších dnech. Kupuju si je pořád dokola, konkrétně v Brně je mají buď v Douglasu za 109 Kč, nebo v drogerii Jasmín na Orlí za 119 Kč.

Batiste suchý šampon Original

Články o zmiňovaných produktech:

Jak se Vám tento článek líbil? Přivítaly byste pokračování?
Za jakékoliv ohlasy v komentářích budu moc ráda! :-)

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

24 komentářů:

  1. Já jsem ti už tehdá psala, ať takové články píšeš, skvělé, skvělé, skvělé! Určitě pokračuj i nadále. Každopádně při názvu článku jsem se docela lekla :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cíl splněn, název má zaujmout. :-D Muselo být slyšet, jak mi spadl balvan ze srdce. :-) Děkuju, Peti!

      Vymazat
  2. Název je super :D a určitě bych brala pokračování. Nevím proč, nějak mě baví sledoval kdo co vypotřeboval jak na blozích, tak na Youtube :). Biosilk jsem měla také a taky mi nijak nezabral..Batiste a Aussie mám doma, není to sice zázrak, ale docela mi vyhovují :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! Pro mě Batiste malej zázrak je, zatím jsem lepší suchý šampon nenašla. Ale nepřestávám hledat! ;-)

      Vymazat
  3. super, super název, moc se mi líbí :D! Mě paradoxně zaujala ta vilínová voda, i když tě moc nenadchla, ale je to přesně typ produktu, které mám ráda. Mně zas nesedla Bioderma :), Saloos má šikovné oleje, musím si pořídit nějakou zásobu, až se vrátím na prázdniny :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem strašně ráda, díky, Yvonne! :-) Mě vilínová voda nepřesvědčila ani trošku. A taky divně smrděla. :-/

      Vymazat
  4. super názov! článok sa mi páči.
    palec dole pre aussie dávam aj ja a tu bidodermu vyskúšam. je mi ľúto že nepomáha na vlasy ani chi, mne teda pomáha výrazne a to mám suché konce strašne. páči sa mi aj suchý šampón, najme ten retro obal:P
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Dany. :-) Já si myslím, že si moje vlasy na CHI už tak nějak moc zvykly a jsou rozmazlené! :-D Tak jim teď servíruju jen vlasovou kúru od Alverde a občas kokosový olej a snad se zase spraví.

      Vymazat
  5. Jsem se trochu bála o čem budeš psát, když jsem viděla ten název článku :D
    Přemýšlím, že bych tu pleťovou vodu od Alverde vyzkoušela.. Ta se asi neztratí. :)
    Miluju hydrofilní odličovací oleje! :) A takové velké balení? No to je skvělý! Už vím, co potrebuju! :)
    A určitě uvítám i další články tohoto typu, moc se mi to líbí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec se Ti nedivím, Domi. :-D
      Alverde vyzkoušej, co víš, třeba Ti bude sedět úplně akorát.
      A moc děkuju za podporu! :-)

      Vymazat
  6. Super článek i název. Rozhodně je piš dál. Saloos odličovače jsou nej, už ani nevím kolik lahviček jsem spotřebovala. A Sprcháče od Dermacolu mám také velmi ráda. Navíc mi přijdou, že mizí děsně pomalu :D

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Radu! A přesně, až mi to bylo podezřelé, jak dlouho mi ten sprchový gel od Dermacolu vydržel. :-)

      Vymazat
  7. tu třešeň jsem ještě neměla, ale zkoušela jsi tu variantu jahoda-rebarbora? to je asi nejúžasnější vůně, kterou jsem kdy měla.... nejradši bych ten sprcháč sežrala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Natálko, zkoušela a je skvělá! ;-) Kdybych neměla v polici ještě pět dalších sprcháčů, určitě bych si ji rovnou koupila. :-D

      Vymazat
  8. ten suchý šampon od Batiste už musím konečně vyzkoušet, stále ho mám na nákupním seznamu, ale ne a ne se dokopat k tomu, abych do Douglasu zaběhla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bys teda vážně měla napravit, Luci, zvlášť, jestli to do Douglasu nemáš daleko. Batiste je totiž nejlepší! ;-)

      Vymazat
  9. Aussie samoony nesadli mojim vlasom vobec naviac ta priserna zuvackova vona nechapem co na tom ostatni vidia, za mna nula bodov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumím, každému vyhovuje něco jiného. Tento voněl ještě dobře, ale co jsem očichávala řady Luscious Long nebo Miracle Moist a slavný tříminutový zázrak, tak to bych ve vlasech asi nerozdýchala. :-D

      Vymazat
  10. Zápisky z popelnice. :-D Originální název, palec nahoru. A určitě zápisky zveřejňuj pravidelně, články o spotřebovaných produktech mě děsně baví. :-) A moc se mi líbí Tvoje fotky, takové jednoduché (v tom nejlepším slova smyslu) a čisté, radost pohledět.
    Batiste mám ráda verzi na hnědé vlasy, ale moc často ji bohužel nevídám (což mi připomíná, že jsem kdysi jedno balení koupila mamce a moc ho nepoužívá, tak jí ho asi při příští návštěvě zabavím :-)). Teď mám "floral&flirty blush", který jsem kupovala na Dnech Marianne. Ten Pore Refiner budu muset vyzkoušet! A Biosilk mě taky neoslovil a hlavně mi smrděl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jsem moc ráda, že Zápisky z popelnice vzbudily takový ohlas. :-D A moc děkuju i za pochvalu fotek, kdybys jenom věděla, kolik rozčilování a nepovedených pokusů za nimi často stojí. ;-)
      O Batiste na hnědé vlasy jsem slyšela hned z několika stran, že moc dobrý není, prý pak barví hřeben, prsty a vůbec všechno, co se vlasů dotkne. Tak radši zůstávám věrná těm neobarveným verzím.
      A Pore Refiner určitě zkus, pro mastnou a smíšenou pleť je to vážně zázrak!

      Vymazat
    2. Je mi to úplně jasné, že pořídit takovéto fotky asi nebude o jednom cvaknutí foťákem. Ale fakt je oceňuju, vždycky se mi Tvoje fotky moc líbí.
      No já jsem s hnědým Batiste maximálně spokojená a barvení jsem si nikdy nevšimla, jen minimálně když splachuju šampon po mytí, tak tam maličko hnědé zahlédnu, ale jinak mi to nikdy nic neobarvilo. Ani ty prsty, když si po použití suchý šampon do vlasů vmasíruji. Chce to samozřejmě použít malé množství a stříkat z dostatečné vzdálenosti. Jako ostatně u všech suchých šamponů. Ale on ten na hnědé vlasy vůbec není nijak brutálně hnědý, je to spíš jen tak tou hnědou šmrncnuté...

      Vymazat
    3. Tak to bych ho někdy mohla vyzkoušet, uvidím. :-) Potkala jsem ho nedávno v Brně, v Jasmínu na Orlí, Douglas ho myslím nevede. I když, záleží, kdy se tam přijde, někdy nemají vůbec žádný velký Batiste, jen ty malé cestovní velikosti, a z toho jdu kolem a vidím úplně narvanou poličku... asi jdou dobře na odbyt. ;-)

      Vymazat