neděle 16. listopadu 2014

Evoluce jemnosti

V anglickém originále Evolution of Smooth. Vítám Vás u článku o neuvěřitelně profláknutém balzámu na rty! Jak možná víte, EOS ke mně připutoval v Beauty Bagu (o něm si můžete přečíst více informací pod tímto odkazem) a já jsem Vám slíbila, že hned, jak ho pořádně vyzkouším, Vám o něm podám podrobné hlášení. No, tady ho máte! ;-)

EOS Lip Balm Honeysuckle Honeydew

EOS Lip Balm Honeysuckle Honeydew (7 g, cena: 148 Kč)
V Beauty Bagu na mě vyšel balzám s příchutí zimolez a medový meloun. Stejně jako všechny ostatní EOSy je zabalen v typickém plastovém vajíčku se šroubovacím uzávěrem, nahoře i dole má vyraženo logo "eos". Když jsem se ujišťovala, jestli vlastním originál, jedním z důkazů prý je, že na sebe obě skořápky nedosedají úplně těsně, ale je mezi nimi malá mezera. Tak... tomu prostě věřím.

Balzám voní a překvapivě i chutná jako melounové žvýkačky. Na obalu je uvedeno, že složení je z 95% organické a stoprocentně přírodní. Ve výčtu ingrediencí najdeme na prvním místě olivový olej, hned za ním včelí vosk, kokosový olej, jojobový olej, přírodní aroma, bambucké máslo, extrakt ze stévie sladké, slunečnicový olej, vitamin E, extrakt z medového melounu a zimolezu japonského, limonen a linalool.

Složení balzámu

A jak to celé dohromady funguje? Popsala bych to jako docela průměrný balzám. Se zdravými rty nemá problém, udrží je tak hodinku pěkně vláčné a hydratované, pak se vytratí pryč. Na rty rozpraskané nebo hodně vysušené je bez nároku, bohužel.

Detail balení

Sečteno a podtrženo: kdo hledá balzám, co mu udrží rty v kondici a dá je do pořádku, když to bude potřeba, ať pátrá dál. Komu stačí balzámek spíš jako módní doplněk, který pěkně voní a sladce chutná, EOS pro Vás bude to pravé.

Zpráva úplně na závěr, EOSy jsou nyní dostupné i na Parfums.cz. Během uplynulého týdne měli v nabídce všech osm příchutí, jaké vidíte v koláži níž. Momentálně už zůstaly skladem jen Lemon Drop a Tangerine a taky "děsně nenápadně" podražily ze zaváděcích 133 Kč na 149 Kč. Každopádně je to posun kupředu a EOSy se stávají dostupnějšími i u nás v České republice. :-)

Přehled dostupných příchutí - zdroj

Co si o EOS balzámech myslíte Vy? Máte nějaký? Chystáte se je vyzkoušet?

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

46 komentářů:

  1. Tak nevím, přemýšlela jsem o nákupu, ale zase znám levnější produkty, které udělají stejný efekt...

    OdpovědětVymazat
  2. Oni je takhle hned zdražili? Jenže to oni dělají se vším. To samý s Dr.Hauschkou, Bobbi B, Macem, meteoritkama, EL make-upama atd atd. Docela mě to vždycky namíchne. Každopádně já ten svůj ještě nerozbalila :D. Myslím že mu to na nočním stolku bude slušet a jestli bude na prd, tak teda nevím co sním vymyslím :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Parfums na nic nečekali, když viděli, že je zájem, hnedka k ceně trochu přihodili. :-D Taky mě to pěkně štve, ale holt takhle se vydělává. A Šári, extra účinný sice není, ale vypadá pěkně, určitě mu to na nočním stolku bude slušet. ;-)

      Vymazat
  3. Dík za recenzi, mám teď hodně problém s extrémně vysušenými rty a uvažovala jsem o tomhle rozkošném balzámu, tak díky tobě víc že můžu o dům dál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co, Jani, ani nemám radost, že jsem Tě odradila od nákupu. Sama jsem si přála, aby to byl super balzám. :-(

      Vymazat
  4. Strašně se mi líbí jak roztomile vypadají. :) Já mám rty vysušené..:(( Ale stejně si ho pořídím, už jen pro ten pocit, že mám Eos, chápeš..:) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně chápu, Domi. :-) Sice už jeden mám, vidím, že je vlastně docela na prd... ale vůbec bych se nezlobila ještě za další. :-D Takový Blueberry Acai nebo Summer Fruit musí totiž vonět naprosto báječně!

      Vymazat
  5. je hrozně profláklý, ale já ještě ani jeden neměla :)! Lehká hydratace by mi asi stačila, tak do něj výhledově půjdu, líbí se mi hlavně barvička od Pomegranate Raspberry... Ale říkám si, jestli se dobře nanáší, když je to taková trochu nezvyklá kulička :)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je nejspíš potřeba napravit, Yvi! ;-) Já si ho postupně tvaruju do použitelnějšího tvaru, tak trochu do špičky. Ale mám docela velké rty, takže se mi dobře mazalo i s tím kulatým.

      Vymazat
  6. Měla a klidně bych si koupila znovu kvůli obalu, ale u mě zatím zůstává na prvním místě stejně Carmex... ;)

    Sororessa
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, Carmex je i u mě numero uno, on jediný mi za chvilku vyléčí popraskané rty a dokonce i koutky.

      Vymazat
  7. Zrovna teď jsem jeden spotřebovala a vyhovoval mi. Sice u mě stále vedou Crazy Rumors, ale časem si "vajíčko" určitě zase pořídím.

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Crazy Rumors ještě nemám vyzkoušené, připisuju na seznam! :-)

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. To určitě ne, ten plast má takový sametový povrch, takže vůbec neklouže. A na jiný tvar si rychle zvykneš. ;-)

      Vymazat
  9. a prečo vznikaju popraskane pery? lebo ich pravidelne nenatierame, ja ho mam a je skvely, nie je na popraskane pery presne ako hovoriš, ale treba sa o ne starat a aj tento bude super,, ja som snim spokojna, určite su aj lepšie s tou hydrataciou ale je fajin:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Roumí, máš určitě pravdu, ale mně rty bohužel praskají, když je zima nebo se prudce změní počasí (a to i přesto, že je mám pořád namazané). Taky když zapomenu chvíli dodržovat pitný režim, na rtech se to okamžitě projeví. :-(

      Vymazat
  10. Taky se chystam si aspon jeden poridit.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlastně se Ti ani nedivím, Míšo. Třeba Ti nakonec bude vyhovovat více než mně. :-)

      Vymazat
  11. já nemám nijak popraskané nebo náročné rty a stejně mi nestačí. do půl hodiny je ze rtů jakýkoliv pocit hydratace pryč... a to už mám třetí příchuť, měla jsem Raspberry, Strawberry a Mandarinku, všechny stejně podprůměrné. kolegyně má teď nějaký ten nový dvoubarevný a má stejný problém

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mně vydrží tu hodinku, ale jakmile se napiju nebo něco sním, dokonce stačí i více mluvit :-D a balzám jde do háje.

      Vymazat
  12. S tímhle balzámem zkušenosti nemám, ale moc mě zaujal :)

    Nicole

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu rozumím, Niky. Láká už jen tím obalem, potvora kulatá! :-D

      Vymazat
  13. Já bych ho nejspíš snědla, protože miluji cokoliv s melounem! :D :)
    http://novakovakristyna.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, taky se musím hlídat, abych si ho ze rtů neslízávala. :-D

      Vymazat
  14. Aha, takže nic pro moje extrémně suché rty. Ale ten obal je rozkošný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obal jo, obsah už tolik ne. :-( Pro extra suché rty ho určitě nedoporučuju.

      Vymazat
  15. Já momentálně používám BabyLips hydrate, který mi moc vyhovuje..O vajíčku jsem taky uvažovala, ale jakmile přišly babylips k nám, tak jsem ho zase posunula na seznam dolů. Myslím si, že by mi vyhovoval, protože rty nemám nějak moc vysušené :). Holt vypadá krásně, takže přeci jenom asi neodolám :). Děkuji za recenzi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuju za komentář! BabyLips možná časem zkusím, ale trochu mi u nás chybí testery, který bych si mohla očichat. :-)

      Vymazat
    2. Ilko, já jsem na testery BabyLips narazila v dm ve Špalíčku. :-)

      Vymazat
    3. Super! Díky moc za zprávu, Jani! :-) Zítra tam vyrazím. :-D

      Vymazat
  16. určite by som ho chcela vyskušať!:)

    OdpovědětVymazat
  17. Ja by som ho rada vyskúšala aj keď nečákam od neho nejaké zázraky, ale dizajnovo je pekný a vône ma taktiež lákajú akurát si myslím, žeby mi len ležal niekde na poličke na okrasu skôr:D
    Hello From the Edge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho poctivě používám právě kvůli vůni a tomu, že chutná sladce. :-) Ale jasně, rozmyslet se musíš sama. ;-)

      Vymazat
  18. Mne se libi, ala asi by mi nevyhovoval....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jestli potřebuješ pořádnou hydrataci a spíš léčivý balzám, tak EOS není zrovna vhodný kandidát, bohužel. :-(

      Vymazat
  19. EOS vypadá hezky, je to prostě něco jiného, ale tak nějak potvrzuješ, co jsem si o něm myslela. Kdykoli jsem četla recenzi od někoho, kdo potřebuje kvalitní hydrataci (což já jsem, na suché rty fakt hodně trpím), nebyla pozitivní. Podobný "vajíčkovitý" balzám má Sephora, ale ten je ještě dražší... Jé a to jsem nevěděla, že jsou už i na parfums. Z nabídky vůní by mě asi nejvíc lákal ten mandarinkový.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je přesně ono, kdo chce od balzámu i účinky... musí koukat jinam než na EOS. :-) Mně by se líbil ještě Blueberry Acai... a Summer Fruit. A na Kosmetika-USA jsem našla ještě Barbados Heat Wildberry, to taky zní krásně. :-)

      Vymazat
  20. Teda já ten Sweet Mint používám už něco přes rok, aniž bych věděla, že jde o něco slavnýho :) Ale přesně jak píšeš, nenadchne ani neurazí. Ale pro normální potřebu stačí a ta příchuť je fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobrý, ty sleduješ poslední trendy a ani o tom nevíš! :-)

      Vymazat
  21. Pořád o nich slyším a pořád o nich přemýšlím.. :D Ale co se týče voňavých balzámků, vyhrávají u mě Lip Smacker :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lip Smacker jsem už taky zkoušela, měla jsem Sprite a jahodovou Fantu, ale za srdce mě vůbec nechytly. :-(

      Vymazat