sobota 20. prosince 2014

Bojovník proti akné

Ahoj všem! Téměř po měsíci se hlásím zpátky v plné polní, s kupou fotek a spoustou nové kosmetiky, kterou jsem za tu dobu vyzkoušela. Vlastně ani nevím, kde bych měla začít, a tak beru do ruky první věc, co mi leží na stole a mám ji nafocenou. :-D
Z e-shopu s řeckou přírodní kosmetikou BioAroma jsem si objednávala někdy na začátku července. Krém proti akné jsem začala používat ale až koncem září. A i přesto, že jsem se o něj ještě dělila s kamarádkou, stále ho nemám spotřebovaný.

BioAroma Krém proti akné

BioAroma Krém proti akné s tea tree, bergamotem a geránií (40 ml, cena: 395 Kč)
Když jsem si ho vybírala, všimla jsem si u něj malého zeleného štítku se slovy "top produkt". A přiznám se, hnedka jsem v jeho zázračné schopnosti důvěřovala ještě o trochu více. :-) Krém se skrývá v bytelném skleněném kalíšku se šroubovacím uzávěrem. Moc se mi líbí design celého obalu, hnědá a zelená k sobě prostě pasují, tím spíš u přírodní kosmetiky.


Konzistenci výstižně popisují dvě slova - tuhý olej. Zarazilo mě, že obsahuje malé hrudky, ale vše ihned po nanesení na kůži taje a dobře se do ní vsakuje. Voní jako tea tree smíchaný s pořádnou náloží citrusů, což by určitě nikdo z Vás nečekal. :-D

Ukázka konzistence

Složení krému je pastva pro oči: jojobový olej, olej z hroznových jader, včelí vosk, bambucké máslo, tea tree oil, bergamotový olej, diktamový olej (diktamos neboli dobromysl krétská roste skutečně jen na Krétě a je prý jednou z nejvzácnějších rostlin světa) a levandulový olej. Na dalším místě najdeme esenciální olej z gerania, z latinského názvu se snadno dovtípíme, že slavné geranium je pelargonie vonná, nebo chcete-li muškát. ;-) Na konci seznamu figuruje geraniol, linalool, citronellol a limonen, všechno to jsou složky přírodních esenciálních olejů, jak se ostatně můžete sami dočíst za hvězdičkou.

Složení krému

Krém jsem používala něco přes dva měsíce, vždycky večer, na den pro mě byl příliš mastný a hutný. Na webu BioAromy jsem se dočetla, že pro znásobení účinku se doporučuje potřít pleť dvěma kapkami levandulového nebo tea tree oleje, vyzkoušela jsem to a funguje to dobře. Můžu potvrdit, že krém doopravdy redukuje výskyt akné a alespoň z malé části i černých teček.

A teď přichází to ale... strašně vysušuje. Krátce po začátku jeho používání se mi začal loupat nos i tváře a každý make-up nebo BB krém to nechutně zvýraznil a já jsem pak vypadala jako debil, který se neumí nalíčit a už vůbec ne se postarat o pleť. Nejdřív jsem si myslela, že je to prostě jen zimou a tím, že málo piju. Začala jsem se teda hlídat a každý den se donutím vypít minimálně litr a půl vody, takže nedostatečný pitný režim jsem jako viníka zavrhla. Před deseti dny jsem krém od BioAromy vyměnila za jiný, hydratační. A vida, šupinky suché kůže z nosu skoro zmizely! Nic jiného jsem v péči nezměnila, takže ano, jsem si jistá, že za to mohl ten krém. Je mi to líto, vážně jsem ho chtěla mít ráda... ale takhle si ideální krém na obličej nepředstavuju. :-(



Co říct závěrem? Krém doporučím všem, kteří doopravdy mají velký problém s akné a nějaké šupinky na nose nebo jinde jsou jim jedno. Sama budu dál přemýšlet o tom, s čím krém zkombinovat, abych se vysušování vyhnula a přitom nepřišla o benefity z jeho používání. Napadá mě, že takový čistý gel z aloe vera by nemusel být špatný nápad, co myslíte?


Máte nějaké zkušenosti s kosmetikou BioAroma? :-)

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

21 komentářů:

  1. Krásně nafocené :) Já ho ještě pořád nějak testuji a nevím nevím, zatím nemám jasno,ale více méně s tebou souhlasím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Jani! Budu se těšit na Tvou recenzi. :-)

      Vymazat
  2. Jé, fakt Ti tohle prováděl?:-O Já s ním jsem moc spokojená, používám ho tedy jen na den, na noc mám BioAromácký na normální pleť, ale přijde mi hodně hydratační, nemám problém ho nanést i kolem očí... Ale tak každý reagujeme jinak, to je jasné:) Nádherné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No fakt, Míši... četla jsem Tvůj článek a taky bych moc chtěla, aby mi fungoval tak skvěle jako Tobě. :-( Že bych ho používala ráno, tak to je pro mě úplný scifi, i když ho aplikuju na navlhčenou pleť a dávám ho jen pidimnožství, stejně zůstávám hodně umaštěná. A dohromady to vypadá přímo "kouzelně" - mastnej ksicht a šupinky na nose. :-D Ale říkám si, jestli jsem třeba nevybrala špatnou variantu, třeba by ten 24h krém s jojobovým olejem, růží a ylang-ylang byl lepší. Jen už mám obavy za něj vyhazovat peníze, a pak být zase zklamaná. :-( Díky moc za pochvalu fotek! :-)

      Vymazat
  3. Souhlasím, krásně nafocený. Už jsem se radovala, že jsem našla konečně nějaký tip, ale s tím vysoušením, to je fakt blbý :/.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Magdi! Slibuju, že budu perfektní pleťový krém hledat dál (a třeba někdy nějaký najdu). :-)

      Vymazat
  4. following you back now :)
    also following on bloglovin, follow me back? :)

    - www.angelaah91.blogspot.nl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you, Angela! I've already followed you on Bloglovin too. :-)

      Vymazat
  5. A ja uz si rikala, jestli jeste budes psat :)
    Mmmm, ja mam ted zasobu ruznych kremiku a oleju, casem chci zkusit Laidbare serum a mam tubi Antipodes. Co zkusit nejaky saloos balzam? Nekdy na akne pomaha opravdu hutne mazani a nejaka antibaktetialni verze...?
    Jinak ja nakonwc skoncila na atb vodicce, super, ale desim se, az prestane fungovat :(
    Ilko, preji krasne Vanoce, do roku 2015 jen to nejlepsi, at se ti dari, blogu take a budu se tesit na dalsi fajn clanky ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě budu psát, dopřála jsem si jenom malou pauzu. :-) O Laidbare jsem už hodně četla, něco bych taky ráda vyzkoušela... Saloos balzámy mám na suché lokty a kolena, na obličej nemám odvahu si je dát. :-(
      Moc děkuju za přání, Veru, a přeju i Tobě veselé Vánoce a do nového roku 2015 jen to nejlepší!

      Vymazat
  6. ajaj, já jsem si ho právě přála od Ježíška, tak uvidím... vyloženě mastnou a aknózní pleť nemám, spíš smíšenou a prostě trochu problémovou, zase na druhou stranu ani netrpím na šupinky... tak jestli bude naježen, tak pak taky podám report!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já jsem taky netrpěla na šupinky... ale moc držím palce, aby Tobě (pokud Ti ho Ježíšek donese ;-)) seděl líp!

      Vymazat
  7. Jak píšeš o tom štítku "top produkt", tak to mě tak nedávno napadlo, když jsem na nějakém eshopu viděla u produktu štítek "bestseller", že by mě velmi zajímalo, jestli je to skutečně jejich bestseller anebo naopak ležák, který nemůžou udat a tak na něj lípnou "bestseller". :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, to by si snad nedovolili! :-D Ale z marketingového hlediska to vlastně zní docela logicky. :-)

      Vymazat
    2. Taky věřím, že by si to snad nedovolili, ale v dnešní době by mě to prostě asi nepřekvapilo. Já třeba z jednoho webu dostla onehdy mail s odkazem na nějaké jejich produkty na bělení zubů, prý že je překvapilo, jaký tento produkt má v jejich eshopu úspěch... Tak jsem si hned pomyslela - rozesílali by o tom fakt maily, kdyby to samo o sobě bylo tak úspěšné? No třeba jo, ale třeba to naopak vůbec na odbyt nejde... No ale možná jsem už paranoidní. :-D

      Vymazat
    3. Tak to už je jiná liga... :-D Když už jednou mají něco na e-shopu, tak by je přece nemělo překvapovat, že to má úspěch, no ne? A kdyby to byl kec, tím větší ostuda pro ně. :-)

      Vymazat
  8. Díky za recenzi a inspiraci. Já na akné zkouším občas to a pak zas něco jiného. Nyní zrovna jedu v konopné masti CutisHelp ( http://www.videolekarna.cz/videoporadna/?otazka=93 ). Ale na tenhle krém si posvítím. Vypadá náramně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuju za komentář! A na CutisHelp se určitě pořádně podívám, vypadá to sympaticky a ani to není drahé. :-)

      Vymazat
  9. Tak o tomto krému slyším poprvé, ale tak hlavně, když vám pomáhá. Já na všechno nejradši využívám přírodu, protože má velké pozitivní účinky a skoro žádné negativní, takže opravdu pomůže. S akné jsem si užila svoje. Za mě je nejlepší lék konopný olej, který jsem si objednala z Cibdol a pomohl mi.

    OdpovědětVymazat