pátek 20. února 2015

Toni a nějakej další chlápek

Zdravím Vás u nového článku! Vím, že se hlásím zase po nějaké době, ale na pravidelné vydávání článků už se ani nesnažím hrát, prostě píšu, když mám čas a chuť. Dneska to bude na téma vlasové kosmetiky, Toni&Guy mi dělají společnost v koupelně s nějakými přestávkami necelé dva roky. Jo, asi je Vám jasné, že je moc pomlouvat nebudu. ;-)

Toni&Guy kondicionér a šampon

Toni&Guy Šampon pro jemné vlasy (250 ml, cena: 229 Kč)
Nejsem schopná přesně spočítat, po kolikáté už tenhle šampon mám. Tipuju, že jsem právě dorazila čtvrté nebo páté balení. I když pořád hrozně ráda experimentuju, k tomuhle se vracím opakovaně. A to je co říct. Můžu si s ním mýt vlasy ob den nebo dokonce ob dva dny (na mé jemné, snadno se mastící chmýří vážně solidní výkon!), pořád vypadají dobře, nadýchaně, objemněji.

Balení je jednoduché, zaujme praktickým vyklapávacím aplikátorem, vytkla bych mu snad jen to, že přes neprůhledný plast nevidím, kolik šamponu uvnitř ještě zbývá a taky z něho nejsem schopná vydolovat poslední zbytečky produktu.

Šampon pro jemné vlasy

Jak můžete vidět na fotce níž, konzistence šamponu by se dala popsat jako středně hustý gel bílo-šedé barvy. Vůně je doopravdy velmi jemná, svěže květinová, ve vlasech zůstává lehounce cítit i po umytí.

Konzistence šamponu

Složení je to, co spolehlivě odradí všechny, které preferují přírodní kosmetiku. Hned za vodou je sodium laureth sulfát. O kousek dál dimethiconol (derivát silikonu), guar, dvojsodná sůl. Zřejmě to jediné, co na téhle přehlídce chybí, jsou parabeny. :-D

Složení šamponu

Toni&Guy Kondicionér pro jemné vlasy (250 ml, cena: 229 Kč)
U kondicionéru budu stručnější, balení je stejné jako u šamponu, vůně je taky dost podobná, jenom konzistence se liší. Kondicionér má krémovitou texturu, když ho dám na celé vlasy, tak je hodně zatěžuje, takže jsem ho plácala jen do délek. A přiznám se, že zatímco šampon jsem kupovala pořád dokola, kondicionér mi vydržel pořád jeden a ten samý, už jsem měla pocit, že ho snad nikdy nespotřebuju, stačí ho vážně maličko. Když jsme u těch přiznání... mnohokrát se mi stalo, že jsem kondicionér nepoužila vůbec. Na vlasech to nebylo poznat, naopak bych řekla, že se vydržely déle nemastit. :-)

Kondicionér pro jemné vlasy

Konzistence kondicionéru

A jestli složení šamponu někoho vyděsilo... toto už radši ani nečtěte. :-D Kondicionér je totiž nacpaný polyethylenglykoétery hydrogenovaného ricinového oleje (zkratka PEG) a silikony, které tvoří na vlasech a pokožce hlavy nepropustný film a brání jí v tom, aby se o sebe postarala sama.

Složení kondicionéru

Detaily uzávěrů

Závěrečné slovo: šampon je můj nejoblíbenější, kašlu na to, že nemá přírodní složení, když tak dobře funguje. A kondicionér, nevím, podle mě jsou to spíš vyhozené peníze. Někdo to možná může vidět jinak, ale nepotkala jsem moc lidí s jemnými vlasy, kteří by řešili problém s tím, že jim hříva krepatí, je suchá a nezvladatelná, tudíž je potřeba ji zkrotit kondicionérem.


Máte od Toni&Guy něco vyzkoušené? Napište mi o tom do komentářů! :-)

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

20 komentářů:

  1. Já jsem zkoušela dva produkty od T&G a oba mě fakt hodné zklamaly, takže mě to spíše odradilo odzkoušení dalších. První byl sprej na žehlení, ten byl fakt špatný, a další "uhlazovací krém", který teda vlasy neuhladí ani trochu. Šampon vypadá dobře, ikdyž to složení je fakt špatné :D.. A kondicionér by mi nevyhovoval asi taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze stylingových přípravků nemám od Toni&Guy vyzkoušené nic, ale slyšela jsem chválu na jejich lak, tak možná někdy v budoucnu... sprej na žehlení a krém na uhlazení si určitě kupovat nebudu, ani bych je nevyužila, na ty moje rovný dráty.

      Vymazat
  2. :D byť jsem také milovníkem nature kosmetiky tak u vlasovky a dekorativky jsem většinou zastánce klasické kosmetiky, měla jsem zatím od nich jen šampon a také spokojenost, líbí se mi uzávěr a , že vlasy tak rychle neplihnou. Nejsem z něho nadšená na 100% ,ale když bude v akci určitě si ho koupím znovu, jinak jsem ještě svůj top šampon asi neobjevila, jsem asi moc náročná :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zjistila, že ho mám fakt hodně ráda, když jsem odmítla čekat na 50% slevu a koupila jsem ho i za plnou cenu. Pro mě za ty peníze stojí, jak píšeš, vlasy po něm neplihnou, mají objem, o kterém si jinak můžu nechat akorát zdát. :-)

      Vymazat
  3. Já jsem si koupila jejich lak, čistě z důvodu "musím mít něco od Toni&Guy a chci a chci a chci!!" :D a musím uznat, že je super.. mám už třetí balení..
    Složení šampónů a kondišů mě od koupě odrazovalo, sice nejsem zásadní nepřítel sulfátů a spol., ale přišlo mi, že za složení jako Balea nebudu dávat dvě kila :D no... říkáš, že funguje? :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lak mám taky v merku! :-) A šampon doporučuju, třeba ho zase někde budou mít v akci, tak ho vyzkoušej a uvidíš! ;-)

      Vymazat
  4. Od Toni&Guy jsem měla pouze suchý šampon a nebyl špatný, nicméně ten od Batiste mi udělal lepší službu a stál méně. Šampony ani kondiše mě nelákají, za dlouho chci ten Sea Salt sprej :-)
    Stars by Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Suchý šampon jsem od nich nezkoušela, ale teď jsem objevila jeden ještě lepší než Batiste! Brzy bude článek. ;-)

      Vymazat
  5. Toni a nějakej další chlápek. :-D To se Ti povedlo. :-) T&G mám spojené s 50% slevovým kuponem na všechny jejich produkty do dm, který jsem měla, myslím když byla tato značka v dm jako novinka. První reakce - jůů, vykoupím regály. Ale pak jsem hledala recenze a hodně mě jich odradilo, četla jsem totiž několik takových, že jsem se bála, aby mi po tom neslezly vlasy i s kůží. Tak jsem se na to nakonec vykašlala, stejně jsem si říkala, že než vyplácám svoje obr zásoby, bude na T&G nějaká akce znovu... No, zatím jsem nevyzkoušela nic, ale jednou na to dojde. :-) Mám stejný typ vlasů jako Ty, takže zrovna tento šampon by mě zajímal. Teď jsem si ale objednala několik produktů od L'Oreal Professionnel, tak Toni musí počkat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se Ti líbí název článku! :-D A Toni na Tebe počká, L'Oréal určitě bude taky fajn. :-)

      Vymazat
  6. Já musím přiznat, že mně tyhle šampony bohužel vůbec nesedly. Ale to v poslední době většina šamponů... :( Nicméně od Toni&Guy mám sprej na tepelnou úpravu vlasů a s tím jsem spokojená. :)

    LadyKerstyn blog
    Soutěž o knihu Jak se stát Pařížankou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrzí mě, že Ti šampony nevyhovovaly, holt nemůžou sedět všem. Sprej na tepelnou úpravu vlasů okouknu, díky za tip! :-)

      Vymazat
  7. Já jsem na přírodu, takže mě tyto produkty nelákají. Ale souhlasím s tím, že kondicionér je kolikrát fakt zbytečný, já žádný nepoužívám už několik měsíců a vlasům to, zdá se, nevadí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, ale jsem ráda, že jsme zajedno aspoň ohledně těch kondicionérů, někdy si připadám jako exot, že je tak ignoruju.

      Vymazat
  8. Já na tenhle šampon koukala před pár měsíci, ale nakonec jsem se nedokopala k tomu ho koupit. Ale když zase čtu samou chválu tak nad tím začínám znova přemýšlet:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvoje peněženka mě bude brzy z duše nenávidět. :-D Ale s tím se dá žít! ;-)

      Vymazat
  9. Tohle ale nevypadá vůbec špatně! Jinak jsem asi jedna z mála, ale i když mám jemné vlasy, tak dost často krepatí a jsou nezvladatelné:D Tak se tyhle dva pomocníky skočím mrknout :) Díky za tip!

    www.hilychee.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co, já děkuju za komentář! A taky za rozšíření obzorů, vážně bych nevěřila, že někdo s jemnými vlasy může zároveň bojovat s krepatěním... třeba Ti Toni&Guy zrovna sedne, budu držet pěsti! :-)

      Vymazat
  10. Ano, složení šamponu mě vyděsilo. :D Na hlavu bych si ho dát nemohla, protože by mě hned začala svědit (nj, jsem citlivka).. Ale naopak v kondicionéru mi tohle složení nevadí - k hlavě si kondicionér nikdy nedávám a do délek vlasů mi to nevadí, po tom mi vlasy ani nezřídnou, ani nevypadají.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem schopná mu to složení prominout, zvlášť když to takhle dobře funguje. :-) A kondicionéry už vlastně vůbec nepoužívám, když tak jen nějaké bezoplachové, holt jsem lenoch. :-D

      Vymazat