pondělí 23. března 2015

Karl Lagerfeld Paradise Bay

Zdravím Vás u dalšího článku! Začnu trochu zeširoka, na začátku března jsem úspěšně zvládla poslední zkoušku, jen tak jsem seděla u počítače a projížděla internetové e-shopy. S kosmetikou, samozřejmě. :-) Když v tom... tam byl. Parfém Karl Lagerfeld Paradise Bay, limitovaná edice vydaná speciálně k 1. výročí vůní Karl Lagerfeld. Ani nemůžu říct, že jsem nad ním začala uvažovat, prostě si pamatuju jen to, že najednou čtu: "Objednávka byla přijata." Dokonce jsem si ani nepřečetla složení! :-D

Karl Lagerfeld Paradise Bay Eau de Parfum

Karl Lagerfeld Paradise Bay Eau de Parfum (45 ml, cena: 950 Kč)
Nakupovala jsem na stránkách VMD Drogerie, ve středu večer jsem objednala, zaplatila bankovním převodem a v pondělí byl balíček na poště. Rychlost dodání úžasná, pečlivé zabalení parfému taky. Když jsem ho kuchala ven, měla jsem pocit, že se k němu jednak nikdy nedostanu a na druhou stranu, kdyby s tím balíčkem někdo hrál fotbal, jeho obsahu by to vůbec neublížilo. ;-)


Zabalení jsme probrali, teď jak vypadá samotný parfém? Ano, velmi se podobá svému předchůdci (o kterém jsem psala tady), ale přijde mi to pochopitelné, když má být oslavou jeho prvního roku na trhu. Nahoře je ve skle vyleptaná hlava mistra Lagerfelda, celý flakonek je ostře řezaný, s výrazným kovovým prvkem. Odspodu postupně zesvětluje broskvová barva.


Ze složení vespod krabičky se nic překvapivého nedozvíme, na prvních místech je pochopitelně líh, parfemace a voda. Oficiální kompozice parfému už napoví víc:
  • Hlava: liči, broskev, ananas
  • Srdce: magnolie, růže, jasmín
  • Základ: vanilka, santalové dřevo, pižmo

Složení parfému

A co z parfému doopravdy cítím? Broskev a ananas se prozradí na první přičichnutí, léto je tady! Během chvilky se rozvoní i růže a celá vůně přejde z ovocných tónů do zahrady plné květin. A až si je všechny pořádně prohlédnete, nastoupí základ. Pro mě je z něj nejvýraznější pižmo a dřevitá vůně, vanilku cítím jen tak na okraj. Celé dohromady se to krásně doplňuje a dlouho vydrží, pracovní den zvládne s přehledem bez nutnosti vonět se znova.




Až ho uvidíte někde v parfumerii, určitě si k němu běžte aspoň přičichnout, rozhodně stojí to za to! Kdo bude na léto hledat něco exotického, neobyčejného, něco, čím nebude vonět deset dalších ženských na ulici, v práci, ve škole nebo v restauraci (zdravím milovnice La Vie Est Belle!), Paradise Bay je jasná volba! A ještě ke všemu je to limitka! :-)


Slyšely nebo četly jste o Paradise Bay? A nalákala jsem Vás dostatečně? ;-)

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

10 komentářů:

  1. ty jo, klasickýho Karla miluju, je to jedna z mých nej vůní, tak tuhle bych taky brala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, já to mám úplně stejně. :-) Paradise Bay stoprocentně doporučuju! ;-)

      Vymazat
  2. great review, must smell amazing :)
    - www.angelaah91.blogspot.nl

    OdpovědětVymazat
  3. U tebe mě tenhle článek vůbec nepřekvapuje :). Jen se tady nad tím tak přihlouple usmívám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Od Karla jsem ještě nic nečichala, nevím, jestli by to byl můj šálek čaje... ale díky za tip na drogerijní e-shop, celkem jsem hleděla, že operuje z našeho maloměsta, odkud každý týden jezdím do Brna a kde pracuje táta a mají v okrese několik prodejen.... přitom nabídka fakt super, dokonce mají Catrice tvářenku, co v ČR ani neměla být v prodeji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň, že tip na e-shop se Ti hodil. ;-) Já jsem sice na VMD Drogerii nakupovala poprvé, ale znám ji už delší dobu a ta jejich nepřeberná nabídka i milé ceny mě nepřestávají fascinovat. :-)

      Vymazat
  5. Až na něj narazím tak určitě očuchám:))

    Akorát jsme si vzpomněla jak jsem byla zklamaná z jeho předchozí vůně. Byla jsme z ní unešená a chodila snad měsíc do parfumerii si k ní přivonět a když jsem byla skoro rozhodnutá, že si ji koupím, tak jsme se sní zkusila navonět a nějak divně na mě smrděl. Ještě teď si pamatuji jak jsme odcházela nakrknutá a další dvě hodky k sobě čuchala a byla čím dál znechucenější:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábi, já jsem to měla úplně naopak, vyzkoušela jsem Karla na papírek, ohrnula nos a zase ho chtěla vrátit na poličku. :-D Naštěstí jsem si ho, ani nevím proč, nakonec stříkla i na ruku a rozvoněl se přímo nádherně. A já jsem se do něho úplně zbláznila. Tahle vůně je taky taková neobyčejná... a právě proto se mi tolik líbí. :-)

      Vymazat