pondělí 16. března 2015

Klorane zpátky na scéně

Ahoj všem! Moc mě těší, že tolik z Vás zachovalo Deníku fotografky přízeň i během tak dlouhé doby, kdy se tu neobjevil žádný článek. A ještě větší radost mám z toho, že dneska to mlčení konečně prolomím a podělím se s Vámi o pořádně nadšenou recenzi! Začátkem února mi v mailové schránce přistála zpráva od paní Zdeňky, produktové manažerky Klorane, která si přečetla moje naprosto negativní hodnocení jejich šamponu na mastné vlasy. Čekala jsem všechno, jen ne to, že mě polituje a ještě mi nabídne na vyzkoušení suchý šampon, co jste mi doporučovaly v komentářích pod oním článkem.

Suchý šampon s ovesným mlékem

Klorane Suchý šampon s ovesným mlékem (150 ml, cena: od 179 Kč)
Ze tří variant šamponu (s kopřivou, s ovesným mlékem a s ovesným mlékem pro hnědé vlasy) jsem poprosila o tu prostřední, s ovesným mlékem, určenou pro časté použití. Šampon má klasické balení spreje s rozprašovačem, který se neucpává a funguje, jak má. Líbí se mi i jednoduchý design celého obalu. Další plusové body připisuju za velmi jemnou svěží vůni.

Detail aplikátoru

Co se týká složení, na prvních místech sice vidíte propan, butan a isobutan, ale oběd si na tomhle asi neuvaříte. :-D Za nimi totiž následuje škrob z rýže seté (Oryza Sativa), denaturovaný líh, olej ze zrn ovsa setého (Avena Sativa), benzyl salicylát, cyklodextrin, cyklohexasiloxan, cyklopentasiloxan, parfemace, limonen, oxid křemičitý a další.

Složení šamponu

Suchý šampon od Klorane používám už měsíc zhruba dvakrát do týdne a pořád v něm ještě něco zbývá. Nastříkám ho ze vzdálenosti asi 30 cm do vlasů druhý nebo třetí den po umytí (mastí se mi bohužel stále rychle), důkladně ho vyčešu a puf! Žádné bílé stopy, naopak, mám vlasy snad hezčí než těsně po umytí! A to fakt nekecám jen tak, abych se někomu zavděčila, prostě je to pravda.

I když bych neřekla, že jsou toho moje nevychované vlasy schopné, po použití tohoto šamponu jsou lehké, nadýchané, trošičku voní a co je nejlepší, vydrží ve stejném stavu až do pozdních nočních hodin. Konec áchání, šampon doporučuju, zdá se mi ještě lepší než Batiste. Sama sobě slibuju, že příště nebudu odsuzovat celou značku jen na základě jednoho nevyhovujícího výrobku.


Máte taky nějakou značku kosmetiky, kterou jste zavrhly a nakonec zjistily, že si to nezasloužila?
Napište mi to do komentářů! :-)

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

14 komentářů:

  1. Veru tento je fakt vynikajúci a dokonca som už videla, že majú v ponuke aj variant pre tmavé vlasy. Bol to úplne prvý suchý šampón, ktorý som skúsila a bol skvelý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, ten na hnědé vlasy je tuším loňská novinka. Já jsem sáhla po tomto, protože s bílými stopami ve vlasech problémy nemívám. Ale pro někoho s hodně tmavými vlasy by to mohlo být super řešení. :-)

      Vymazat
  2. To zní dobře! Já teda batiste ještě něměla (jsem hrozná ostuda), vlastně jsem měla jen práškové sucháče, ze kterých mi vyhovoval jen ten z Lushe ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já jsem zase nezkoušela ten z Lushe. :-) Když se řekne práškové suché šampony, hned se mi vybaví ta divně smrdící Amica a vlasy na hlavě mi vstávají hrůzou. :-D

      Vymazat
  3. Mám jej také a to ve verzi pro brunetky a naprosto ho zbožňuji, není lepší suchý šampon!!! :-)
    Fairychain

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, že Ti vyhovuje! A až mi dojde, vyzkouším teda i tu verzi pro hnědé vlasy! :-)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Myslím, že ho mají v Chytré lékárně na Kobližné, nebo třeba i na Parfums.cz a v lékárnách Dr. Max. :)

      Vymazat
  5. Lepší než Batiste??? Tak to ho musím jednoznačně vyzkoušet, je tedy také téměř dvakrát dražší...ale stejně ho prubnu :-) Díky za tip a vítej zpět :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je lepší než Batiste. :-) Není za co, já děkuju za přivítání a určitě se ozvi, jak Ti bude vyhovovat! ;-)

      Vymazat
  6. Vypadá dobře, to se mu musí nechat. Jen já bych ho měla tak na týden. Mám ohromnou spotřebu :/.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně, Šári? Já teď docela taky, ale tenhle se drží, Batiste už bych měla s takovou dávno vyplácaný.

      Vymazat
  7. Tak jejich suché šampony taky naprosto zbožňuju.. kupuju je neustále dokola, občas je taky zmíním na blogu a poprvé jsem se k nim taky dostala díky spolupráci s Klorane. Tehdy jsem je upozornila na to, že suché šampony špatně snáším, z těch co jsem zkusila mě svědí hlava a tak jestli mi nějaký pošlou, měli by dost možno počítat s negativní recenzí.. Na to mi řekli, že tenhle snáší dobře i alergici a že mi ho stejně pošlou ať ho vyzkouším - no a nakonec je z něj můj oblíbenec a jsem jim za něj neskutečně vděčná.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsme na tom stejně. Já jsem zase měla jasno v tom, že nejlepší suché šampony jsou prostě od Batiste a nic lepšího už v kosmetickém světě není... po vyzkoušení Klorane uznávám, že je. ;-)

      Vymazat