neděle 31. května 2015

Darphin, poklad z Francie

Zdravím Vás u nového článku! Díky webu Omlazení.cz jsem měla možnost vyzkoušet kosmetiku francouzské značky Darphin. Její koncept má na svědomí dermatolog Pierre Darphin, jenž navrhl a připravil třífázový systém péče o pleť, který si může každá z Vás tak trochu "ušít na míru" přesně podle toho, co jí bude nejvíce vyhovovat. Co jsem si vybrala a jak se mi to osvědčilo? Čtěte dál! :-)


Darphin Hydraskin Intenzivní hydratační sérum (30 ml, cena: 1 670 Kč zde)
První krokem ranní péče je aplikace séra. Já jsem si pro svou smíšenou pleť vybrala to hydratační. Sérum má konzistenci čiré vodičky a jemně květinově voní. Každé ráno během dvoutýdenního testování jsem ho rozetřela po obličeji a zlehka vtlačila do pleti. Stačilo ho doopravdy maličko, a přitom jsem okamžitě měla pocit, že mi pleť vypnulo a oživilo.

Darphin Hydraskin Intenzivní hydratační sérum

U složení bych vypíchla několik zajímavých složek: na prvním místě je voda, za ní propandiol jako zvlhčovadlo, butylen glykol, PEG-40 éter ztuženého ricinové oleje (rozpouštědlo a emulgátor), extrakt z kořene imperáty nebo též lalangu válcovitého, extrakt z granátovníku obecného, malachitový extrakt (ano, opravdu malachit jako ten kámen, extrahuje se okyselenou horkou vodou a posiluje pleť stimulací biosyntézy elastinu a kolagenu), tokoferol (vitamín E), kyselina hyaluronová a další.

Složení séra

Darphin Hydraskin Light Lehký hydratační krém (50 ml, cena: 1 247 Kč zde)
Po séru následuje krém, tento je určen pro smíšenou a mastnou pleť, má gelovou konzistenci a perfektně se vstřebává. Není to ale takové, že byste se namazali a za pár minut o tom nevěděli, pokožka zůstane krásně hydratovaná. Krém voní jakoby čistě, malinko květinově, nic výrazného. Používala jsem ho ráno i večer, fungoval dobře i jako podklad pod BB krém.



Ukázka konzistence krému

Složení mě kapku překvapilo, za vodou a glycerinem je totiž silikon (dimethicone). V krému to ale nejde moc poznat a naštěstí se to na mé pleti ani nijak negativně neprojevilo - žádné ucpané póry a vyrážka navíc se nekonaly. Dál bych zmínila extrakty z kořene imperáty válcovité, okurky, kiwi, novozélandské kapradiny Cyathea medullaris, slanorožce bylinného a levandule francouzské.

Složení krému

Darphin Esenciální olej z růže (15 ml, cena: 1 290 Kč zde)
Růžový olej omlazuje pleť, chrání ji a udržuje její vlhkost a pružnost. Nanáší se večer na vyčištěnou pleť a po něm následuje už zmiňovaný hydratační krém. Já se přiznám, že ačkoliv je olej lehký (a moc pěkně voní po růžích), na mé pleti mu trvalo dost dlouho, než se alespoň zčásti vstřebal. Nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem ho aplikovala, šla jsem ještě na hodinku něco dělat, a teprve potom jsem se namazala krémem. Když jsem hydratační krém spotřebovala a zbylo mi ještě dost oleje (vzorečky vystačily asi na měsíc), dávala jsem si večer jen olej a taky to fungovalo. :-)


Olej překvapivě obsahuje spoustu olejů. :-D Namátkou třeba slunečnicový, sezamový, mandlový, růžový, jojobový, pupalkový, muškátový nebo olej z pimentovníku pravého. Kromě toho je v něm i vitamín E, citronellol, limonen, linalool, geraniol...

Složení oleje

Darphin Krém na korekci vrásek v okolí očí (15 ml, cena: 1 752 Kč)
Oční krém proti vráskám ještě nepotřebuju! To byla moje první myšlenka... ale vyzkoušela jsem ho, abych věděla, jaký je. Má konzistenci středně hutného bílého krému a dobře se roztírá i vstřebává. Je velmi slabě parfemovaný, což, jak jsem zjistila, mi vyhovuje ještě o chlup více než strašně dlouho používaný Nonique Hydratační oční krém (recenze tady). Že by vyzmizíkoval kruhy pod očima nebo vrásky (ty ještě nemám!) říct nemůžu, ale je příjemný a nějaká péče navíc očnímu okolí dozajista neuškodí. ;-)


Konzistence očního krému

Klasické složení - voda a účinné látky, konkrétně oligopeptidy, hexapeptidy, kakaové máslo, extrakt z magnólie velkokvěté, ostropestřce mariánského, sporýšovky východní a tak dále.

Složení očního krému

Všechny dnes recenzované produkty spadají do kategorie dražší kosmetiky, ale musím konstatovat, že tady cena odpovídá kvalitě. Zkoušela jsem čtyři produkty a žádný mě nezklamal. Nejvíce si mě získal určitě hydratační krém, ten je prostě jednička. Hned za ním skončilo hydratační sérum. Oční krém předčil mého dosavadního oblíbence Nonique, hlavně kvůli téměř neznatelné parfemaci. Dovedu si představit, že pro někoho s počínajícími vráskami by to mohl být doslova svatý grál. Na olej jsem si musela nějakou dobu zvykat, ale po týdnu už jsem ho taky používala s radostí. Pokud chcete do pečující kosmetiky vrazit větší obnos peněz, zkuste Darphin, věřím, že Vám bude sedět stejně jako mně. :-)

Na závěr bych ještě ráda poděkovala paní Soně Knoflíčkové, manažerce e-shopu Omlazení.cz, díky níž jsem mohla tuhle kapku luxusu okusit, se svým studentským rozpočtem bych se k Darphinu jinak dostala jen těžko.

A co Vy, znáte Darphin? Co si myslíte o dražší pleťové kosmetice?

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

8 komentářů:

  1. Tuto kosmetiku zatím neznám ani se ke mně nedostaly vzorečky :-) Líbí se mi, jak je článek napsaný. Myslím, že by mi vyhovovalo všechno. Oleje na obličej mám ráda i když se špatně vsakují. Většinou to pak vzdám a odsaju přebytek ubrouskem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za komentář! Mně bylo líto zbytek toho oleje setřít ubrouskem, tak jsem čekala... a čekala. :-D

      Vymazat
  2. Nikdy jsem o téhle značce kosmetiky neslyšela, ale jsem ráda, že jsem zase objevila něco nového :)

    Everything about my live

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem Ti rozšířila kosmetické obzory. :-)

      Vymazat
  3. Tak nejvíc mě zajal ten olej a chtěla bych ho vyzkoušet, hlavně proto, že voní po růžích a na to jsme v poslední době dost ujetá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem jednu dobu růže v kosmetice z duše nenáviděla... a teď? Taky se mi moc líbí. :-)

      Vymazat
  4. Líbí se mi, že fotíš i složení výrobků, protože to většinou nemůžu někde dohledat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já sama nemám ráda, když to musím hledat někde po všech čertech, myslím, že to do recenze prostě patří. ;-)

      Vymazat