pondělí 19. října 2015

Oranžový krém od Avène

Ahoj všem! Protože jsem od přírody zvědavá ženská, zapojila jsem do výzvy portálu Blogerky.cz, v níž bylo možné získat k otestování lehký hydratační sjednocující krém od značky Eau Thermale Avène. Štěstí se na mě znova usmálo a já už na sebe nějakou dobu tenhle "zázrak" patlám, abych Vám o něm mohla napsat všechny podrobnosti.

Eau Thermale Avène Hydratační sjednocující krém

Avène Hydratační sjednocující krém (40 ml, cena: 559 Kč)
Krém mi domů přišel včetně fešáckého pouzdra, pro které určitě najdu využití, sice se bojím, že ta bílá barva mu dlouho nevydrží, ale budu snažit, aby to nebyla pravda. :-D Samotný krém se schovává v plastové tubičce s úzkým aplikátorem, díky němuž si naberete přesně tolik produktu, kolik chcete. Musím vyzdvihnout i design obalů Avène, není přeplácaný a to mám ráda.


Detail aplikátoru

Obal je teda hezký, ale to, co je v něm, mi docela vyrazilo dech. Podotýkám, že hřbet ruky, kde jsem krém zkoušela, mám ještě hodně opálený z léta. A stejně, bum, totální oranžáda! Ten odstín mě vyděsil. A ještě víc mě vylekalo zjištění, že mají v nabídce jenom jeden, žádná světlejší varianta neexistuje. Krém je lehoučký, příjemně se nanáší, ale i když jsem ho na obličeji roztírala jako divá a dala si ho opravdu miniaturní množství, vyrobil ze mě mrkev. Nebo pomeranč, dosaďte si podle Vašeho gusta. :-(

Ukázka odstínu a konzistence na hřbetu ruky

Ukázka odstínu na spodní straně zápěstí

Na prvním místě ve složení najdete termální vodu, kousek za ní silikony (dimethicone, alkyl methicone). Následují nanočástice oxidu titaničitého, právě kvůli nim krém poskytuje pleti ochranný faktor (SPF) 30. Z přírodních složek je zastoupen olej ze světlice barvířské, extrakt ze sóji a slunečnicový olej. K zabarvení tu slouží oxidy železa.

Složení krému

S trochou sebezapření krém používám necelých čtrnáct dní. Doma chodím holt s oranžovým ksichtem a na ven přes něj hodím lehkou vrstvu BB krému. Musím říct, že pokud je tenhle krém vhodný pro suchou a velmi suchou citlivou pleť, tak já jsem asi papež. Sama mám pleť smíšenou a ani pro mě není hydratace dostatečná. Po pěti hodinách se navíc začíná slévat do vrásek a věřte mi, pěkně to nevypadá. Jako podklad pod make-up nebo BB krém se taky neosvědčil, bohužel. Ať to není celé tak negativní, našla jsem aspoň tři věci, co se mi na něm líbí: pěkné balení, jemná květinová parfemace a to pouzdro, které mi společně s ním přišlo. :-)

Závěr z článku je Vám asi jasný, krém nedoporučuju, nedělá to, co má. A ten odstín? Neumím si představit někoho, komu bude sedět (a to má být univerzální!). Navíc ani cena není nijak lidová - za 559 Kč bych čekala jinou kvalitu.


Slyšely nebo četly jste už o téhle novince od Avène? Co na krém říkáte?
Budu moc ráda, když se o svoje názory podělíte v komentářích!

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

26 komentářů:

  1. ty jo, Avene mám ráda, jejich Cicalfate mi vždycky zachrání pleť - hojí krásně stroupky.
    Ale tenhle tónovák teda vypadá.. já jsem dost tmavá, ale tohle bych si nedala ani omylem :)
    weekend outfit& international shein giveaway 120 USD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě na Cicalfate jsem četla samé pozitivní ohlasy, sama jsem ho sice nezkoušela, ale věřila jsem, že i tenhle nový krém se Avène povedl. Je mi líto, že jsem se mýlila. :-(

      Vymazat
  2. Ja som ešte úprimne nemala z radu dermatokozmetiky žiadny produkt s normálnym odtieňom, všetky sú príšerne oranžové a tieto Avene špeciálne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S kosmetikou z lékárny moc zkušeností nemám, ale vím, že třeba ani BB krému od Biodermy se odstíny zrovna nevyvedly.

      Vymazat
  3. Ale jo, mně se to tak nějak vsáklo a oranžová jsem nebyla, ale růžové podtóny a bledulky teda nic nezmůžou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň někomu jakž takž sedl. Já mám neutrální podtón, zase taková bledule nejsem... a dopadlo to zle. :-D

      Vymazat
  4. Cudujem sa, ze si ho tak dlho pouzivala, ked Ti nesedi odtien. Zrejme to bude tazky udel blogerky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jestli je to zrovna "těžký úděl blogerky" (mě to totiž baví :)), spíš jsem chtěla zjistit, co provede s pletí a jestli je vážně tak hydratační, jak se píše v názvu. A to za jednu dvě aplikace nepoznám. Takhle mám, co jsem "chtěla", po 10 dnech se mi začal loupat nos a krém skončil na dně mého kosmetického šuplíku. :-D

      Vymazat
  5. Já jsem naopak max spokojená, i odstín mi sedí, ale souhlasím s tím, že na suchou pleť není, hydratace rozhodně není velká. Už také chystám recenzi :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak to je super, že Ti vyhovuje! Těším se na Tvou recenzi. :-)

      Vymazat
  6. Já na Avène četla vždycky jen samé pozitivní recenze a i mamka od nich něco používala a byla s tím spokojená. Takže nestačím valit oči, že je to tak oranžové:-/

    OdpovědětVymazat
  7. Téda, ta barva by mě pěkně štvala, když vidím ten zavádějící světlý promo obrázek v taštičce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo! Mě hlavně dostává slogan na krabičce: "přirozený vzhled". To se mě fakt netýká, když si na sebe ten krém napatlám.

      Vymazat
  8. Odstín mi taky příliš nevyhovuje :-( Jinak mi přijde příjemný.

    OdpovědětVymazat
  9. jeejda ta farba teda nie je nic moc:( a ked este pises ze to nie je len o farbe o to vacsia skoda :(

    OdpovědětVymazat
  10. Odtieň je taký čudný. Nepoznám dievča, ktorému by sa hodila taká oranžová :D Ale aj keby bol odtieň krajší, nič s nanočasticami by som si na tvár alebo telo nedávala. Nano alebo mikronizovaný oxid titaničitý je spracovaný tak, aby vytvoril ultra jemný prášok. Keď sa pridá do krému, nezanecháva biely film na pokožke, a preto je veľmi obľúbenou voľbou výrobcov. Problém však je, že častice sú tak malé, že ľahko prenikajú cez kožu do krvného riečiska, čo spôsobuje mnoho zdravotných problémov. Tu je o tom viac a zaujímavá je aj diskusia, kde píšu, že v dTeste dopadla značka avene veľmi zle http://www.kokosovyolej.net/domaci-ochranny-krem-proti-slnku-z-kokosoveho-oleja/
    Najviac sa mi páči kapsička.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani já neznám nikoho, komu by tenhle odstín padl. :-D Jo jo, o problematice nanočástic v kosmetice jsem toho už taky dost přečetla, sice je krásné, že třeba opalovací krémy potom nezanechávají bílý film na kůži, ale nikdo zatím moc neví, jaký to bude mít dopad na lidský organismus z dlouhodobého hlediska - spíš to vypadá, že ne moc dobrý. A přesto se produktů s tím objevuje čím dál více. :-(

      Vymazat
  11. Tyjo tak to je mazec... :D
    Od Avene mi skvele sedi jejich letni kompakt s Spf 50. Ale teda tomu nanu moc nefandim no... Aspon vim, ze tohle si urcite neporidim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem to dopracovala, místo k utrácení vlastně nabádám lidi k šetření... :-)

      Vymazat