středa 4. listopadu 2015

Marmelády na rty Kivvi

Zdravím všechny u prvního listopadového článku! Sedím sice na zadku doma na Moravě, ale psát dneska budu o kosmetice, která má domov až na dalekém severu, v Lotyšsku, a její název se nápadně podobá jak chlupatému zelenému ovoci z Číny, tak nelétavému ptáčkovi z Nového Zélandu. A tomu se, dámy (a pánové?), říká globalizace! :-)

Marmelády na rty Kivvi

Kivvi Marmeláda na rty Citron (15 ml, cena: 139 Kč)
Obě marmeládky jsem vyhrála v giveaway u Veroniky na blogu Where Tigers Live, které tímto ještě jednou děkuju. Při vymýšlení obalu se vsadilo na jistotu - roztomilou plechovčičkou se toho moc pokazit nedá. :-) Nelíbit se může snad jen někomu, kdo do balzámů nerad sahá prsty. Přiznám se, že to sama nemusím, ale marmelády používám jen doma a tam mám ruce vždycky umyté.

Kivvi Marmeláda na rty Citron

Konzistence marmelád má do těch opravdových hodně daleko, tyto jsou poměrně hutné, teplem prstů ale tak akorát tají a dají se pohodlně aplikovat. A jaká je vůně? Krásná! Citronová marmeládka voní úplně přesně jako citronové bonbony, ale žádné uměliny, takové ty poctivé, sladko-kyselé mlsky. Na rozdíl od nich i od EOSu, tyto nemají žádnou chuť.

Ukázka konzistence

Jak je na tom složení? Popravdě, kdybyste si tuhle marmeládu namazali na chleba, sice by to žádná delikatesa nebyla, ale vůbec nic by se Vám z ní nestalo. Obsahuje totiž samé přírodní složky, pěkně od začátku: bambucké máslo, kyselinu stearovou, olivový olej, kokosový olej, ricinový olej, avokádový olej, makadamový olej, přírodní aroma, vitamin E, arganový olej, olej z pšeničných klíčků, slunečnicový olej, extrakt z květů bezu, měsíčku, heřmánku, macešky a lípy, extrakty z jablek, kiwi, brusinek a šípků, dýňový olej a v citronové verzi je navíc meduňkový extrakt.

Složení marmelády na rty

Kivvi Marmeláda na rty Pomeranč (15 ml, cena: 139 Kč)
Kromě extraktu z meduňky je pomerančová verze navlas stejná jako její citronová kolegyně. Voní zcela nečekaně po pomerančích, ale méně výrazněji. I když mám pomeranče mnohem víc ráda než citrony, raději na sebe patlám citronovou marmeládu.

Kivvi Marmeláda na rty Pomeranč

Když mám Kivvi porovnat s ostatními balzámy, musím říct, že si vedou dost dobře. Po večerním namazání cítím ráno rty vláčné a vyživené, marmelády hydratují a vydrží mnohem déle než již zmiňované EOS balzámy. Samozřejmě, takovou sílu uzdravovat totálně zničené a popraskané rty jako Carmex nemají, ale kvůli tomu parádnímu složení jim to s klidným srdcem odpustím. ;-)


Znáte značku Kivvi? Co jste od ní vyzkoušeli? A jaký je Váš nejoblíbenější balzám? :-)

Mějte se krásně a užívejte podzimu,
Vaše Ilka

P.S. Málem bych zapomněla, kde je seženete: v Brně v Bráně k dětem na Orlí, z e-shopů třeba na Naturals.cz.

22 komentářů:

  1. Vypadá to skvěle, až na to nabírání prsty :-) Stejně zajdu do Brány mrknout na ostatní věci této značky. Líbí se mi totiž složení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zajdi, mají docela široký výběr produktů včetně testerů. ;-)

      Vymazat
  2. No jo, ty plechovčičky jsou prostě super! Já mám kupodivu docela plechovkové balzámky ráda, a teďka mám od Topvetu balzám (řekla bych že s podobnou konzistencí jako tyhle marmeládky) s kokosem a mandlovým olejem. A musím říct, že je čupr ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Topvetu? O té značce už jsem kdysi něco slyšela... kde jsi ho koupila? :)

      Vymazat
    2. Koupila jsem jej v nějaké krámku při návštěvě zlína, ale dá se koupit např i tady: http://www.topvet.cz/Ostatni/Balzamy-na-rty

      Vymazat
    3. Super, díky za odkaz! Dokonce nabízejí osobní odběr... a mám to po cestě do práce... ach jo, neměla bych utrácet. :-D

      Vymazat
  3. vypadá to zajímavě, nikdy jsem o tom neslyšela :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, že jsem Ti rozšířila kosmetické obzory. :-)

      Vymazat
  4. Mě tohle balení hrozně baví a ač je to venku drobet nepraktické, přesto mám podobné balzámky moc ráda! :-) Podobný dělá třeba i Cosmetica Bohemica. Měla jsem hruškovou verzi a je to silně návyková věcička, kterou má člověk chuť sníst! :-D
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cosmetica Bohemica? Tu značku snad vůbec neznám! Ach jo, už je to se mnou fakt špatný. :)

      Vymazat
    2. Tak kecám, znám ji, ale pod názvem Boemi, měla jsem od nich sprcháč a pěnu do koupele, strašně krásně voněly. :-)

      Vymazat
  5. Vypadají super, ale jak jsem psala v komentářích u Lišky, mám balzámů otevřených tolik, že bych si dlouho neměla žádný pořizovat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Závidím to odhodlání a pevnou vůli. :-D Ale víš jak, já si je vlastně nepořídila sama, omlouvá mě to? :-)

      Vymazat
  6. Jejda to jsou tak krásný balzámky!!!! ty plechovčičky jsou prostě k sežrání! A balzámů teda není nikdy dost, bohužel tuhle značku ještě vůbec nemám ozkoušenou. No fotečky mě teda naladily! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, eM! Jsem moc ráda, že se Ti fotky líbí. ♥

      Vymazat
  7. jeej tak o tejto značke som už počula vyzeraju naozaj chutne určite keď ich niekde zazrem hneď po nich siahnem:))

    OdpovědětVymazat
  8. Tak značku neznam :) Ted už teda jo! Mají krásný design výrobku... tím mě prostě dokáže, kdokoliv dostat, ikdyž aplikaci na prst taky moc nemusím. Mám ráda tvoje fotky!
    Nicole
    Soulmates.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, na pěkný design mě taky utáhne kdekdo. :-) A děkuju za pochvalu! ♥

      Vymazat
  9. Značku znám, ale ještě jsem nic nevyzkoušela. To balení je roztomilé, že si alespon jeden budu muset koupit :)). Já mám nejradši asi balzámy Hurraw, ty příchutě jsou prostě dokonalé a navíc i skvěle hydratují!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až trochu pohnu se svou aktuální zásobou balzámů, určitě musím nějaký od Hurraw vyzkoušet! ;-)

      Vymazat