středa 30. prosince 2015

Missha M Magic Cushion

Zdravím Vás u dalšího článku! Trend polštářkových make-upů rychle přišel a co tak sleduju, docela rychle zase odešel. Já jsem od Rendy z blogu Ordinary Life dostala už někdy v září na vyzkoušení Missha M Magic Cushion, a jak se na webu Misshy píše, prý je to "revoluční cushion make-up". S testováním jsem si dala pořádně načas a teď Vám přináším svoje dojmy! :-)

Missha M Magic Cushion

Missha M Magic Cushion (15 g, cena: 531 Kč)
V bílé krabičce se stříbrnými detaily se skrývá něco, co na první pohled asi každému připomene klasický pudr. Nebo tvářenku. Ve skutečnosti se ale v balení nachází polštářek napuštěný lehkým make-upem s extrémně vysokými ochrannými faktory: SPF 50+ a PA+++. Kromě make-upu tam najdete i houbičku a jakési matné zrcátko (v případě nouze poslouží dobře).


Jak už jsem zmínila, konzistence je doopravdy lehoučká. Paradoxně ale s make-upem vyčarujete až vyšší střední krytí. K dispozici jsou dva odstíny - 21 a 23. Já mám ten světlejší a malinko neutrálnější 21. V ruce jsem měla ale i 23 a krom trošičku žlutějšího podtónu v odstínech není skoro žádný rozdíl. Po létě, kdy se mi podařilo trochu opálit, na mě byla dvacet jednička dost světlá, postupně jsem ale vybledla až do té míry, že mi sedí perfektně. :-D

Ukázka odstínu: vlevo na opáleném hřbetu ruky, vpravo na aktuálně vybledlém zápěstí ;-)

Co se vlastností produktu týče, mé smíšené pleti ten make-up prostě sedl. Nemůžu říct, že by nějak extra hydratoval, ale na druhou stranu ani nevysušuje. Stačí ho jemná vrstva, kterou pro svůj odpor k houbičkám nanáším nejdřív prsty, a pak zapracuju do pleti flat top kabuki štětcem H51 od Hakura. Má takový polomatný hedvábný finish a není potřeba ho pudrovat. Zakryje drobné nedokonalosti a vydrží běžný pracovní den (odpoledne přece jenom trochu pudru nanesu). Po obličeji nikam necestuje, večer ho odličuju skoro tolik, co jsem ráno nanesla. Jednu výtku bych ale přece jenom měla: když ho na pleti nechám do pozdních večerních hodin, začne lézt do pórů. To mi BB Cream Perfect Cover (taky od Misshy) vůbec nedělá.


Krátký rozbor složení: na prvním místě voda, hned za ní oxid titaničitý (ten poskytuje vysoký ochranný faktor). Čistě přírodní make-up není a ani si na to nehraje, sami vidíte pěknou sbírku silikonů, které dávají produktů příjemnou konzistenci. O pár řádků dál ale přece jenom něco hezkého je - třeba šípkový, avokádový, olivový, slunečnicový a kalabový olej, bambusová voda, extrakt z kaktusu, vilínu a taky z baobabu (vzpomínáte na Malého prince?). :-) Zmíněn je i kyslík... v čem ten ale není, že? :-D

A co mě ještě zaujalo, na oficiálním českém e-shopu se v popisu produktu uvádí, že make-up obsahuje hydratační extrakt ze tří druhů květin: lotosu (Nelumbo), chrpy polní (Centaurea cyanus) a růže (Rosa). Ve složení na krabičce ale najdete jen tu růži. To samé s oleji. Deklarovány jsou pupalkový olej (Oenothera), olej ze světlice barvířské (Carthamus tinctorius) a slunečnicový olej (Helianthus) - ten tam je. Takže, buď se výrazně změnilo složení celého make-upu, nebo na stránkách mají mylné informace.

Složení make-upu


I přes drobné zaváhání u složení mám kouzelný polštářek od Misshy moc ráda a Vám všem se smíšenou pletí ho bez debat doporučuju k vyzkoušení. Na zimu sice až tak vysoký ochranný faktor možná neupotřebíme, ale na léto to bude teprve paráda! :-)


Znáte Missha M Magic Cushion? Jaký make-up teď používáte?
Napište mi do komentářů, budu se těšit. :)

Mějte se krásně a do nového roku vkročte tou správnou nohou!
Vaše Ilka

P.S. Přikládám i odkazy na další dva články o tomhle make-upu:
Rendy Ordinary Life - Porovnání polštářkových make-upů - Missha X Lancome
Easy on the Eye - Recenze: Missha Magic Cushion make-up

18 komentářů:

  1. O tomhle makeupu jsem četla právě u Rendy a už tehdy mě zaujal a teď se mi to znovu jenom potvrdilo. Určitě bych ho ráda vyzkoušela. Až spotřebuji své zásoby, tak se po něm mrknu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni, jsem zvědavá, co na něj bude říkat někdo další. :-)

      Vymazat
  2. Od této značky nic nevlastním, ale dlouho koukám po jednom BB creamu. Krásné fotky! :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BB krémy od Misshy jsou sázka na jistotu. ;) Moc děkuju za pochvalu fotek! :)

      Vymazat
  3. Tento tip makeupu me celkem dost zaujaj, tak uvidime.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bojuju jen s aplikací, konzistencí je ten make-up super. Jestli ho vyzkoušíš, budu se těšit na recenzi. ;)

      Vymazat
  4. Já se právě těchto asijských produktů ať už BBček, makeupů apod trochu bojím, BB mi dělaly na pleti dost velkou neplechu takže už se dalšího testování bojim :/ I když tohle vypadá moc hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tak to mě mrzí. Já používám BB krémy od Misshy už dva roky a jestli něco, tak se mi pleť spíš zlepšila než zhoršila. Ale chápu, že každému vyhovuje v kosmetickém světě něco jiného. :-)

      Vymazat
  5. Neviem, či by ma neodradila tá trochu náročnejšia aplikácia. Vo všeobecnosti mám radšej tekuté konzistencie makeupu, ktoré jednoducho rozotriem štetcom a zapracujem hubkou len na nose a v okolí. Aktuálne používam Revlon Colorstay, už dlhodobo môj najobľúbenejší makeup :)
    Owl Heaven

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s tou aplikací ze začátku bojovala, teď už mi to přijde jako samozřejmost. :) Revlon Colorstay jsem taky zkoušela, dělal krásnou pleť, ale tak nějak divně chemicky smrděl. :-/

      Vymazat
  6. Já si kdysi dělala chutě na ten BB cream od Misshy, ale pak jsme dostala do ruky BB creamy od jiných značek a byl to taková katastrofa, že mě přešla chuť i na ten jejich.

    O tomhle jejich make-upu slyším poprvé. A musím se přiznat že jen při představ toho polštářku mi stojí všechny chloupky na rukách. vyvolává to ve mě podobné pocity jak ty pěnový make-upy, ke kterým mám fakt odpor :D Ovšem asi si konečně objednám ten jejich BB :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak aspoň něco, Gábi. :-D Z BB krémů doporučuju Perfect Cover, ten je nejlepší. ;-)

      Vymazat
  7. už jsem na něj několikrát koukala a láká mě ho vyzkoušet, jen nevím, zda je by to bylo to pravé ořechové pro mou mastnou pleť. ten koncept se mi ale moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžko říct, já mám pleť smíšenou a sedí mi. Ale vím, že na mastnou pleť je dobrý Perfect Cover, taky od Misshy. Sice nemá tak vyšperkované balení, ale obsah to bohatě kompenzuje. :)

      Vymazat
  8. Mám ho doma, ale to složení mě odradilo. Pochybuji, že se k němu ještě někdy vrátím. Momentálně používám minerální od Lucy Minerals a musím říct, že jsem velmi spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Lucy Minerals se už strašně dlouho chystám zkusit, ale nejsem schopná si vybrat odstín. Jaký máš ty? :)

      Vymazat
  9. To zrcádko není matné, stačí si sundat z toho tu folii :) Taky jsem se nejprve lekla, co je to za laciná náhražka zrcádka, ale je na něm jenom ochranná folie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha! Tak to je super, jsem úplně blbá, na tohle bych nikdy nepřišla. :-D Děkuju! :-)

      Vymazat