středa 13. srpna 2014

Odličovací oleje Saloos

Zdravím všechny u nového článku! Na otázku "Čím se odličuješ?" už více jak půl roku odpovídám, že olejem. Asi Vás nepřekvapí, že to u většiny lidí vyvolává značně udivené reakce: "Proboha, vždyť máš mastnou pleť! Proč na ni přidáváš ještě další olej?" Trpělivě odpovídám, že právě proto, že mám mastnou pleť. Nic jiného než olej pro ni není přirozenější.

Hydrofilní odličovací oleje Saloos

Saloos Hydrofilní odličovací olej Lemon Tea Tree (50 ml, cena: 80 Kč)
Můj úplně první olej od Saloosu. Předchozí pokusy s kokosovým olejem dopadly dost katastrofálně (ano, kokosák opravdu je komedogenní), tak jsem zkusila něco, co má odličování přímo v názvu a je to určené pro mladou problematickou pleť.

Olej dostanete v bytelné skleněné lavičce, která sice krásně vypadá, nicméně na cestování moc praktická není. Verze Lemon Tea Tree nádherně voní po citrónech, maličko cítím i tea tree. Konzistenci bych popsala jako lehký olej (to asi neexistuje, že?).

Co se použití týče, nejdříve navlhčíte kosmetický tamponek nebo houbičku vodou a na to nakapete trošičku oleje. Pomačkáním smícháte a zvesela odličujete. Já vím, je to víc kroků než cáknout na tampon micelárku a nazdar, ale fakt se to vyplatí! Olejem sundáte komplet celý make-up, a to včetně voděodolné řasenky, linek, lip stainů a vůbec všeho, co si umíte představit.

Po dvou měsících s Lemon Tea Tree se mi viditelně zlepšila pleť, a když ji dočišťuji pleťovou vodou, nikdy nesetřu tolik nečistot, jako mi na ní zbývalo po odlíčení micelární vodou od Biodermy.

Složení: Helianthus annuus seed oil bio, Sesamum indicum oil bio, Tocopherol, Ascorbic acid, Ascorbyl palmitate, PEG-40 Sorbitan peroleate, Laureth-4, Parfum*, Linalool**, Limonene**, Citral**, Geraniol**
* směs éterických olejů, ** součást éterických olejů

Hydrofilní odličovací olej Lemon Tea Tree

Saloos Hydrofilní odličovací olej Neutrální (50 ml, cena: 80 Kč)
Když jsem spotřebovala Lemon Tea Tree, sáhla jsem po neutrálním oleji. Primárně je určený pro jemnou a přecitlivělou pleť, ale i té mojí sedl jako prdel na hrnec. Vůbec nijak nevoní, odličuje úplně stejně dobře jako olej předchozí.

Složení: Helianthus annuus seed oil bio (slunečnicový olej bio), Sesamum indicum oil bio (sezamový olej bio), Tocopherol (vitamín E), Ascorbic acid (kyselina askorbová = vitamín C), Ascorbyl palmitate (askorbylpalmitát), PEG-40 Sorbitan peroleate, Laureth-4

Hydrofilní odličovací olej Neutrální

Saloos Hydrofilní odličovací olej Tea Tree - Manuka (50 ml, cena: 80 Kč)
Momentálně používám olej v kombinaci Tea Tree a Manuka. Nutno podotknout, že s velkým sebezapřením. Kupovala jsem ho naslepo přes Parfums.cz stejně jako předchozí dva, ale nějak jsem si neuměla představit, jak může vonět manuka, nebo chcete-li, balmín metlatý. Nebudu chodit kolem horké kaše, smrdí to strašně, nejvíc mi to připomíná sladkokyselé zatuchlé jehličí. Myslím, že kdyby mi v koupelně shnila kupka jehličí ještě s něčím dalším, bylo by to cítit přesně jako Tea Tree - Manuka. :-D

Okamžitě jsem kontrolovala, jestli nemám nějaký prošlý kousek, ale trvanlivost je až do ledna 2015. Před prvním použitím jsem v oleji viděla drobné bílé tečky, ty se ale po zatřepání rozpustily. Takže těžko říct, co je špatně.

Složení: Helianthus annuus (BIO), Sesamum indicum (BIO), Tocopherol, Ascorbic acid, Ascorbyl palmitate, PEG-40 Sorbitan peroleate, Laureth-4, Parfum*, Limonene**
* směs éterických olejů, ** součást éterických olejů

Hydrofilní odličovací olej Tea Tree - Manuka

Ukázka konzistence

Detaily uzávěrů

Kromě posledního oleje jsem s nimi spokojená a ten neutrální si pravděpodobně koupím znova. A doporučím ho i každému, kdo si chce odličování oleji taky vyzkoušet. Žádný hydrofilní olej od Saloosu nemá certifikaci přírodní kosmetiky CPK BIO, protože obsahuje emulgátor PEG-40 Sorbitan peroleate. Tato látka je ve složení k tomu, aby pojila složky na bázi oleje a vody. Samotná sice není klasifikována jako nebezpečná, ale může obsahovat zbytky ethylenoxidu, který je potenciální karcinogen. Záleží na každé z Vás, jestli to pro Vás bude dost pádný důvod k tomu oleje zavrhnout. Pro mě není, oleje mi vyhovují a ten jeden PEG jim odpustím, minimálně do té doby, než na odličování najdu něco lepšího. :-)



Čím se odličujete Vy? Zkoušely jste oleje?

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

42 komentářů:

  1. Ano, Hydrofilní odličováky od Saloosu jsou nejlepší :-) Mám už několikáté balení, pokaždé si kupuji jiné vůně, a nevidím mezi nimi nějaký větší rozdíl, všechny odličují skvěle :-) Teď mám v merku odličovák od Hadka, tak uvidíme, jak si povede ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsme zajedno, Claire. :-) Na odličovák od Hadka mrknu, musím si udržovat přehled. ;-)

      Vymazat
  2. Ahoj Ilko,
    naposledy v ČR jsem si pořídila meduňkový a jsem z něj dost rozpačitá. Složení jsem předem nečetla (moje chyba) a pak jsem se divila. Čekala jsem, že v něm bude výtažek z meduňky... esenciální olej... cokoli. Ale kdo to kdy viděl, aby meduňkový produkt obsahoval meduňku, že? Stejně jako aby tea tree odličovák obsahoval tea tree, že? Čekala bych, že takový produkt je určený na mastnější pleť právě díky obsahu tea tree... Ze stejného důvodu jsem si místo něj vybrala meduňku, protože jsem se bála, že tea tree by mě vysušoval - ale to asi těžko, když žádný neobsahuje! PEG bych ve finále překousla, ale tohle je podlý marketingový tah a na to já nehraju. Jinak olej funguje dobře, svoji lahvičku dopotřebuju, ale pak jdu zpět k Apricot Clensing Oil od Silk Naturals.
    Měj príma den!
    x

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Romi, podle mě to tea tree obsahuje, vážně ho z toho oleje cítím, ale ve složení je schovaný pod souborem "parfum" - to je pak dovysvětleno jako směs éterických olejů, kam tea tree oil určitě patří. Jinak taky nemám ponětí, proč by se to jmenovalo Tea Tree a ve složení se tím nepochlubili... vůbec mi to nedává smysl. :-/

      Vymazat
  3. Momentálně odličuji mickou od Nivey, ale od Saloos jsem měla olej Růžové dřevo a byl skvělý, přemýšlím, že bych si ho za někdy koupila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těším se, až spotřebuju ten Tea Tree - Manuka, abych mohla vyzkoušet nějaký, co bude vonět aspoň o trochu líp. Růžové dřevo je asi spíš pro suchou pleť, ale možná by zase sedlo i té mé divné. :-D

      Vymazat
    2. Jj, růžové dřevo je spíše na suchou pleť, ale bylo parádní. Na mastnější je prý dobrý ten levandulový, ale ne každý má rád vůni levandule :-D

      Vymazat
    3. No, hádám, že nakonec stejně vsadím na jistotu a koupím znova ten neutrální. Anebo něco úplně jiného. :-)

      Vymazat
  4. Veru oleje na odličovanie som doposiaľ neskúšala, najradšej mám micelárne vody, momentálne používam Eucerin a tiež rada používam aj odličovacie gély. Odličovacie mlieka nemám rada, pretože na mojej pleti zanechávajú mastný film. Tiež mám mastnú pleť a olejov sa bojím práve kvôli tomu, aby po nich pleť nebola ešte viac mastná. Avšak v poslednom čase som začala svoj postoj prehodnocovať a vysadila som čistiace gély, pretože za tie roky, čo som ich používala nepriniesli žiaden efekt, či drahé alebo lacné, skôr sa mi zdá, že pleť trochu zhoršovali a naviac možno fakt zbytočne vysušovali. Teraz si čistím pleť mydlom Dove a je to oveľa lepšie. Na nejaký olej Saloos sa už dlhší čas chystám, chcem skúsiť nejaký telový proti striám, ale neviem sa rozhodnúť, nevieš mi nejaký odporučiť?Taký aby aj pekne voňal a aby sa do pokožky vstrebal, nemám nejakú extra suchú pokožku, takže neviem, ktorý by bol ten naj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně Ti rozumím, ale chce to jen přenést se přes to, že si dáváš na obličej olej. Z těchto hydrofilních na odlíčení můžu doporučit hlavně ten neutrální. A co se týče oleje na tělo, tak to bych sáhla po tělovém a masážním oleji Saloos Antistri. Ten je určený přímo na pokožku se striemi a navíc je 100% přírodní. :-)

      Vymazat
  5. Mě přiznám se oleje na odlíčení tolik nevyhovují, to raději balzámky, a tady by mi vadilo ne plně přírodní složení :/ ale zas cena je fajn.
    No každopádně krásné fotky jako vždy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu, Jani! Já jsem ještě žádný balzám na odlíčení nevyzkoušela, ale chystám se to napravit. ;-)

      Vymazat
  6. odličovací oleje jsem zatím nezkoušela, ale mám levandulový od Saloosu a krásně hydratuje a voní, jsem spokojená :)

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ten jsem zase nezkoušela já, ale věřím, že je moc dobrý. :)

      Vymazat
  7. Já je nakonec nahradila úúplně obyčejným olivovým olejem a chválím si, nehledě na úsporu peněz, čisté složení a multifunkčnost :-) (vlastně v sobotu o něm bude článek, třeba na něj narazíš). U Saloosu mi vadilo rychlé ubývání a vůni nijak k odlíčení nepotřebuji :)
    Máš nádherné, luxusní fotky. Mohla bys pracovat pro eshopy (ale to asi už nejspíš děláš viď, fotografko :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak olivový olej jsem na odličování ještě nezkoušela. A vůbec to nezní špatně! Počkám si na článek. ;-)
      Moc děkuju za pochvalu, mám z každé doopravdy velikou radost a asi nikdy mi to nezevšední. I když jsou pro někoho produktové fotky nudné, mě baví vychytávat nejvhodnější denní světlo a hrát si rozestavěním tak, aby to nebylo pořád jen to stejné dokola. Pro žádný e-shop nepracuju, vlastně i spolupráce za účelem recenze a nafocení daných věcí, které jsem přijala, spočítám na prstech jedné ruky. Ale jsem za to vlastně i ráda, blog ani focení kosmetiky mi není povinností, pouze zábavou a zpestřením. :-)

      Vymazat
  8. Teda teď jsi mě opravdu překecala :) Já kolem odličovacích olejů chodím už dlouho, několikrát jsem už měla olej v košíku, ale dosud jsem odolala.. no při další návštěvě drogérie už se nebudu bránit a beru! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, to mám radost! A doufám, že s ním budeš spokojená. ;-)

      Vymazat
  9. Super recenze! :-) Lemon Tea Tree jsem také kdysi měla a vyhovoval mi dost. Vlastně ani nevím, proč ho nepoužívám i teď. Jinak je fakt, že kokosák mi taky trochu ucpával póry, ten zas má svoje místo na mých vlasech. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! A souhlasím, kokosový olej je na vlasy super, na pleť ho už ale dávat nebudu. ;-)

      Vymazat
  10. Měla jsem ten neutrální a také s ním byla moc spokojená, teď používám na oči dvoufázový odličovač a na pleť odličovací mléko :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že i někomu dalšímu vyhovoval. :-)

      Vymazat
  11. Saloos oleje jsou skvěle. Já měla podobný tomu lemonu, ale byl proti celulitidě :) Ne že bych pak pozorovala nějaké extra zlepšení, ale kůže byla heboučká jak dětská prdýlka :-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumím, já teď zkouším přírodní krém proti celulitidě a minimálně pro ten super pocit hebké kůže ho mám ráda. I když taky moc nevěřím, že bez cvičení a správného stravování krém něco zmůže. :-)

      Vymazat
  12. Já jsem měla ten odličovací olej a byla jsem s ním naprosto spokojená. Akorát jsem ho nějakým způsobem rychle vypotřebovala :D.. Asi po něm znova sáhnu :)
    Na mém blogu probíhá *GIVEAWAY* o bělící pásky na zuby od CREST, přijď se podívat a zasoutěžit!♥ Budu moc ráda, když se přidáš :) Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně vydrží jedna lahvička dva měsíce při každodenním používání, snažím se s nimi šetřit. :-)
      Děkuju za pozvání, ráda se podívám.

      Vymazat
  13. Tak ještě že ten poslední jsem nikdy neměla, tu "vůni" bych nechtěla cítit. :D Sama mám už hoodně dlouho Saloos hydrofilní odličovací olej Bergamot (velké balení, v takové té plastové obří láhvi) a už mě ani nenapadlo koupit jinou vůni, jsem s ním 100%spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bergamot jsem ještě nezkoušela, píšu si ho na seznam. A plastová obří láhev? To jsem ještě neviděla, musím si to najít!

      Vymazat
  14. ochám nad fotkama! jinak jsem jeden měla, levanduli, ale nějak mě nechytl, na oči mi nešel, nemám ráda tu "mlhu" a moc to moje silné líčení nezvládal, no a na obličej jsem ho z nějakého důvodu nedávala... ale asi časem zkusím ten tea tree! já si totiž dávám na noc bio argan revital a asi jsem si řekla, že už bych byla přeolejovaná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, ale vždyť ty sama máš fotky u kosmetiky ještě hezčí! Lemon Tea Tree i Neutrální určitě doporučuju. :-)

      Vymazat
  15. S oleji na odličování zatím žádnou zkušenost nemám, ale mám je na seznamu už delší dobu. Ale pořád jsem si nějak nebyla jistá. Tak jsi mě tímto článkem dodala velkou chuť nějaký si konečně pořídit. A je fajn vědět, které vůni se vyhnout, díky za varování. :-) A k tomu nanášení na navlhčený tamponek - jak moc ho vlhčíš? Úplně namočíš nebo třeba jen pokapeš vodou? Já tohle vždycky nechápu, když třeba někde čtu, že tělové oleje aplikovat po sprše na vlhkou pokožku. Asi to zní divně, ale mně to fakt není jasné :-D Jak, na vlhkou? Hned po sprchování na mokrou? Jak docílit "vlhké" pokožky, jaksi nevím - buď se neutřu a pokožka je mokrá anebo se utřu a je suchá, neumím nic mezi. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, odličovací oleje určitě za vyzkoušení stojí. :-) Tamponek vždycky úplně namočím pod proudem vody a vyždímu, aby z něho voda nekapala, ale zároveň zůstal mokrý. Kápnu na něj olej a promačkám, aby se smísil s vodou. Zní to složitě, ale po týdnu nebo dvou už je to tak automatické, že Ti to ani nepřijde.

      A co se týče tělových olejů, normálně se osprchuju, minutku počkám, než ze mě steče voda (fázi "stojím jak trubka a čekám, až okapu" bytostně nesnáším :-)) a namažu se olejem.

      Vymazat
    2. Díky za info, určitě vyzkouším. :-)

      Vymazat
  16. Taky olej ráda používám, ale dělám to trochu jinak. Napustím si do umyvadla trochu horké vody, kápnu olej, namočím žínku, přiložím na obličej, nechám chvilku působit a umyju. To opakuju do čista. Vyhnu se té mlze v očích, jak někdo zmiňoval a mám pocit, jak to působí do hloubky.
    Z pleťových olejů na problematickou pleť můžu doporučit Rosalinu ... voní po růžích. Jako odličovák ji myslím nedělají, tam používám nejčastěji levanduli, růžové dřevo, nebo ten neutrál. Jinak Saloos dělá vše i ve větších baleních ... jen málokdo to bere ... je třeba se zeptat. Cenově je to výhodnější než malé balení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajímavá metoda, určitě to vyzkouším, díky! A po Rosalině se podívám, myslela jsem, že růže je spíš pro suchou a citlivou pleť, ale asi jsem se pletla. Už mám koupené právě to velké balení neutrálního oleje, 200 ml mě na Parfums vyšlo na necelé dvě stovky, takže jsem maximálně spokojená. :-)

      Vymazat
    2. Nejlíp se podívat přímo na stránky Saloosu, sice z nich občas šílím, jak to maj nepřehledný, ale je tam hezky popsáno, co na co :-) ono většina eterických olejů má tak trochu antiseptické účinky a ten odličovák má myslím pro všechny stejný základ, tak tam je to asi fakt jen o preferenci vůně, u těch pleťových olejů se už liší složení těch základních olejů, tak tam je potřeba si víc vybírat, aby to sedlo.

      Vymazat
    3. Jo a Rosalina není růže, jen podobně voní ;-) ... nesmrdí jako tea-tree, ...

      Vymazat
    4. Stránky Saloosu právě projíždím. ;-) Z těch odličovacích olejů mi nejvíc sedl ten neutrální, parfemace mi u něho ani nechybí. A jen co spotřebuju něco ze svých zásob, vyberu si nějaký pleťový olej. :-) Děkuju za přínosné komentáře!

      Vymazat
    5. Aha, moje chyba. :-D Tea tree mi docela hezky voní, jsem asi divná, vím o tom. ;-)

      Vymazat
  17. No, já na eterických olejích ujíždím, a mám zásobu, tak není problém si "doparfémovat" podle potřeby. Tea-tree mi nechybí, na spáleniny je nepřekonatelný, tak ho mám v kuchyni, aby byl po ruce ;-)

    A bez levandule taky nemůžu existovat ... ta je skoro na všechno.

    Ale jako pleťovku miluju růži ... prostě péče i "parfém" v jednom ;-)

    ... jinak fajn blog ... kápla jsem na něj dnes, tak pročítám ... baví mně ty chemický "okénka" . Líbí se mi, když někdo ví, o čem píše :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ráda skoro všechny parfemace, kromě levandule. :-) K té mám takový neutrální vztah, když se jí můžu vyhnout, tak to udělám. :-D A moc děkuju, chemická okénka jsou výsledkem degenerace ze školy, studium chemie člověka poznamená.

      Vymazat