středa 27. května 2015

Schwarzkopf BC Oil Miracle

Ahoj všem! Možná si ještě někdo z Vás pamatuje, jak jsem tu kdysi dávno vychvalovala vlasové hedvábí od CHI (celý článek tady). Opěvovala bych ho určitě i nadále, kdyby výrobce nenapadla geniální myšlenka na změnu jeho složení. Ze super účinného pomocníka a zachránce všech vlasů tak pánové v Americe udělali hustší vodičku, která nesvede absolutně nic. Naivně jsem si myslela, že je to jen chyba jednoho balení. Bohužel nebyla, a tak jsem CHI přestala kupovat. A začala jsem hledat něco nového.

Schwarzkopf BC Bonacure Oil Miracle Barbary Fig Oil & Keratin Restorative Treatment

Schwarzkopf BC Bonacure Oil Miracle Obnovující kúra (100 ml, cena: 229 Kč)
Po fůře vyhozených peněz a vyzkoušených olejíčků jsem to něco konečně našla. Z e-shopu Pro-vlasy.cz jsem si objednala obnovující kúru od Schwarzkopf s mikro keratinem a olejem z opuncie mexické (opuncie či nopál je rod rostlin z čeledi kaktusovité). V krásné fialové papírové krabičce se skrývala lahvička se sto mililitry oleje.


Hned po otevření si mě absolutně získal vůní, nic podobného jsem ještě nikdy necítila a nemyslím si, že bych to dokázala správně popsat. Jako by jemné ovocné tóny doprovázely exotické květiny právě rozkvetlé pod těmi nejostřejšími paprsky slunce. Hrozně mě mrzí, že olej ve vlasech vydrží vonět jen krátce, v řádu několika hodin, a ta úžasná vůně se pak kamsi vytratí. :-(

Ukázka konzistence

Konzistenci bych zaškatulkovala jako středně hustý olej. Není se vlastně čemu divit, na prvních místech ve složení jsou dva silikony. Za nimi následuje hydrolyzovaný keratin, olej ze semen opuncie, parfemace, olej z meruňkových jader, linalool, limonen, geraniol, citronellol a kumarin - toxin se sladkou vůní, který se spoustu let využívá při výrobě parfémů.

Složení oleje


Olejíček používám čtyři měsíce (pořád jedno balení), nanáším ho do délek vlhkých vlasů hned po umytí, trochu to profouknu fénem a nechám volně doschnout. Pozoruju, že mám vlasy silnější, hladší a lesklejší (díky, milé silikony!), vypadají zdravěji, nelámou se. Nejsou nijak zatížené, tím, že olej nedávám ke kořínkům, se ani rychleji nemastí. Pro krásnou vůni a především pro to, že doopravdy s vlasy něco dělá, ho rozhodně doporučuju! A komu by se opuncie zdála příliš cizokrajná, Schwarzkopf nabízí i variantu s růžovým, marulovým nebo arganovým olejem. :-)


Používáte nějaký olejíček na vlasy? Znáte řadu Schwarzkopf BC Bonacure?

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

16 komentářů:

  1. Ten je krásně fialový! :))
    Jinak používám olejíček od Alverde, vlasy mám docela suché a tenhle pomáhá. Je to víceméně směs olejů a není v něm silikon, což mi vyhovuje. I když proti silikonu do konečků nic nemám... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, skoro je mi až líto, že fialový je jen obal a krabička. :-D
      A od Alverde máš ten vlasový olej s mandlovým a arganovým olejem nebo nějaký jiný? :-)

      Vymazat
  2. Přiznám se, že mě nejvíc zaujal design lahvičky - vypadá fakt dobře!
    Dlouhou dobu jsem žádné olejíčky nepoužívala, ale v poslední době mi docela vyhovují ty z Avonu a dnes jsem vyzkoušela olejíček (bohužel jen ze vzorečku :/) od Kérastase a myslím, že ho nutně potřebuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obal prodává, mně se taky moc líbí. ;-) Od Avonu jsem olejíček měla, neviděla jsem žádné výsledky. Ale Kérastase jsem vyzkoušet nestačila, přece jenom mám ještě mezery. :-D

      Vymazat
  3. Zatiaľ som skúšala len oleje z drogérie a arganový od Avonu a ten od Avonu sa mi zdal najlepší, robil vlasy takými jemnými, inak pekne vonia Balea a vlasy vie uhladiť a aj trochu ochrániť pred stočením vlasov v daždi Syoss, ale nie som nejako extra spokojná s výživou vlasov ani pri jednom zo spomenutých olejov, takže určite budem hľadať dalej. Mám dve vzorky Biosilku a ten sa mi zdá skvelý, ale zatiaľ ho používam pomenej, míňam oleje a osvedčili sa mi ako náhrada sprejových kondicionérov, dobre sa mi po nich rozčesávajú vlasy a aj rýchlejšie uschnú.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem od Avonu zkoušela dokonce dva různé, ale ani jeden nebyl žádné terno. Osobně nemám problém se stáčením vlasů, mám je pořád rovné jako hřebíky. :-D Spíš jsem hledala něco, co mi pomůže s vysušenými a roztřepenými konečky (na ty platí teda jenom nůžky, to už vím) a Schwarzkopf u mě zabodoval nejvíc. :-)

      Vymazat
  4. Olejíčky jsem dřív používala hodně, moje konečky by bez nich nepřežily. Ted už je ale nepoužívám, i když jak čtu tento článek, mám docela chut si ho koupit :-) Snad neuškodí zdravým konečkům :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem Tě nalákala! ;-) A řekla bych, že ani zdravým konečkům určitě neuškodí. :-)

      Vymazat
  5. Achjo, chtěla jsem si ho objednat a už je vyprodaný :(. To je přesně něco co potřebuju! Já právě měla asi před rokem ten CHI a moc mi nevyhovoval. Tedy spíše, nevšimla jsem si žádné změny.. a od té doby jsem používala jen suchý olej, který nanáším každý večer..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se v tom e-shopu zobrazuje, že je stále k dispozici, jak malé balení 5 ml (odkaz), tak plné balení těch 100 ml (odkaz). Zkus se na to ještě mrknout. :-)

      Vymazat
  6. Ráda používám sérum od Avonu, to zelené, nesmí mi doma chybět, ale toto nevypadá vůbec špatně, ráda zkouším nové věci...děkuji za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co, mám radost, že pro Tebe byla recenze užitečná! :)

      Vymazat
  7. Já teď používám Kérastase Elixir K Ultime. Předtím jsem měla arganový olej dovezený z UK a ten je dle mě zatím nej. :)

    http://meinmanyways.blogspot.cz/2014/03/tekute-zlato.html

    Ela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za odkaz na článek, hned jsem se na to dívala. Sama jsem nějaký arganový olej taky zkoušela, ale nějak divně byl cítit, moc mi to nelíbilo. Škoda, že ten Organix, o kterém jsi psala, se v ČR zřejmě nedá koupit.

      Vymazat
  8. ja teraz nepoužívam žiadny olejček, ale asi sa po tomto pozriem, lebo vyzerá skvele :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, pokaždé mi udělá děsnou radost, když je recenze pro někoho užitečná! :-)

      Vymazat