středa 6. února 2013

Pirotecnia Ricardo Caballer

Zdravím Vás u dalšího fotkami zamořeného příspěvku! :) I když, co jiného byste ode mě taky měli čekat, že jo? Tentokrát se vrátíme o osm měsíců zpátky, ke středě 30. května 2012. Čím byla tak výjimečná? U Brněnské přehrady se konal další soutěžní ohňostroj přehlídky Ignis Brunensis. Ale popořádku...


Už od rána jsem totálně vynervovaná. Z minulého ohňostroje jsem si přinesla JEDNU koukatelnou fotku, zbytek hyzdil obří strom, který mi zakrýval výhled. Jo, když se výběr vhodného místa nechá na poslední chvíli, dopadne to blbě. Vždycky.

Vím, že dneska už stejnou chybu neudělám - nové, lepší místo jsme jeli vybrat už za světla, takže pojedeme na jistotu. Tak proč se cítím jako blázen, který vůbec neumí zacházet s foťákem? Popáté zkontroluju nabitou baterku, stativ nachystaný u dveří (na jeho zapomínání jsem specialistka) a potřetí jdu hadříkem očistit objektiv.

Doma nevydržím, musím ven. A tak vyrazím na opravdu dlouhou procházku, abych se odreagovala a vyčistila si hlavu. Vracím se kolem sedmé, posté všechno zkontroluju a čekám. Krátce před devátou konečně vyrážíme směr přehrada.

Moje napětí se stupňuje, tlak mám tak 180 na 90, lehce infarktový stav, blížíme se k místu, které jsme si vyhlédli na zaparkování. Je obsazené! Jedeme dál, podaří se nám upíchnout auto na parkovišti, kam nás naviguje sympatický pan policista.

Vyskakuju z auta, div se nepřerazím o vlastní nohy a metu si to na místo, odkud budu fotit. Zakempím, půl hodinky šteluju stativ, chystám pana foťáka na akci. Nastavuju čas, clonu a sem tam si vzpomenu, že mám i dýchat.

Hotovo, nachystáno, všechno může začít. Ehm, no... s naší časovou rezervou sedím na trávníku tři čtvrtě hodiny, než konečně - začíná to! Hudba se line ze tří různých míst a z pontonu na hladině vyletují první světlice... a pak... NIC. Pamatuju si až tak posledních deset minut cesty domů, kdy spokojeně sedím na sedadle spolujezdce, zrcadlovku držím na klíně jako největší poklad a usmívám se od ucha k uchu. :-D Zvládla jsem to! Teď ještě aby ty fotky vypadaly aspoň způlky tak krásně jako celá show. :)














Aby bylo jasno, před "normálním" focením tolik nevyvádím, tohle byla výjimka. :-D Je to prostě jenom jednou za rok a kvůli mně nic opakovat nebudou. (A proto nemůžu fotit svatby, prostě bych na to neměla nervy.) xD

Jak se Vám tyhle fotky líbí?
A co vy a ohňostroje? Máte je rádi nebo ne?

Mějte se krásně,
Ilka

7 komentářů:

  1. Úžasné. Ten ohňostroj vypadá jako malovaný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Naživo to bylo samozřejmě stokrát lepší, ale aspoň takhle, pro vzpomínku... ;-)

      Vymazat
  2. Mám k ohňostrojům velice rozporuplny vztah.
    Fotky jsou nádherné, o tom žádná.nejvic se mi líbí poslední dvě:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, naprosto respektuju, že ne každý je z ohňostrojů tak odvařenej jako já. Vím dobře, jaké obrovské peníze to stojí, jedenáct let jsme měli doma hafana, který se mohl zbláznit, jen když slyšel střílet myslivce v lese a každý Silvestr pro něho byl utrpení... jsem ale ochotná pro tu krásu ohňostrůjcům odpustit. :)

      Vymazat
    2. ano, je to fakt moc hezké, to souhlasím...
      nejak se mi ale vzdycky, kdyz vidim ohnostroje, vybavi asi tak sto mist, kam by se daly tyhle prachy nalejt... a to teda prosim nepocitam svou vlastni kapsu:D

      Vymazat
  3. Miluji ohňostroje a tvoje fotky mi opět připomněly jak jsou úžasné!
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat