úterý 21. května 2013

Hakuro versus Sigma

Kde se vzaly, tu se vzaly... polské štětce Hakuro zčistajasna ovládly svět beauty blogů. Jsou kvalitní, cenově dostupné a od 12. března letošního roku si je můžete objednávat z českého e-shopu. Poprvé jsem o nich četla u Rendy, ale byla jsem spokojená se svou základní sadou od Sigmy a nové štětce jsem nehledala. Čím víc jsem líčila, tím jsem si byla jistější, že potřebuju další štětce... no a volba padla právě na Hakuro.

Všechny tři mé úlovky

Hakuro H51 (cena: 229 Kč)
Flat top kabuki, ideální společník do boje s jakýmkoliv make-upem, v případě nouze i s pudrem. Žádný jemu podobný štětec jsem v zásobě neměla (i když jsem byla odhodlaná koupit sadu kabuki od Sigmy - díkybohu, že jsem to neudělala!). Podle oficiálního webu má rukojeť vyrobenou ze dřeva, já bych ale pocitově tipla, že je to dřevo potažené matným černým plastem nebo silnou vrstvou nějakého nátěru. Za volbu matného povrchu ode mě každopádně dostává Hakuro palec hore. :)

Štětiny jsou sice syntetické, ale přesto úžasně jemné. A teď potlesk prosím... po prvním, pátém, ani desátém mytí tenhle štětec nepustil ani chlup. Když jsem poprvé umývala (v jemném dětském šamponu, podotýkám) štětce od Sigmy, málem jsem obrečela, kolik z nich vypadalo chlupů a měla jsem sto chutí je reklamovat.

H51 mi skvěle slouží k nanášení tekutého make-upu nebo BB krému, osvědčilo se mi ale vždycky před použitím štětec pokapat trochou vody, protože jinak "sežere" zbytečně moc, ať už make-upu, nebo bíbíčka. Na pleti vytvoří krásně přirozený finish, chce to nejdřív trochu cviku, ale pak je líčení s ním otázkou chvilky. ;-)

Oficiální fotky H51 - zdroj

Hustě naskládané štětinky při detailním pohledu

Hakuro H77 (cena: 115 Kč) a Sigma E40 Tapered Blending (cena: $12.00, asi 240 Kč)
Čím začít... asi tím horším, že? :-D To je v tomhle případě k mému velkému zklamání Sigma. Při mytí mi z něho vypadala už víc jak čtvrtina chlupů (za půl roku pravidelného používání) a co je horší, během líčení se štětinky lámou, padají do očí nebo prostě zůstávají přilepené někde uprostřed mého uměleckého díla. Za to ten štětec nenávidím!

Několikrát jsem zkoušela osvědčený trik na změkčení chlupů, a sice po umytí nanést na štětec ještě regenerační kondicionér na vlasy. Všechny štětce jsou po něm nádherné, ale tenhle ne, nic se nezmění.

Výběr dalšího Hakura byl tedy poměrně jasný - chci něco kvalitního na ztrácení stínů. V nabídce na mě mrkala H77, opět s dřevěnou rukojetí. Vlas je přírodní, z kozy, střižen více do špičky než původně kulatá, teď absolutně rozježená, Sigma. Díky tomu, že je Hakuro měkčí a jemnější, nesedře stíny z víčka, ale doopravdy splní to, co slibuje: rozetře hranice mezi jednotlivými barvami.

Odrbaná Sigma (nahoře) a Hakuro (dole)


Oficiální fotky Hakuro H77 - zdroj

Hakuro H78 (cena: 115 Kč) a Sigma E30 Pencil (cena: $10.00, asi 200 Kč)
Tady se síly konečně trochu vyrovnaly, Sigmu bych hodnotila jen jako nepatrně hrubší a taky víc postupně sestříhanou do špičky než Hakuro. H78 má přírodní štětiny, tentokrát z poníka, je extra jemná a velmi přesná. Rukojeť je stejná jako u předchozího štětce.

Na oficiální fotce působí Hakuro trošku huňatěji, než ve skutečnosti je, ale na kráse a funkčnosti mu to nic neubírá. Pokud bych si musela vybrat mezi Sigmou E30 Pencil a Hakurem H78, sáhla bych po Hakuru. Bez váhání. :)

Sigma (vlevo) a Hakuro (vpravo)


Oficiální fotky Hakuro H78 - zdroj

Děkuju všem, kteří se prokousali až na konec článku, máte můj obdiv! ;-)
Všechny připomínky, dotazy nebo cokoli, co máte na srdci, směřujte do komentářů.

Mějte se krásně,
Ilka

16 komentářů:

  1. Já teda nejsem žádný "štětcový" odborník, ale ty Hakuro vypadají vážně moc dobře. A navíc jsou za přijatelnou cenu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nejsem odborník. ;-) Ale za Hakuro bych momentálně strčila ruku do ohně. :)

      Vymazat
  2. Mé první lepší štětce byly naštěstí rovnou Hakuro. Na minerální makeup jsou úžasné. Hrozně si užívám líčení s nimi, hlavně tu jemnost. Ach!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím! ;-) A trefila jsi to skvěle hned napoprvé, to Ti trošku závidím.

      Vymazat
  3. Na Hakuro si právě syslím :) Shodou okolností chci oba dva štětce na oči, které máš ty, tak jsem ráda, že se můžu těšit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to přeju, ať úspory rychle narůstají a brzy se z nich taky můžeš radovat! :-)

      Vymazat
  4. Při čtení začínám mít pocit, že "nutně potřebuju" pár nových štětců :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ehm, no... a ne snad? :-D Kvalitní štětce jsou základem kvalitního líčení! ;)

      Vymazat
  5. Chrochtám blahem a zároveň tě nenávidím:D

    Pár dní jsem bez počítače a objeví se tu takový článek!!!

    Ať se jde Sigma vycpat - cha cha:DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ideální kombinace! :-D Kdybys věděla, jak dlouho jsem tenhle článek chystala a předělávala... :)

      Vymazat
  6. Rukojeť je opravdu dřevěná lakovaná, odřízla jsem ji pilkou při "cestovní" úpravě :) A makeup mi nežere vůbec, díky té hustotě a pevnosti štětin se do něj skoro nezasákne a rozetře i do velmi tenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak to je drastický řešení, uříznout kus rukojeti! :-D Asi by mi to bylo líto. :)

      Vymazat
  7. Hakuro štětce mi přijdou jako nejlepší, o kterých jsem zatím slyšela a že jsem jich už porovnala dost. Mám v plánu si je co nejdříve zakoupit, jen je škoda, že nikde neseženu celou sadu. Také bych se chtěla zeptat, jaké štětce jsou ty nejzákladnější, co by každá žena, která chce dobře vypadat, měla mít.???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za Hakuro bych po čtyřech měsících soustavného používání dala ruku do ohně. :) A nejzákladnější štětce... když to vezmu podle sebe, při obyčejném denním líčení se neobejdu bez štětce na pudr (Hakuro H55), na tvářenku/bronzer/rozjasňovač (H21) a štětců k líčení očí - základního na stíny (H70 nebo tenčí H78) a blendícího k jejich správnému "ztrácení" (H77). Jako nadstandart bych do sady přidala plochý kabuki (H51), co úžasně zapracuje make-up do pokožky, a pak možná i přesný štětec na linky (H85), který se dá využít také k dokreslení/zvýraznění obočí anebo k přesnému nanášení rtěnky. Není to samozřejmě nic přesně daného, pouze píšu, co bych si vybrala já. ;-)

      Vymazat
    2. Mockrát děkuji za odpověď, přesně ty, co jste napsala jsem si předem vytipovala :)

      Vymazat
    3. Není vůbec za co, jsem moc ráda, že jsme se ve výběru tak hezky shodly. ;)

      Vymazat