neděle 4. srpna 2013

Mydlím, mydlíš, mydlíme

Koncem května jsem si u Bebe na blogu Růžový chroust přečetla článek o mýdlech z Mýdlotéky U Tří lilií. A prostě mi to nedalo, překonala jsem odpor, který jsem si k tuhým mýdlům vybudovala během své docházky na gymnázium a po konzultaci s paní (nebo slečnou?) Eliškou si koupila rovnou dvě mýdla. Poctivě mydlím skoro dva měsíce a výsledky? Ty fakt stojí za to. :)

Celý můj skromný nákup

Sen noční můry z Mýdlárny U Dvou koček (90 g, cena: 87 Kč)
Meduňkové mýdélko s nádherným obalem. Bylo mi líto ho vůbec začít používat, ale když už jsem si ho koupila... Začátky byly krušné, po všech těch sprchových gelech jsem nebyla schopná se celá namydlit něčím v tuhé podobě, mýdlo mi neustále padalo z ruky a polovinu času jsem trávila naháněním malého kvádříku po celé vaně.

Po týdnu používání se to nějak zlomilo a začala jsem si mydlení naplno vychutnávat. Celá koupelna se vždycky naplní příjemnou meduňkovou vůní a i já voním jako vymáchaná v odvaru babky bylinkářky.

Bála jsem se, že mi mýdlo kůži vysuší, ale není tomu tak. Nemám ji o nic sušší než při používání klasických sprchových gelů. Slibované sladké snění mi meduňková vůně nepřinesla, ale to je u mě docela těžký oříšek, protože spím málo a tak nějak všelijak. Každopádně, se Snem noční můry jsem spokojená. ;-)

Sen noční můry

Složení

Jílové srdce a Sen noční můry

Jílové mýdlo (srdce) z Mýdlárny Leontýnka (70 g, cena: 89 Kč)
Když se meduňkové mýdlo trochu zmenšilo, vzpomněla jsem si, že jsem si objednala ještě druhý kousek, hned jsem ho vytáhla a vesele začala používat. Jestli mě předchozí jmenované mile potěšilo, jílové srdíčko mě nadchlo. Obsahuje jemné peelingové částečky, takže mě zbaví staré kůže a pokožku nechá krásně hladkou a jemnou jako dětskou prdýlku.

Už nějakou dobu mě trápí akné na zádech, sice to není nic hrozného, ale kdybych se těch pupínků zbavila, byla bych nadšená. Přečetla jsem si, že marocký jíl obsažený v tomhle mýdle má čistící a detoxikační účinky... za cenu téměř vykloubeného ramene jsem si začala mydlit i celá záda... a teď se podržte, akné se postupně začalo lepšit a ztrácet! Třikrát sláva a jednou hurá! Tímhle si mě tuhá mýdla definitivně získala a s čistým svědomím je budu doporučovat dál. ;-)

Složení: olivový olej, bio-kokosový olej, palmový olej, extrakt z grapefruitových jadérek, hydroxid sodný, 100% éterická esence z eukalyptu, marocký jíl v biokvalitě, jojobový olej

Jílové srdce


Má oblíbená fotka na závěr :-)

Jaký je Váš postoj k tuhým mýdlům? Přijdou Vám nehygienická nebo taky mydlíte o sto šest? :)

Mějte se krásně,
Ilka

25 komentářů:

  1. Mně se tuhá mejdlíčka moc líbí, ale příjdou mi vrcholně nepraktický :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to jsou, o tom žádná. :-D Ale mám ze sebe fakt dobrej pocit, když mi teď mýdlo spadne třeba jen jednou (a někdy vůbec!) oproti začátkům, kdy jsem ho lovila po vaně třeba desetkrát. :) Chce to cvik a taky pěknou odkládací mističku, na které bude pěkně schnout a nezůstane mokré a rozblemtané. ;-)

      Vymazat
  2. Tuhých mydlům jsem taky znacne odvykla, tuhle se mi dostalo jedno do ruky, a neklaplo to:-/...
    Zatím se tedy přechod nekoná...

    Z těhle me víc zaujalo srdíčko.
    Peelinguje v něm ten jil...?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peelinguje dost dobře, až mě to samotnou překvapilo. :)

      Vymazat
  3. Víš co pomohlo příteli na ty pupínky na zádech? Měl jich fakt hodně. Šli jsme do bazénu (na zahradě, takže asi jen chlorové tablety tam byly) a on se trošku spálil (jen lehce růžovej byl). Nicméně, je to už asi 4 dny a on nemá na zádech ani stopu po tom, že by tam někdy něco bylo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spálil, říkáš... a bylo to do toho chloru nebo od toho, že jste byli na sluníčku? Mně se to přes léto zlepšuje trochu i kvůli tomu, že se opálím... teda, aspoň si to tak vysvětluju. :-D

      Vymazat
  4. Já jsem tuhým mýdlům nějak nepřišla na chuť, takže když už nějaké třeba dostanu, tak ho strčím do skříně, aby mi to provonělo oblečení. A pak je mi také kolikrát líto je vůbec používat, když mají třeba hezký nebo zajímavý tvar :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem s tím taky bojovala, abych ty mýdla nestrčila mezi oblečení a zapomněla na ně, ale přemohla jsem se - zvědavost nad tím, jestli fakt nebudou vysušovat a budou se s mou kůží dobře snášet, zvítězila. :)

      Vymazat
  5. Taky jsem od nich upustila a vždycky jen některé obdivuji v obchodech, ty pěkné, ale bojím se jich no.
    Ty jsi mi teda nasadila brouka do hlavy, asi bych to mohla zkusit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za sebe můžu doporučit hlavně to jílové, to je fakt hodně dobré. ;-)

      Vymazat
  6. To srdíčko : D Něco mi připomíná...

    Co má být na tuhém mýdle nehygienické? Že se na něj sahá? Vždyť ho používáš jen ty. To je jako třeba krém na obličej v kelímku, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Levandulovou růžičku od Tebe jsem začala mydlit minulý týden. ;-)

      A nehygienické, zůstávají na něm přece bakterie... a pěkně se tam množí. Někteří šílenci (pár jich znám) nabírají krémy špachtličkou, aby do toho nesahali holýma rukama. :)

      Vymazat
  7. Zajímávé, já zatím nemám s tuhými mýdly moc dobrou zkušenost..ale pořád mám chuť je testovat:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hlavní, že Tě nepřešla chuť na testování. :) A kdybych Tě chtěla navádět... vyzkoušej tyhle! ;-)

      Vymazat
  8. Nepoužívám je vůbec, už ani na ruce ne, ale chtěla jsem to vyzkoušet, asi bych se teda nemydlila přímo kostkou, ale vzala si na to žínku, protože se samotnou kostkou a svojí šikovností bych se moc neumyla :D. Tahle se zdají opravdu suprová :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tak hrozně ráda, že nejsem sama v tom, že mi všechno klouzavý padá z ruky... :-D

      Vymazat
  9. Já bych se tuhým mádlem umývat nemohla. Jednou jsem se tak umývala u kámošky (nepoužívají sprcháče) a přesně jak ty jsem ho co pět vteřin hledala někde ve vaně nebo na zemi :DD

    Nelly Tinker
    http://lpsvip.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zezačátku jsem z toho mýdla byla totálně zoufalá, ale rozhodla jsem se, že to nevzdám a naučila se ho používat tak, aby mi furt nepadalo. :) Když překonáš počáteční nesnáze, bohatě se Ti odmění. ;-)

      Vymazat
  10. Ahojky Ilko!
    moc krásná recenze :-) a souhlasím s tím, že mi bylo taky pomalu líto mýdla načínat... to krásné balení! A té vůně...
    Když jsem se dočetla, jak jsi mýdlo naháněla po vaně, dostala jsem záchvat smíchu a docela jsem se v tom poznala... dopadla jsem ze začátku podobně :-D
    Bebe
    Růžový chroust

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Bebe, děkuju za pochvalu i prvotní impuls mýdla prozkoumat. A jsem ráda, že jsem Tě pobavila. :-D

      Vymazat
  11. Vypadají skvěle.. i jako dárek musí moc potěšit. Já teď budu zkoušet mýdla Bomb Cosmetics, tak jsem zvědavá ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako dárek by určitě udělaly radost. :) Budu se pak těšit na článek o Tvých zkušenostech s mýdly, od Bomb Cosmetics mám zatím vyzkoušené jen jejich slavné balistiky do koupele. :-)

      Vymazat
  12. ty vypadají hodně dobře :) .. možná na stránku zavítám a nějaký objednám :) nebo můžu taky darovat jako dárek :) přece jenom ono se to nezná, ale Vánoce se blíží hoooodně rychle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vánoce??? :-O Ty jsou přece ještě daleko! Teď je léto a basta! ;-)

      Vymazat
  13. Ahojda,já mydlím asi tak měsíc a už bych neměnila.Na pleť mám od Manny jílové mýdlo,na tělo olivové a na vlasy mýdlo šampon Od dvou koček...je pravda,že vlasy si musely ze začátku zvykat,ale to je dočasný stav,než se vymyje ta chemie.Pak si vlasy zvyknou a je to patráda.Lepší vlasy,než mám teď, jsem ještě nikdy neměla.Má suchá a citlivá pleť na obličeji je taky spokojená a ani po koupání nemusím používat tělové mléko.Zkrátka jsem mýdlům úplně propadla...

    OdpovědětVymazat