pátek 31. ledna 2014

Rok koně

Vím, že jsem úplně vynechala novoroční přání, kterými se na Silvestra a na Nový rok hemžily snad úplně všechny blogy. Dovolte mi Vám aspoň popřát všechno nejlepší do Roku koně, který začal včera, 30. ledna ve 22:38 středoevropského času. V Číně tou dobou ale už bylo 31. ledna, takže až dnešek je oficiálně prvním dnem jejich nového roku. :-)

Poslední zbytky Vánoc u nás doma

Protože kůň v mém životě hraje dost zásadní roli, rozhodla jsem se, že Vám ho zase kousek poodhalím. Na koních jezdím už přes deset let a nedovedu si představit žádný lepší aktivní odpočinek. Když se na Vás totiž kůň podívá těma svýma velikýma laskavýma očima, snesli byste mu modré z nebe. A když se pak společně proháníte s větrem o závod lesem nebo nekonečnou loukou, cítíte se vždycky o něco líp. Najednou se smějete a vlastně vůbec nevíte proč!

S větrem o závod je nějak takhle rychle :-)

Koně mě doprovází doslova na každém kroku. Přece jenom je méně nákladné koupit zápisník nebo kalendář s koňmi než nějakou věc k foťáku. ;-) A tak jsem po každých narozeninách a Vánocích velmi dobře zásobená vším možným s motivem koní (i když kosmetika to začíná zlehounka válcovat).

Do zápisníku momentálně píšu stylově, modrou propiskou sladěnou s tyrkysovým lakem od Gabrielly na nehtech

Co se nevejde do zápisníku, to rozepisuju na papírky z koňského bloku, zakládám je všude možně a pak je, zcela nečekaně, nikdy nemůžu najít. :-D Perlový náhrdelník jsem si koupila v Reserved jako odměnu za zvládnutou matiku a ten barevnej méďa mě doprovází na všechny zkoušky a vůbec všude, kde by se mi mohla hodit troška toho štěstí.


Jestli bych měla dát do placu nějakou svou oblíbenou "koňskou" knihu, asi bych sáhla po Zaříkávači koní od Nicholase Evanse. Skončí to v ní jinak než v profláklém filmu s Robertem Redfordem a Scarlett Johansson v hlavních rolích a rozhodně nad čtením nemusíte přemýšlet tolik jako nad skriptama z anorganické chemie. ;-)


Úplně na závěr, to je on, mého srdce šampión - Shagya arab Sent. :)

A co patří mezi Vaše koníčky?

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

P.S. Ještě něco jsem zapomněla... tuhle písničku mám moc ráda. A jsou tam koně! :-)

12 komentářů:

  1. Já ke koním nikdy neměla vztah, stejně tak ke kočkám. Vždy mě nejvíc fascinovali psi, ty jsem mohla mít všude, stejně jako prasátka, na ta jsem úchylná! :D Ale všechno vypadá strašně krásně. Kůň jako zvíře je úžasný, jednou jsem měla tu čest na něm sedět a když pominu fakt, že jsem se hrozně bála že spadnu, byl to krásný pocit... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže Tebe utáhnu na štěňátka, budu si to pamatovat. :-) U mě jsou koně na prvním místě, a ve věčném boji kočky versus psi momentálně vítězí kočky, ty máme doma čtyři a psa žádného, bohužel. :-(

      Vymazat
  2. Koně jsou krásné, ale já se jich bojím. Mám vůči nim ohromný respekt, takže je mám nejraději na dálku nebo na obrázku. Ten perlový náhrdelník je překrásný! Chci si také podobný pořídit, ale nějak jsem se v lednu rozšoupla s nákupama, takže mám teď do výplaty stopku. Co jsem si koupila můžeš najít už ve čtvrtek na blogu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, že ne každý je do koní blázen. :-) A děkuju za pochvalu náhrdelníku, mám moc ráda to, jak umí i z obyčejného outfitu rázem vykouzlit slavnostní. Je by nemusel být tak těžký, po celém dni nošení mě z něho bolí za krkem. :-D

      Vymazat
  3. Já se koňů bojím, ale je pravda, že projížďka v sedle je jeden z nejlepších zážitků, které znám. Obrovský relax a dobrodružství zároveň :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, že i přes strach z koní uznáváš vyjížďku jako příjemný relax. :-)

      Vymazat
  4. Ten náhrdelník je nádherný.. A mé největší koníčky jsou pole dance, blog a testování kosmetiky, anime a kreslení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. ;-) Pole dance obdivuju, ne, že bych s tím sama chtěla začít, ale někdy bych to rozhodně chtěla fotit. :-)

      Vymazat
  5. Krásný kůň. Vždycky jsem si přála jezdit pravidelně na koni, ale zatím jsem se k tomu neudělal žádný akční krok,tak snad tento rok to prolomím. Jinak jsem narozena roku Koně :) takže jsem konec ledna slavila, že nastáváa "můj" rok :)

    Nicole blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujem za pochvalu. ;-) A budu držet palce, aby se Ti to přání letos vyplnilo. :-)

      Vymazat
  6. Těší mě tenhle článek, tolik mě těší, že si jej přijdu přečíst ještě několikrát. Hledala jsem ta správná slova, v tomhle období je to něco, co prohřeje den, co člověka, tedy tvora potěší. A tak si jen říkám, ráda bych cosi, někdy, časem poslala na oplátku také na zahřátí. :-)

    Jako malá jsem měla své první album samolepek, právě s koňmi, velký plakát a z kapesného jsem si šetřila na samolepky, ke zvířatům jsem ale nemohla. Tu krásu jsem ale vnímala, a tak si ji proto užívej, jak jen to jde. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost, milá Vyvrhellko! :-) A vrať se, kolikrát jen budeš chtít, tady u mě máš vždycky dveře otevřené.

      Vymazat