úterý 16. září 2014

Šampon na mastné vlasy

Zdravím Vás u nového článku! Mám za sebou první den nového semestru a nutně se potřebuju odreagovat nad kosmetikou. :-D Jak už jsem Vám ukazovala v srpnu, pořídila jsem si v Chytré lékárně šampon s výtažkem z kopřivy od Klorane, který absorbuje přebytečný maz a pro mastné vlasy je to učiněný zázrak. Nejdřív jsem se ho bála jenom otevřít, protože mě Veronika z Cosmetic Jam vyděsila tím, že se jí po něm začaly dělat lupy. Ale strach jsem překonala a dneska Vám pěkně povím, jak to celé dopadlo! ;-)

Klorane Šampon s výtažkem z kopřivy

Klorane Šampon s výtažkem z kopřivy (200 ml, cena: 165 Kč)
Paní lékárnice mi tenhle šampon doporučila, když jsem si jí postěžovala, jak rychle se mi pořád dokola mastí vlasy a že mi na to nic nezabírá. Domů jsem si odnesla placatou lahev plnou brčálově zelené tekutiny, včetně hustě popsané papírové krabičky.

Hodně mě překvapila konzistence šamponu, je skoro až vodová, žádný hustý gel nečekejte. Když si nedáte pozor, vyteče z dlaně ven, a než byste řekli švec, vysmívá se Vám ze dna vany nebo sprchového koutu, taková potvora to je! Voní bylinkově, nasládle.

Ukázka konzistence

Napěnění v praxi

I když má šampon na druhém místě ve složení (hned za vodou) sodium laureth sulfát, musím říct, že moc nepění. Vlastně pění jak se mu chce, někdy míň a někdy středně, asi podle aktuální nálady.

Dalšími složkami jsou například: chlorid sodný, propylen glykol, karamel (vida, tady máme viníka sladší vůně), kyselina citronová, dvojsodná sůl kyseliny ethylendiamintetraoctové (bože, doufám, že jsem to napsala správně!), parfemace a dva parabeny!!! Methylparaben a propylparaben. Sama sobě jsem si namluvila, že když jsou to parabeny z lékárny, tak mi neublíží. :-/ Na úplně posledním místě figuruje extrakt z kopřivy dvoudomé.

Složení šamponu

Poprvé jsem šampon použila na konci srpna. První den mi spadla čelist, jak nádherné vlasy mi vykouzlil, úplně jsem se zamilovala. Až do večera. Strašně mě začala svědit hlava, bála jsem se, že jsem někde musela chytit vši. Nebo blechy. Nebo nevím. Vydržela jsem to do odpoledne druhého dne, vlasy už vůbec pěkné nebyly, i když jsem se držela a neškrábala se.

Umyla jsem si je znova, velice důkladně jsem šampon spláchla a vlasy si trochu vyfénovala. Tentokrát to bylo mnohem rychlejší, celá lebka mě svědila téměř okamžitě. Vlasy jsem sice mastné neměla, ale byly šíleně suché, přestože jsem do délek naplácala kúru od Alverde. Ráno jsem si vlasy umyla potřetí, šamponem Toni&Guy a kopřivy hodila do kouta. Nic mě nesvědilo a konečky se do týdne vzpamatovaly z prožitého šoku.

Pro velký úspěch a objektivnější recenzi jsem tohle martyrium ještě jednou zopakovala. Umýt, vyfoukat, bláznit se svědící hlavou a umýt znova, jiným šamponem. To mi stačilo, tu zelenou mrchu už nechci ani vidět!


Krásný řečičky na krabičce, nafoceno ze všech stran



A co říct závěrem? Prosím Vás, hlavně nebuďte tak blbí jako já a nekupujte si tento šampon! Nestojí ani za jedinou korunu, kterou jsem za něho utratila. A kdyby mi to nebylo hloupý, jdu ho do té lékárny vrátit. Howgh.

Detail otvírání

Máte taky nějakou věc, co Vás vytočila k nepříčetnosti?
Napište mi to do komentářů!

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

35 komentářů:

  1. No takové nějaké mínění o Klorane mám. Sice jsem nikdy nezkoušela, ale už jsem potkala pár nic moc recenzí, a navíc to složení je fakt průda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem asi zatmění mozku, když jsem si to kupovala... :-D

      Vymazat
  2. Fuj, svině zelená! :-D Kde asi udělali botanici, farmaceuti, zemědělci a fytochemici chybu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo! Svině zelená tu potvoru přesně vystihuje! ;-) Na to, kolik u toho spolupracovalo odborníků, se jim to teda nepovedlo. :-(

      Vymazat
  3. No tak to pěkně naštve... navíc není úplně nejlevnější :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není nejlevnější, to je pravda. A zvlášť, když mi Timotei Pure za 40 korun udělá lepší službu... ach jo.

      Vymazat
  4. Ségra měla od této značky taky šampon, nevím jestli tento nebo jiný a taktéž nebyla spokojená, spíš dost nas*aná. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dost nas*aná je dost výstižné pojmenování mého pocitu, když se koukám na tu zatracenou lahev! :-D

      Vymazat
  5. Omlátila bych ho výrobci o hlavu! A nebo ne, nechala bych ho, ať si s ním taky jednou nebo dvakrát vlasy umyje! On by to složení pak hned změnil. :D
    Zahodit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych přesně věděla, který zmetek to má na svědomí, už mu mlátím na dveře! ;-)

      Vymazat
  6. Ilu, a co myslíš že to svědění přesně způsobuje? Ten šampon jako celek, nebo jen nějaká jeho určitá část? Já si zrovna chtěla kupovat ten proti padání vlasů (nevím název) a teď z toho mám docela strach :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, já vůbec nevím. :-( Koukám na to složení pořád dokola a netroufám si odhadovat, která ingredience mi dělá na hlavě tu paseku. A popravdě, já už si od Klorane nic nekoupím, tenhle zážitek stačil.

      Vymazat
  7. týjo a já čekala, jak to bude super a ono takhle to je... by mě nasralo :(

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky čekala... přinejmenším zázrak. A dopadlo to takhle! :-/

      Vymazat
  8. uf, to je síla... a je moc fajn, že ta kopřiva je až na posledním místě, kolik tam těch výtažků asi bude...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odhaduju to na výtažek z jedné kopřivy. Možná. :-D

      Vymazat
  9. Ja som ho skúšala a mastili sa mi vlasy po ňom ešte viac, zdá sa mi, že ma tiež aj trochu svrbela hlava, ale už si tým nie som na 100% istá. Nič moc teda na to, že je to produkt z lekárne bola som sklamaná. Z tejto značky mám dobré skúsenosti zo suchým šampónom. ten bol fajn a aj príjemne a sviežo voňal.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, já mám nejradši suché šampony od Batiste, ale kdyby mě někdy v budoucnu náhodou přestaly bavit a byla bych ochotná zapomenout na tenhle zážitek, zkusím i ten od Klorane. :-)

      Vymazat
    2. Souhlasím, jejich kopřivový suchý šampon jsem tehdy měla v sadě se šamponem a ten suchý byl bezkonkurenční! Mám strašně ráda Batiste - ty se vyplatí i cenově. Ale Klorane byl prostě ještě o kus lepší, vpasy po něm krásně lehké, lesklé, fakt snad lepší než umyté :-) Jenže testovací balení 50 ml mi vyšlo tak na dvě použití, což je pech, při jejich cenách.

      Vymazat
    3. Klorane suchý šampon, že je lepší než Batiste? Začínám být fakt hodně zvědavá! :-)

      Vymazat
  10. Ojooj. Tak koukám, že jsme dopadly stejně... vlasy super, ale hlava to odnesla. Jenže já ho tehdy dopoužívala celý, proto asi ty lupy!
    V době, kdy jsem ho měla, jsem složení neřešila. Nicméně tvůj rozbor mě teda pobavil....výtažek z kopřivy na posledním místem až za parabenem :-D

    Jinak ve vlasové péči jsem teď propadla Alverde a tedy, valím zraky! Už používám asi 6 týdnů a stále je to boží! nakupila jsem zásoby, tak jsem zvědavá, co se nakonec ukáže jako nejlepší. A ta cena mě taky hřeje na srdci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže mně ty super vlasy vydržely jen jeden den... a ani jsem si je neužila, protože jsem pořád myslela na to, že mě svědí hlava a že si ji nesmím drbat. :-D Parabeny jsou samozřejmě důležitější než nějaké trapné rostlinné extrakty! ;-)

      Alverde mě taky moc láká, píšu si ho na už teď dlouhý seznam šamponů, které chci v budoucnu vyzkoušet! :-)

      Vymazat
  11. Máš dokonalé fotky. Radosť pozerať sa na to :)

    Poď ku mne na GIVEAWAY
    Nika

    OdpovědětVymazat
  12. Klorane neznám a po Tvém zážitku ani poznat netoužím. Zkoušela jsi někdy něco na vlasy od české značky Bione? Já jsem s jejich vlasovou řadou moc spokojená. A teď testuju Oxygen Moisture od Dove na jemné vlasy a podle mě super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Bione jsem měla bezoplachový kondicionér s olejem z obilných klíčků a naprosto mi vyhovoval, taková ideální věc pro lenochy - jen to nastříkáš do vlasů a nic víc nemusíš řešit. ;-)

      Vymazat
    2. Ten jsem měla taky a přišlo mi, že to nic moc nedělalo. Já hlavně potřebuju pomoc s rozčesáváním mokrých vlasů a tohle pro mě byl moc slabý čajíček. Ale tohle už beru tak, že chyba bude ve mně. Vlasy mívám po mytí fakt zacuchané a rozčesávají se hodně špatně. Ani slavný Tangle Teezer moc nepomohl.

      Vymazat
    3. Tak s tím Ti bohužel neporadím, mně se vlasy rozčesávají skoro samy. :-D Ale taky na nich nedrží žádnej účes, takže to není až taková výhra, jak by se na první pohled mohlo zdát. A Tangle Teezer máš ten klasický nebo ten Aqua Splash pro rozčesávání mokrých vlasů? Myslíš, že je v nich nějaký velký rozdíl?

      Vymazat
    4. Mohla bych vědět kde jsi Oxygen Moisture od Dove koupila? Nikde jsem do neviděla.. :-(

      Vymazat
    5. Vím, že otázka nebyla na mě, ale jestli můžu poradit, zkus Tesco, tam jsem Oxygen Moisture určitě viděla. :-)

      Vymazat
    6. I v Tescu jsem hledala, ale nikde nic! :-D

      Vymazat
    7. Tak to je divný. :-( Na e-shopu ho přitom Tesco má - odkaz. A pak jsem našla ještě jeden neznámý e-shop, ten ho má taky - odkaz, ale zase bys musela platit poštovný. :-/

      Vymazat
  13. To je super teda! já jsem si ho zrovna koupila :(. Ale je teda gelovej, ještě jsem ho nezkoušela, až zítra, tak jsem teda zvědavá a byl pěkně drahej! kupovala jsem ho ve Španělsku za 17€! uff BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jój! No, tak třeba od té doby změnili složení, nebo Ti prostě bude vyhovovat takový, jaký je! Držím pěsti! A kdyby ses sem vrátila, určitě dej vědět, jak jsi s ním spokojená. :-)

      Vymazat