středa 7. ledna 2015

La Roche-Posay Serozinc

Zdravím Vás u prvního článku v roce 2015! Opožděně všem přeju jen to nejlepší, ať se Vám daří všechno, na co sáhnete, a máte se celý rok skvěle! Dlouho jsem přemýšlela nad tématem (a taky jsem se učila na zkoušky :-)), nakonec jsem se rozhodla pro jednu tutovku, kterou si šetřím v rukávu už strašnou dobu. Serozinc od La Roche-Posay ve světě proslavila Caroline Hirons, u nás měla mánii kolem jeho zázračných účinků na svědomí především An. z dnes již bohužel neexistujícího blogu Hello, Beauty!

La Roche-Posay Serozinc

La Roche-Posay Serozinc (150 ml, cena: 209 Kč)
První Serozinc jsem dostala k předloňským Vánocům, druhý jsem si koupila sama. Používala jsem ho od ledna do dubna, pak jsem si na něho vzpomněla až v listopadu. No a od té doby mi zase dělá společnost, už se rozhlížím po třetím balení.

Ptáte se, je Serozinc vlastně zač? Podle oficiálního popisu je to uklidňující sprej pro citlivou a podrážděnou pokožku a obsahuje komplex látek s hojivými účinky. Má za úkol zklidňovat podráždění, hydratovat, odbourávat volné radikály a taky působit jako mírné antiseptikum. Jako chemika mě teda sakra zajímalo, z čeho se Serozinc skládá, že tohle všechno dokáže.

Detail aplikátoru

Zjištění, které jsem učinila, bylo doslova šokující: ta věc má ve složení jen tři ingredience! Vodu, chlorid sodný (= kuchyňská sůl) a síran zinečnatý (heptahydrát je znám pod triviálním názvem bílá skalice). Čuměla jsem jako bacil do lékárny na to, že voda se dvěma solemi bude hydratovat pleť. Podle těch procent u solí (0,75 % a 0,10 %) to ale zas tak hrozný nebude, a i když jsem tomu moc nevěřila, funguje to dobře (minimálně na mě a tunu dalších lidí, co o Serozincu pějí ódy celým internetem).

Serozinc používám večer po vyčištění pleti, před aplikací krému. Nastříkám ho na vatový tamponek a otřu si s ním celý obličej. K tomu, abych ho nešplíchala rovnou na ksicht, mám jednoduchý důvod. Moje degenerace ze školy dospěla tak daleko, že si k chemikáliím hledám jejich bezpečnostní listy a nadšeně si v nich čtu (Vy ostatně můžete taky, jsou volně k dispozici na netu - chlorid sodný a síran zinečnatý). Nic moc jsem ale hledat nemusela, abych věděla, že chlorid sodný i síran zinečnatý dráždí oči a na to abyste mrkli, když na sebe něco stříkáte, není nutný žádný velký talent (vlastní zkušenost). :-D

Složení spreje

Závěr: Serozinc doporučuju, dělá přesně to, co slibuje. Ale nestříkejte ho na sebe přímo, Vaše oči by Vám nepoděkovaly.

Už jste Serozinc vyzkoušely?

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

14 komentářů:

  1. Recenzi na serozinc jsem četla od Enky, a ta ho nazvala takovým bylonebylum. Vlastně se tomu ani nedivím, když tam jsou jenom tři věci, za tři kilča. Popravdě mě to nepřesvědčilo ke koupi, ale je zajímavé, že to funguje :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recenzi od eNky si najdu a přečtu. A s těma třema věcma ve složení, mně se líbí produkty, které nejsou přeplácané a vím přesně, co v nich je. Na druhou stranu chápu, že ne všichni to musí cítit stejně. :-)

      Vymazat
    2. :o))) že to bylo překvapení, když jsi zjistila, že je to osolená voda? :D já teda překvapená byla :D

      Vymazat
    3. Dokonce dvakrát osolená voda! :-D A teď je zase všude vyprodaný... v kuchyni sůl mám, síran zinečnatý si umím sehnat, roztok o určité koncentraci namíchat taky zvládnu, sakra! Vyrobím si vlastní Serozinc!!! Doteď mě to vůbec nenapadlo a byla jsem smířená s tím, že vysolím další dvě stovky, protože ho mám fakt ráda. :-D

      Vymazat
  2. Já o něm zatím slyšela jen tak letmo, ale vypadá to na fajn výrobek, který bych měla vyzkoušet :)! Navíc La Roche mám ráda, většinou mají super produkty, až na jejich makeup a BB/CC krémy, ty jsou fakt šílené :D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od La Roche-Posay mám zatím vyzkoušený jen Serozinc a BB krém a naprosto souhlasím s tím, cos napsala, ten BB krém je čiré peklo na zemi, vlastně na mým obličeji, když jsem ho dvakrát vyzkoušela. :-D Doporučila bys mi něco?

      Vymazat
  3. Už dlouho o něm čtu po internetu, tak až ho někde uvidím, asi ho zkusím
    thrillofme.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za sebe ho určitě doporučuju, když tak pak dej vědět, jak Ti vyhovuje. :-)

      Vymazat
  4. Nebudeš mi věřit, ale dost často si na An vzpomenu. Dokonce jsem jí psala, ale mail se mi vrátil a taky jsem i zkusila kontaktovat jednu slečnu, kterou znala, ale taky o ní neví. Kdyby o ní tedy někdo věděl, nechť to dá na vědomí :))).

    Jednu dobu jsem ho moc chtěla, vždyť víš, ale pak jsem na něho zase zapomněla a tak nějak mě to přešlo. Tudíž děkuji za připomenutí. Mám pocit, že by mě stejně nespasil...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, to si piš, že Ti to budu věřit, protože na An. taky často vzpomínám. Zkoušela jsem hledat alespoň střípky z jejího blogu ve Web archivu, ale nepodařilo se mi to. :-( A není za co děkovat. :-)

      Vymazat
  5. Ahoj, já ho už měla, koupila jsem ho někde na bazaru, protože jinak se snad nedá sehnat tady u nás. Mě vyhovoval a chtěla bych ho znovu, ale nikde jsme na něj zatím nenarazila...
    Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na bazaru, vidíš, to mě vůbec nenapadlo, sledovala jsem jen internetové lékárny a Parfums. Musím se rozmyslet, jestli budu číhat, až se někde zázračně zjeví, nebo to risknu a umíchám si ho sama. :-)

      Vymazat
  6. A hele, informace, že jsi chemik, mi nějak unikla. ;-) Tak to se určitě na složení kosmetiky hned díváš jinýma očima. Já se o složení zajímám, ale stejně si nakonec řeknu, že tomu stejně rozumím jak koza petrželi. :-D No ale za těch pár let, co sleduju blogy a o kosmetiku se zajímám hlouběji, přece jen mám o tom trochu větší pojem než dřív. No, jinak se Serozincem zkušenost nemám a nějak mě to ani neláká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já jsem to dlouho tajila, že studuju chemii. :-) Nedávno jsem se odhodlala, napsala jsem to i do svého profilu na Bloggeru a co internet schvátí, to už nenavrátí... takže se budu muset pořádně snažit, abych tu chemii dostudovala.

      Vymazat