pondělí 12. ledna 2015

Obří zápisky z popelnice

Ahoj všem! Po necelých třech měsících od vydání prvního dílu Zápisků z popelnice jsem s tu s pokračováním. A tentokrát to bude velké. Fakt hodně velké. Ne, že bych se během té doby umývala každý den čtyřikrát a na vlasy plácala pokaždé půlku balení šamponu, ale protřídila jsem svou kosmetickou skříň a pomaličku spotřebovala ty lahvičky, kde už zbývalo produktu na jedno dvě použití. Neptejte se, jak je možné si kosmetiku takhle schraňovat, já sama nevím, proč jsem si syslila takové trošky "na horší časy". V každém případě jsem ráda, že jsem se jich konečně zbavila. A naplnila s tím dobrou čtvrtinu popelnice. :-D


První sekce je věnovaná pleťové kosmetice. Hydratační krém PUR od Logony mi vyhovoval, ale bylo takřka nemožné ho spotřebovat, protože vůbec neubýval. Za tu cenu (444 Kč) to je sice pozitivní, ale musím přiznat, že po nějaké době mě přestal bavit. Vzorek višňovo-trnkového pěnového krému Ilcsi se mi zalíbil natolik, že uvažuju o koupi plného balení. S pleťovou vodou Rival de Loop jsem byla taky moc spokojená. Hydrofilní odličovací olej Tea Tree-Manuka hodnotím průměrně, raději mám ten neutrální. Crystal C Mist Toner od Skin79 je skvělý jak na osvěžení pleti v létě, tak na extra péči v sychravých podzimních dnech.


Plátýnkové masky Missha jsou super! Zvláště ty medové (a taky malinové, citronové a s tea tree olejem). ;-) Čisticí proužky na nos od Montagne Jeunesse doopravdy fungují, vytáhnou na povrch kdejakou neplechu, jen se docela špatně shání.


Přichází část, na kterou jsem pyšná nejvíc - dekorativní kosmetika. Dorazila jsem svou druhou nejoblíbenější řasenku SuperSHOCK od Avonu. Odlakovač v tužce Yves Rocher považuju za naprostou zbytečnost, navíc zas až tak dobře neodlakovával. Missha Perfect Cover BB Cream mi dělal, dělá a snad ještě i dlouho bude dělat společnost místo klasického make-upu. Kryje perfektně a vydrží celý den. Vzoreček růžového pleťového tonika Alqvimia mě bavil, váhám nad koupí plného balení.

Lesk na rty L'Oréal Caresse v odstínu 400 Eve jsem vyhrála v giveaway a zamilovala jsem si ho. Balzámy na rty Kosmín Tropical Fruit a Yves Rocher Framboise řadím k průměru co se hydratace týče. Malinový Yves Rocher navíc dost výrazně barvil rty, zastal s přehledem i rtěnku. A vzorek toaletní vody J'Adore od Diora? Až na to budu mít, koupím si ji, to je bez debat. :-)


Šamponový oddíl. :-D Ty dva první od Timotei se mi zdály téměř totožné, oba byly moc fajn a navíc přírodní. Toni&Guy už tolik přírodní není, ale vlasy dělá taky nádherné. A nad Unique Hair Care jsem se rozplývala nedávno. Tužidlo na vlasy Taft používám výjimečně, ale když už ho potřebuju, vím, že se na něj můžu stoprocentně spolehnout.


Blížíme se k závěru: sprchový gel Avon Be Radiant sice pěkně voněl, ale taky pěkně vysušoval. Zato Natura Siberica zvládla všechno - umýt kůži, jemně ji provonět a nevysušit. Antiperspirant od Rexony mám ráda, protože není nijak cítit a netluče se s parfémem. CHI Silk Infusion jsem přímo milovala. Do té doby, než mu soudruzi v USA nezměnili složení a přestal účinkovat. :-( BC Bonacure Oil Miracle z dílny Schwarzkopf mě dvakrát neokouzlil.


Články o zmiňovaných produktech:

Celkem jsem spotřebovala 26 produktů! Máte zkušenost s některým z nich?

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

32 komentářů:

  1. Rexona antiperspirant jsem si koupila teď taky, mám ten růžový a voní moc hezky. Timotei šampon jsem měla před časem, dokonce jsem si koupila myslím i kondicionér a byla jsem moc spokojená :) zbytek jsem nezkoušela, ale masky od Missha mám doma asi tři a pořád je zapomínám použít. Takže děkuji za připomenutí :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co, Missha masky určitě neodkládej a vyzkoušej! Parádně hydratují pleť a člověka to tak nějak nakopne. :-)

      Vymazat
  2. haha, ten název mě zase strašně pobavil :D. Vím, že to opakuje každý, ale fakt krásné fotky! Kromě Saloosu nemám zkušenost asi s ničím, ale zaujal mě Ilcsi krém, já přemýšlím zas o očním...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Yvonne! Já ještě nemám spotřebovaný oční krém od Nonique, ale už pokukuju po tom kávovém od 100% Pure. ;-)

      Vymazat
  3. Tak schválně: Měla jsem Missha masku, příjemný relax. Doma mám vzorek Missha BB, už bych ho konečně měla otestovat, válí se mi tu přes rok, kdoví, jestli se už nezkazilo. :D Ten první Timotei jsem měla několikrát a byla jsem s ním spokojená, akorát jsem pak přešla na ještě přírodnější bez SLS. Ale lahvičku od malého balení mám furt, přelívám si do ní jiné šampóny z velkých balení. Láká mě sprcháč Natura Siberica, ten asi vydrží pěkně dlouho a hezky vypadá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Missha BB krémy nesmíš nechat zkazit, i kdyby to byly jenom vzorečky! :-) A Natura Siberica fakt vydrží neuvěřitelně dlouho, navíc to balení s pumpičkou si mě získalo, odteď si ostatní sprcháče přelívám do něj. :-)

      Vymazat
  4. Pěkné produkty.. Šampony Timotei používám a jsem s nimi dlouhodobě spokojená.. Jako z mála - šampony obvykle musím hodně často střídat. Tužidlo od Taftu také používám sporadicky, ale souhlasím, že je na něj spoleh :)

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :-) Šampony taky střídám, hrozně by mě zajímalo, čím to je, že si na ně vlasy zvyknou, a pak už tak nefungují...

      Vymazat
  5. Tak to je opravdu obří spotřeba, wow! :)
    Zkušenost mám s řasenkou s Avonu, která mně osobně prostě nevyhovuje (žádná řasenka z Avonu mi nikdy nevyhovovala) a pak s Rexonou (nej anti na světě), CHI a BC. Šampony Timotei mě už dlouho lákají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řasenky jsou hrozně individuální záležitost. :-) A na šampony Timotei se určitě nech zlákat, stojí za to!

      Vymazat
  6. Mohla bych se zeptat, kde ty proužky na nos sháníš? Já na ně nějak vůbec nemůžu narazit..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupovala jsem je v Tescu v Brně vedle Vaňkovky a kdysi dávno i v Intersparu na Cejlu. Ale teď už jsem je tam hrozně dlouho neviděla, takže si je asi budu muset objednat přes internet z tohohle e-shopu - odkaz.

      Vymazat
    2. Ilko, v Tescu je mají pořád, budiž toho dnešní nákup důkazem :D

      Vymazat
    3. Tak to je super, příští týden se vydám na lov. :-D Díky za info! :-)

      Vymazat
  7. Blah, nesnáším Shockinu od Avonu :D pořád ji dostávám od tety, a pořád ji posílám někam dál. Ale je fakt, že celé mé okolí ji zbožňuje, což nechápu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já zase nechápu, jak ji někdo může nesnášet! ;-) Z mých nijakých řas dělá průměrné smetáčky. :-D

      Vymazat
  8. ToniandGuy musím už konečně vyzkoušet, když o nich každý tak básní! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, určitě ho vyzkoušej, řekla bych, že patří k tomu nejlepšímu, co se dá v drogeriích sehnat. :-)

      Vymazat
  9. já chci ty proužky, to zní dobře! Missha plátno mám taky, ale nějak se mi do něj nechce, všichni říkají, že je to strašně velké a mokré...ale už by to chtělo spotřebovat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty proužky jsou fakt super - a to jsem vyzkoušela snad všechny, co na trhu jsou - Niveu, Baleu, Rival de Loop, Essence, ale Montagne Jeunesse nic nepřekonalo. :-) Plátýnkové masky jsou mokré, ale to je na nich právě to super, teda aspoň já si to myslím. Strašně velké mi nepřipadají, po stranách si je trošku zahnu a je to v cajku. ;-)

      Vymazat
  10. mne sa pači ten balzam od yves rocher teraz cez zimu je skvely hydratacia v pohode a ta farba pery pekne zafarbi cez zimu sa mi trochu farbičky vždy zide:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím, trocha barvy na rtech je super. A nejen v zimě. :-)

      Vymazat
  11. Osobně vlastním už druhý J'Adore v pořadí, takže vím o čem mluvíš, rozhodně to není jednorázová záležitost. Naprosto mě oslnilo množství spotřebované kosmetiky, kterou tady vidím, tři měsíce jsou sice něco, ale upřímně, já bych měla co dělat, abych tě dohnala, kdybych musela, a to nevidím vůbec reálně. :-D Zajímalo by mě, kde bych mohla sehnat Unique haircare, ale nejjednodušší bude pohledat na netu. :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tyhle tři měsíce pojala jako "dopotřebovávací", u hodně věcí jsem měla jen zbytek na dně, takže to zase nebyl takový výkon, i když toho vypadá dohromady šíleně moc. :-) Unique Hair Care prodává Bestmakeup.cz.
      A celý článek o tom šamponu najdeš pod tímhle odkazem. ;-)

      Vymazat
  12. Jé, zápisky z popelnice. :-D A ještě k tomu obří - super. :-) A zase krásné fotky, ale to už se trapně opakuju.
    Lesk na rty Caresse mám ten stejný a taky ho miluju. Perfect Cover BB mám taky ten stejný, ale mám trochu pocit, že bych snesla i lehce tmavší odstín. Mám i Cho Bo Yang a ten, ač taky odstín 21, je lehounce tmavší a vyhovuje mi víc. Oproti Perfect Cover je takový krémovější a více hydratační a i více krycí. Vlastně nevím, proč se Perfect Cover tak jmenuje, nijak extra krycí mi nepřijde. Ale kvalitní BB to je, o tom žádná.
    Sprcháč NS mám taky a já tu pumpičku teda zas až tak nemusím, přijde mi, že musím pumpnout x krát, abych měla tolik gelu, kolik potřebuju.
    SuperShock od Avonu je super, ale ještě lepší mi přišla SuperShock Max. Malinový balzám od YR mám už dlouho a ačkoli je celkem fajn, moc často po něm nesahám. Balzámy YR mají být snad od příštího týdne v inovovaném balení a několika nových verzích navíc, tak jsem moc zvědavá. Ten s bambuckým máslem je můj top mezi balzámy, nedám na něj dopustit.
    Ilko, měj se hezky a v novém roce přeji jen to dobré. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Předně, moc děkuju za vyčerpávající komentář, Jani! A děkuju i za přání a za chválu fotek, mám z toho pokaždé stejnou radost, ne-li větší. :-) Já si na léto pořizuju Perfect Cover v odstínu 23, teď v zimě jsem vytáhla Missha Vita matující BB krém a ten je snad ještě světlejší než 21 Perfect Coveru (a vůbec nematuje, i když to má v názvu, ale čert to vem). :-D SuperSHOCK Max od Avonu jsem taky zkoušela, ale nesedla mi tolik jako ta klasická. A na ty nové balzámky Yves Rocher se docela těším (líbí se mi ty obaly), uvidíme, jaké budou. :-)

      Vymazat
    2. Ještě jsem zapomněla napsat, že v mé kosmetické výbavě se nachází i ten tropický Kosmín, mám ho doma snad rok a půl (vyhrála jsem ho u Šárky :-)) a spotřebovat se mi ho asi nikdy nepodaří. Já tyhle vazelínky na rty moc nemusím. Ale aspoň hezky voní, no měla bych ho oprášit...

      Vymazat
    3. No, mě samotnou taky překvapilo, že jsem ho vypotřebovala, ale v zimě mi celkem sedl a pěkně voněl. Mám doma i čistou vazelínu od SYX a ta mi nevyhovuje vůbec, dá se použít možná tak na suché lokty, rozhodně ne na rty.

      Vymazat
  13. Mě se v poslední době podařilo spotřebovat jen řasenku:D Spoustu věcí mě přestane bavit a tak to rozdávám, nebo to nechám doma další roky a vyhazuji to až tehdy když me popadne nějaká uklízecí mánie:)

    Jinak s řasenkou Super Shock od Avonu jsem byla také spokojená, měla jsem tu zlatou verzi, i když potom co jsme si zvykla na Super Pulp od Ives Rocher bych s eknní už nevrátila:) A na ty plátýnka od Misshi koukám už kdo ví jak dlouho a jsem zvědavá kdy se konečně dokopu je objednat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však řasenka se taky počítá! :-) Tu Super Pulp vůbec neznám, zkusím se na ni mrknout při příští návštěvě Yves Rocher, už jsem tam nebyla ani nepamatuju. A nejspíš mi už propadla zákaznická kartička. :-D

      Vymazat
    2. Ta řasenka od YR se jmenuje "Sexy Pulp". A mají i "Sexy Pulp" lesk na rty. :-)

      Vymazat
    3. Já jsem se právě divila, že na webu Yves Rocher žádnou Super Pulp nemůžu najít. :-D A pak tam vykoukla Sexy Pulp a problém byl vyřešen. :-D Ale moc děkuju za opravení chybky, Jani.

      Vymazat