pátek 8. ledna 2016

Karin Herzog AHA Cream

Ahoj všem! Na poslední pracovní den v tomto týdnu jsem si pro Vás připravila recenzi krému od švýcarské značky Karin Herzog. Když mi od PR manažerky právě téhle společnosti přišla nabídka na spolupráci, docela jsem váhala, protože Karin Herzog bylo a vlastně pořád je všude tak trochu plno. AHA krém mě ale lákal, tak jsem kývla a za chvíli mě ve schránce čekal malý balíček.

Karin Herzog AHA Cream

Karin Herzog AHA Cream (50 ml, cena: asi 1 600 Kč)
Jak už jsem zmínila v úvodu, jedná se o kosmetiku ze Švýcarska, která se mimo jiné prezentuje tím, že je světovým lídrem na poli pečujících výrobků obsahujících kyslík. Přiznám se, že jsem ohledně tohoto trochu skeptická, ale nechtěla jsem dělat žádné unáhlené závěry, než si to vyzkouším na vlastní kůži.

Krém mi přišel v polovičním (nejspíš cestovním?) balení. Černá plastová tubička se zlatými detaily působí luxusně, absence papírové krabičky mi nijak nevadí. Dávkování z tuby je pohodlné, můžu si nabrat přesně kolik krému chci.


Konzistence krému je dost hutná, do pleti se ale vstřebává překvapivě dobře. Jak krém voní? No... na slovíčko "vůně" bych tady byla docela opatrná, mně třeba nevoní skoro vůbec. :-D Cítím z něho takový starobylý čmach, podobně byly cítit nějaké babiččiny historické krémy, které jsem jí už dávno všechny s gustem vyházela, protože byly minimálně dvacet let prošlé. Karin Herzog prošlá není, přesto smrdí stejně. Trošičku to zachraňuje závan citrusů, chtělo by jich to aspoň dvakrát třikrát tolik.

Konzistence krému

Složení, aneb co v tom vlastně je. Nejvíce zastoupená je voda. Za ní následuje denaturovaný líh, vazelína, glyceryl stearát, parafín, nějaké alkoholy, olej z kůry pomeranče a mandarinky, kyselina salicylová, parfemace, extrakt z kafrovníku lékařského, kyselina citronová, retinol, kyselina mravenčí a betakaroten (odtud lehce nažloutlé zbarvení). Vazelína a parafín mě v krému za takový prachy hodně překvapila, nebudeme si tady nic nalhávat. ;-)

Složení krému

Krém používám dva měsíce třikrát do týdne, vždycky večer po vyčištění pleti. Naberu si maličko na prsty a pořádně ho vmasíruju do pleti. Nemůže se mu upřít, že od té doby, co ho mám, nemusím používat peeling, on sám zvládá kyselinami v něm obsaženými odstranit odumřelou kůži a dát pleti trochu šťávy, co jí chybí. Šupinky suché kůže se mi taky dělají méně, ale za to spíš může hydratační krém a dodržování pitného režimu. Jestli vyhlazuje jemné linky a vrásky neumím posoudit, protože ještě skoro žádné nemám. Ten krém je prostě dobrý, ale jeho složení stojí za prd. Plácnout na sebe trochu vazelíny a parafínu, za to přece nemusí nikdo dávat šestnáct set, že jo? Tolik k mým smíšeným pocitům, jsem zvědavá, jak vyhovuje někomu dalšímu.


Znáte značku Karin Herzog, popřípadě přímo tenhle krém? Co si o něm myslíte?
Napište mi to do komentářů! :-)

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

24 komentářů:

  1. Napsala jsi to pěkně, složení mě i u krému na oči extra zklamalo :/ do téhle značky bych za své penízky nikdy nešla. Za ty peníze bída

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, za takový peníze člověk právem čeká jinou kvalitu. Bohužel. :-(

      Vymazat
  2. Já jsem nabídku odmítla, jen co přišla. Protože vazelínu na sebe patlat nemusím, a bylo by mi líto vyhodit krém za tolik peněz. Myslím si, že to je zbytečně předražená kosmetika, která se snaží působit luxusním dojmem (už jen ty ceny), přitom složení je horší než leckterá drogérková kosmetika, popřípadě na stejné úrovni jako Balea za pár kaček. Nedík :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani nevím, co jsem si myslela, když jsem na to kývla. Přitom jsem si složení četla už předtím, asi jsem si to holt potřebovala zkusit na vlastní kůži. Vyzkoušela jsem, stačilo. Srovnání s Baleou pobavilo, té bych měla za šestnáct set tak přibližně celý její sortiment. :-D

      Vymazat
  3. Nabídka mi tehdy přišla taky, ale koukla jsem se na netu na to složení a díky, parafín na svou pleť za boha nedám.. :-) Podle mě předražená kosmetika, výrobní cena pár kaček.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím předražením... taky si to myslím. Nenapadá mě, která z těch složek by mohla být tak drahá. :-/

      Vymazat
  4. Já jsem na spolupráci kývla, páč jsem doufala v něco extra a luxusního. Já za sebe jsem spokojená, ale je pravda, že to složení na tu cenu fakt není nic extra a kdyby to stálo půlku nebo ještě méně, tak asi neřeknu ani slovo. Přesto musím říct, že krém co jsem měla já je fakt dobrý, dělá co má, hydratuje. Přesto však chci vyzkoušet i další značky, klidně i v podobné nebo stejné cenové relaci, ale s trošku lepším složením. :) Uvidíme co objevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, taky budu zkoušet dál, baví mě to, takže Ti úplně rozumím. :)

      Vymazat
  5. Testovala jsem tentýž krém a mám z něj úplně stejný pocit. Funguje dobře, ale složení nic moc. U tak drahého krému jsem ropu nečekala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Příště už se do spolupráce (jestli ještě někdy nějaká vůbec přijde, po mých negativních recenzích) budu vrhat trochu méně po hlavě. Fakt že jo! ;-)

      Vymazat
  6. Za 300 bych si ho koupila :) vazelina jeeednou za cas je fajn (na ale na rty,v mem oripade) a AHA taky. Ovsem tato cena je uplne mimo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by musela mít Karin Herzog víc jak 80% slevy! :-D Ale třeba se dočkáme. ;-)

      Vymazat
  7. Ta cena je fakt docela silena za takovy slozeni, i kdyz krem sam o sobe byt spatny nemusi. To uz se radehi vyplati investovat do prirodni kosmetiky, ale na vyzkouseni proc ne, nedivim se, ze jsi spolupraci prijala, clovek chce vyzkouset, jestli je na tom za ty prachy vazne neco tak zazracnyho :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně se vyplatí investovat raději do přírodní kosmetiky, teď už jsem si tím jistá. :)

      Vymazat
  8. Taky ho mám na testování a musím se přiznat, že jsem člověk, který složení kosmetiky téměř vůbec neřeší. Proto jsem až do teď neměla potuchy, co vlastně obsahuje :D Faktem je, že je na pleti moc příjemný, ale na druhou stranu, že bych viděla nějaké extra účinky se říci nedá. Při jeho používání jsem měla suché šupinky na nose a bradě pořád, zatímco moje oblíbená Bioderma mě jich zbavila během dvou dnů. Navíc ta parfemace mi taky není zrovna dvakrát příjemná. Je to pro mě dobrý krém, ale za extra cenu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže jsem Tě tím složením trošičku vyděsila? :-D To já dělám pořád. :-) Který krém od Biodermy používáš?

      Vymazat
    2. No upřímně docela jo :D Atoderm Nutritive, je to moje stálice už třetí zímu :)

      Vymazat
    3. To je super, Atoderm Nutritive jsem teď dostala, tak ho taky začnu používat!

      Vymazat
  9. Chtěla jsem vyzkoušet ten oční krém, ale když teď vidím to složení... nic moc :)
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo... ten oční krém na tom není se složením o moc lépe, taky obsahuje vazelínu a parafín.

      Vymazat
  10. Doslova moje slová :) Až na tú vôňu, mne nevadí, celkom sa mi páči, hoci pri pleťovke mám radšej bylinkovú.

    OdpovědětVymazat
  11. také jsem od Karin Herzog měla možnost vyzkoušet jeden z jejich produktů, byl to krém na oči a je vcelku fajn, používám ho ráda. nicméně za ty peníze mi nepřijde jako takový zázrak, nevím no...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recenzí na oční krém jsem četla už pár, všem více méně vyhovoval... až na tu cenu. :-)

      Vymazat