středa 13. ledna 2016

Nevěrná s Oscarem

Zdravím všechny milovnice kosmetiky! Dnes tu pro Vás mám voňavý článek, řeč bude o parfému a výjimečně to nebude žádný Karl Lagerfeld, ale úplně jiný chlapík. Je mi ctí Vám ho představit, na scénu přichází Oscar de la Renta a jeho Extraordinary! :-)

Oscar de la Renta Extraordinary parfémová voda pro ženy

Oscar de la Renta Extraordinary Eau de Parfum (k dostání jen v Douglasu ve velikostech 40 a 90 ml)
Parfém jsem dostala na vyzkoušení od firmy AproDelta (za což jim moc děkuji). Velmi štědrých 90 mililitrů parfémované vody se ukrývá v bytelném skleněném flakónu se zaoblenými hranami a jednoduchým nápisem vepředu. Rozprašovač a víčko s vyrytým symbolem jsou vyvedeny ve zlaté barvě. Samotný parfém má světle růžovou barvu, celé to působí moc pěkně, tak nějak jemně.


Oficiální kompozici parfému Extraordinary shrnuli jeho tvůrci takto:
  • Hlava: neroli, třešňový květ, citrusy
  • Srdce: pivoňka, růže, magnolie
  • Základ: vanilková orchidej, dřevité tóny, ambra

Flakón včetně papírové krabičky - zdroj

Já to teď trochu rozvedu a pokusím se popsat, jak parfém voní na mně. Ihned po aplikaci cítím sladkou třešeň a kdesi vzadu taky kyselejší citrusy. Asi jako kdybych seděla s mísou plnou citronů, mandarinek a pomerančů u zahradního stolku pod rozkvetlou třešní. Když vstanu ze židle a popojdu dál do zahrady, kolem mě naráz rozkvetou pivoňky. A růže! A tamhle je celý keř magnolie! Někdo by se mohl bát, že se všechno tluče přes sebe, ale je to tak dobře vymyšleno, že každá složka perfektně doplňuje tu druhou a dává jí vyniknout. V samotném základu voní kombinace slaďoučké orchideje a tónů dřeva, která propůjčuje parfému špetku extravagance a dlouhotrvající intenzitu (na mně vydrží celý den bez toho, abych se musela vonět znovu).

Vizuál parfému - zdroj


Od té doby, co jsem začala používat Oscara, jsem všechny tři Karlíky (originál, Paradise Bay a Private Klub) odložila stranou. Stydím se za to, jenže Extraordinary je vážně tak podmanivý, že se ho ani po třech měsících nemůžu nabažit. Ta vůně působí tak živě, rozjásaně, hodí se hlavně na denní nošení, ale ani při večerní akci Vám ostudu neudělá. Je nekonfliktní, přitom zapamatovatelná, prostě ideální společník do práce, do školy nebo kamkoliv jinam jen budete chtít. ;-)


Znáte Extraordinary? Nebo nějaký jiný parfém od Oscara de la Renty?
Který parfém Vám naposled zamotal hlavu? :)
Napište mi to do komentářů, budu se na ně těšit!

Mějte se krásně,
Vaše Ilka

6 komentářů:

  1. Vypadá dokonale :) konečně něco, co nemá každý :)

    OdpovědětVymazat
  2. určitě ho při nejbližší příležitosti očuchám, hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu! A určitě očichej, až ho někde potkáš. ;-)

      Vymazat
  3. Já se stále nemůžu nabažit Manifesta od YSL. Tvoje vůně má krásný flakon a popisem se mi taky líbí, takže v Douglasu očicham

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Manifesto je mistrovský kousek. A díky moc, mám radost, že jsem se Ti trefila do noty! :)

      Vymazat